Lipanj 27, 2025, 15:58:13 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Avicularia versicolor...?  (Posjeta: 5253 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline nemo123

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 30
    • moja priča na blogu :)
Avicularia versicolor...?
« u: Svibanj 27, 2010, 19:33:45 poslijepodne »
Ovako... nekako kako gledam slike sa ovog dijela foruma, sve više mi se sviđaju tarantulice  :zagrljaj:
Naravno, ja bi najradije od svake vrste terarijskih životinja po deset jedinki, ali to ipak nije izvedivo, pa... jedna po jedna ;)
Dakle, vratimo se na tarantule. Pronašla sam da mi se najviše sviđa vrsta Avicularia versicolor, jako mi je lijepa i voljela bih imati jednu. Ali ipak ne znam dovoljno o njima, pa vas molim da mi kažete nešto više... terarij, prehrana, sve ostalo.. po mogućnosti i vaša iskustva. Hvala puno! :)

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
Odg: Avicularia versicolor...?
« Odgovori #1 u: Svibanj 27, 2010, 19:51:40 poslijepodne »
Ovako... nekako kako gledam slike sa ovog dijela foruma, sve više mi se sviđaju tarantulice  :zagrljaj:
Naravno, ja bi najradije od svake vrste terarijskih životinja po deset jedinki, ali to ipak nije izvedivo, pa... jedna po jedna ;)
Dakle, vratimo se na tarantule. Pronašla sam da mi se najviše sviđa vrsta Avicularia versicolor, jako mi je lijepa i voljela bih imati jednu. Ali ipak ne znam dovoljno o njima, pa vas molim da mi kažete nešto više... terarij, prehrana, sve ostalo.. po mogućnosti i vaša iskustva. Hvala puno! :)
Iskustva o pauku na zalost nemam,ali ti mogu reci osnovne stvari..Versicolor je arborealna vrsta tarantule,sto znaci da zivot provodi na nesto visim mestima,zato ti treba malo vislji terarijum,recimo 30x30x50 Duzina x Sirina x Visina...Mozes i vecu visinu ali to ti je od prilike dovoljna visina...Temperatura sobna znaci od 20 do 30 stepeni,moze nekad manje i nekad vise ali ne na duzi period...Hrani se kao i sve tarantule cvrccima,zoharima,fobasima-fobasi su vrsta crva,crvima brasnarima itd...
U terarijumu trebas da imas par grana kako bi se tarantula penjala po njima..
To ti je to od prilike ukratko,ako imas jos neko pitanje slobodno pitaj :)

Offline RuffyThePirate

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #2 u: Svibanj 27, 2010, 20:08:44 poslijepodne »
I meni se ova vrsta sviđa pa me zanima jesu li ti pauci za početnike?

Offline Raw001

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Svibanj 27, 2010, 20:20:58 poslijepodne »
Da. Versicolor je pauk za početnike. Nije opasan, naravno da će te ugrist ako ga zadirkuješ. On zahtjeva veću vlagu pa moraš vlažiti terarij.  :up:

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Svibanj 27, 2010, 20:48:51 poslijepodne »
A koliko veliki terarij treba? Pretpostavljam manji dok je mala... ajme, nemogu vjerovati koliko nemam pojma  :-[

Offline Raw001

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Svibanj 27, 2010, 20:57:18 poslijepodne »
A koliko veliki terarij treba? Pretpostavljam manji dok je mala... ajme, nemogu vjerovati koliko nemam pojma  :-[
Treba ti terarij 3 puta veći od raspona njenih nogu. Dok je mala možeš je držati u nekakvoj plastičnoj kutiji ili tegli. Ja bi za versicolor uzeo terarij 30x30x40 (DxŠxV). Treba ti veća visina jer je to arborealna tarantula koja boravi na granju, stablima.  ;)

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Svibanj 27, 2010, 21:03:07 poslijepodne »
A unutra ono kao i za druge aborealne, posudica s vodom, mjesto za skrivanje i nešto malo da se popne po tome?
Koja podloga?

Offline Raw001

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Svibanj 27, 2010, 21:24:13 poslijepodne »
Za podlogu je najbolje treset. Nek ti ovi iskusniji kažu kakav treba bit

Offline KLOKI95

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Svibanj 27, 2010, 22:01:39 poslijepodne »
Podloga kao podloga nije naj bitnija stvar,kokosov treset se stavlja jer dobro zadrzava vlagu,ali ti mozes da stavis i zemlju za cvece,pre toga procitaj da nije tretirana nekim pesticidima i slicno...Mozes uzeti zemlju i iz sume ali je pre toga ispeci u rerni jedno pola sata na 200 ili vise stepeni...Neki kazu da bas ova vrsta tarantule hoce da ugine iz nepoznatih razloga ali se ne desava bas cesto...

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Svibanj 27, 2010, 23:26:37 poslijepodne »
Malo sam tražila i čitala po internetu... navodno je to da "umre sama od sebe" samo izgovor, jer zapravo umiru zbog neadekvatne brige  -?
Ja pokušavam naučiti što više prije nabavke, dakle čekam još dojmova...
Hvala za ovo do sad, naravno :up:

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #10 u: Svibanj 27, 2010, 23:38:59 poslijepodne »
stvar je u tome kaj kod nekih ti paukovi preživljavaju sve i svašta a kod nekih i uz savrsenu brigu znaju uginut...cesce nego ostale vrse pauka.....ali nemoj da te to obeshrabri

bukvalno gledano, tarantule su zivotinje koje zahtjevaju jako malo pa im je zbok toga i relativno lagano osigurat savrsene uvjete...a uvjeti su gotovo za sve isti.

Ja nisam imo versikolora neko minatrix, i super je rasla i onda odjednom uginula iz meni nepoznatih razloga....i upravo zbok toga sam, moglo bi se rec odusto od avicularija...a ostali pauci mi savrseno uspjevaju...

vjerojatno cu kroz vrijeme opet probat nabavit neke avicularije, jer ih ima prekrasnih, ali to kad budem financiski naraso

osobno znam covjeka koji je eksperimentiro s njima i stavi ih i na ekstremno suhu podlogu, i savrsenu, i jako mokru i sve su mu super zdrave...tak da ocito je nekaj drugo kod njih...nisu samo uvjeti...vidis i sma da cu neki rekli da je to pauk za pocetnike, sto ja nebi nikad reko...jer opcenito sve arborealne vrste su brze....

nebi tu govorio o nekoj vecoj brizi koju trebas izdvojit avicularijama jer po meni briga nije naspricat terarij 3 puta tjedno a ne samo 2 puta...po meni ej briga pas kojeg svaki dan moras hranit, vodit u setnju i tako to

sretno i nadam se da sam ti bar malo pomogo u odluci o nabavci, mozda bas ti otkrijes zasto kod nekih savrseno uspjevaju  ;)
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
« Odgovori #11 u: Svibanj 28, 2010, 08:51:08 prijepodne »
meni je moj versi super i nije mi žao što sam ga izabrala za prvog paukića. Živčana nije uopće, a plašljivije reagira samo na nagli pokret. Nevjerojatno proždrljiva, a stvarno lijepa...

Offline KLOKI95

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Svibanj 28, 2010, 11:01:21 prijepodne »
Bilo bi extra kada bi ta boja na abdomenu ostala i kad odraste jer je extra kao mala,ne kazem super je i kada je velika,samo po mom ukusu je previse ona ljubicasta/roza ne znam ni ja koja boja :D

Offline Andrijana

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Svibanj 28, 2010, 13:08:04 poslijepodne »
Bilo bi extra kada bi ta boja na abdomenu ostala i kad odraste jer je extra kao mala,ne kazem super je i kada je velika,samo po mom ukusu je previse ona ljubicasta/roza ne znam ni ja koja boja :D

cure vole ljubičaste/roze paukove... :)

Offline RuffyThePirate

• Novi član
  • *
« Odgovori #14 u: Svibanj 28, 2010, 13:24:39 poslijepodne »

Točno :D pravi mamac za cure

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #15 u: Svibanj 28, 2010, 13:33:16 poslijepodne »

vole ih dok im ne pokazes pitona  8)...

eto jucer bas dozivio..frendica mi rekla da se paukova jos uvjek boji ali joj je moj piton super

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Svibanj 28, 2010, 13:48:59 poslijepodne »
Hehe, tako nekako sam i ja bila prije, nisam mogla smisliti tarantule, da vam iskreno kažem. a onda sam vidjela slike tu na forumu... i kako vi pričate o njima i to sve skupa... i sad sam promijenila mišljenje :zagrljaj:
Još sam treba nagovoriti mamu -? iako ona tvrdi da ne popušta samo zbog moje "neodgovornosti" :P (jesam li već spomenula da je bila savršeno sretna sa bradatom agamom?)

Offline Andrijana

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Svibanj 28, 2010, 14:04:19 poslijepodne »

vole ih dok im ne pokazes pitona  8)...
[/quote]

Ovisi kakav je piton... :)

Ma meni su općenito zmije super, toliko sam ih već navlačila po rukama i razmišljala o nabavci jedne (morelie su mi divne), ali jednostavno nemam želudac za hranjenje... :(
Jedva sam se navikla na hranjenje kukcima, vjerojatno bi plakala za svakim mišom ili štakorom... tako da za sada ostajem kod paukića, a versi mi je poseban  :heart:

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #18 u: Svibanj 28, 2010, 14:13:31 poslijepodne »
ja sam svoju prvu tarantulu držo 2 mjeseca u ormaru dok nisam skupio hrabrosti i reko mami...i skoro me izbacila na ulicu ali su majcinski osjecaji kod nje ipak prevladali ....

sad dojde gledat svaki malo i pita jos jer imam kaj novoga...a kad sam prodo jednog odma me pitala di je tak s narandjastom guzicom....problem je ak se pojavis mami s tarantulom od 15cm..ali ako dofuras bebu nece ti ni vjerovat da je to tarantula xD...znam po mojoj kad sam joj pokazo bebace parahybane rekla mi je da sam skroz poludel kaj bum sad još i krpelje doma držal xD

Andrijana:
postoje i zmije koje jedu kukce i ljepe su zelene i one kaj papaju jaja...ja ih pokusavam nabavit vec neko vrijeme...ali ih gotovo nigdje nema a bas kad se pojave ja nemam love

a kaj se tice hranjenja misevima...vjeruj mi da nebi plakala za svakim mozda za prva 2-3 kasnije to postaje puno lakse....ja se jos sjecam svog prvog...uzmes nekaj kratkog za hrabrost i moze se...iako sam ja nakon svog prvog 2 kruga krunicu preso xD

Offline nemo123

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Svibanj 28, 2010, 14:40:47 poslijepodne »
KOliko si ti godina imao kad si nabavio tu prvu tarantulu?
Meni bi bilo malo teže sakriti, pogotovo zato što bi mama trebala dati pare za nju :D :D :D

A te zmije koje papaju kukce... koliko koštaju, to bi i jaaaa htjela  :zagrljaj: :-[

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #20 u: Svibanj 28, 2010, 14:58:04 poslijepodne »
imo sma otprilike 13 neznam tocno davno je to bilo...

a ja sam sakrio samo zato sto je to bio jedini nacin da ju imam...ali aks e dovoljno potrudis popustit ce!!!

a za zmije stvarno neznam...jer cijene jako variraju buduci da ih nema bas cesto...tj mozda ja gledam na krivim mjestima

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #21 u: Svibanj 28, 2010, 15:00:11 poslijepodne »
eto ti lat. naziv pa si mozes procitat vise...mozda i najdes nekoga da prodaje pa javi i meni cijenu =)

Opheodrys aestivus

Offline RuffyThePirate

• Novi član
  • *
« Odgovori #22 u: Svibanj 28, 2010, 15:01:12 poslijepodne »
Andrijana:
postoje i zmije koje jedu kukce i ljepe su zelene i one kaj papaju jaja...ja ih pokusavam nabavit vec neko vrijeme...ali ih gotovo nigdje nema a bas kad se pojave ja nemam love

Čula sam za takve zmije, odmah mi je kamen sa srca pao jer je i meni jako žao miševa. Iako bi ja radije neku vrstu zmija koje se hrane miševima i da ju netko drugi nahrani kad dođe za to vrijeme :D baš sam se šalila prije da si trebam nać muža koji ima želudac za to i problem riješen :D

Da se vratimo na temu, a. versicolor je definitivno moj izbor jednog dana :)
Pročitala sam ovdje mnogo tema o paucima no nisam uočila odgovor na ovo pitanje:
Zanima me dal je za dva do tri pauka isplativije imati svoj vlastiti uzgoj njihove hrane il kupovati ju?

Offline KLOKI95

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Svibanj 28, 2010, 15:49:16 poslijepodne »

[/quote]
Onda moram kupiti jednu versicolor pod hitno :D

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #24 u: Svibanj 28, 2010, 16:12:19 poslijepodne »
Zanima me dal je za dva do tri pauka isplativije imati svoj vlastiti uzgoj njihove hrane il kupovati ju?

pa mislim da za 3 pauka nemoras uzgajat kukce...jer ce jest jednom tjedno po jednog kukca...a doslo je i u RH da u svakom trenu mos kupit hranu i pojeftinila je...