pozz ljudi..
evo doslo vrime da i ja ric napisem na forumu...
imam aq negdi od pocetka godine,OVE,i naravno sve je dobro dok sve stima pa tako i kod mene...
bara je nekih 54L,2 unutarnja filtera eheim i neki mali kinez,oba imaju samo spuzvu unutra,temperatura cca 26C,svitlo-15W aqua-glo 10h/dan dok se nije produzio dan sad je 12h/dan,izmjena vode 40% svakih 10ak dana. Srednje je zasadjen biljem,hranjiva podloga,sljunak,2 kamena,1 komad drva,mala glinena amforica...življe- 2 corydoras,1 ajmoner,1 botia,4 barbusa,1 silver dolar(ivan),7 neonki,1 rak tipa skamp

i od nedavno 1 sijamac....
Eeee sad...kako ja stalno nekoga vraga muljam diy ovo diy ono dosa sam na ideju da montam jos jednu neonku od 15 w (kao ima dosta bilja pa sam mislija napravit visocije staklo od 30cm na 40-45 pa ce dobro doci vise svitla..bla bla) i skinem ja poklopac pocnem petljat po tome, gledan kako bi ubacija i polipija sve to skupa,pa bi onda i ventilaror montira jer kontam da ce to grijat pa se to oduzi na 2-3 dana a do tad im spojim neku lampu 26w po boji,odokativno 5k i pocnu ALGE

...zelene po liscu ispod lampe,sad svaki list cupav i dlakav ko suma striborova. Proguglam malo sto i kako i skuzim da se posemerilo to sve unutra i da stvarno moram pozurit sa svitlom....sutra dan,kako se bavim biciklizmom(onim luđim di se skace i pada) slomim ruku

,dobro aj ni prvi ni zadnji...i tako proslo 5-6 dana pod tim "losim" svitlom u bari opsadno stanje...vratim poklopac upalim svitlo a ono ka betlehem....predivno...boje...ribe...sve divno krasno kad skuzim da neki vragovi bauljaju po vodi,nesto kao snig....pa mi mrak na oci!! Aj ja sve iz pocetka,ocistim detaljno aq,podrezem sve bilje,pokupim one polu pozobane grane sto mi onaj prokleti ivan(s dollar) unakazi,pokusam koliko toliko ostrugat one alge sa listova,prominim vodu,operem filtere(u aq vodi) i pustim do sutra....Sutra,cini se da ide na bolje,dan posli ona alga kao da se povlaci,nekako te dlacice postaju tanje,samo sto oni vragovi i dalje lebde po vodi,taj kao snig(nesto sam guglao ali nisam skuzio u potpunosti)...sljedeci dan dva,tri tog sniga sve manje,sijamac pase ko lud,E DA I,2 PUZA imam,i oni neumorno pasu iako mi je jedan skocija iz akvarija dok nije bilo poklopca i mislim se,dobro aj ide na bolje,bit ce sve ok kad ono jutros nema jednog barbe na tovu....HM?

...gladam popodne i gledam....kad ono frajer zavucen u nekoj buzi iza filtera pod 45% i ima ŠLJIVU na oku_!_!_!_ WTF???? mrtvacki znoj me oblio! JELI TO NEKA BOLESTINA ILI STO??? da nije ozljeda od borbe? ionaka se stalno naganjaju.....E DA!? zaboravih reci...imam ja i malog maconju...sijamca, i kako nije bilo poklopca frajer se naucio pit ribama vodu...KONTAMINACIJA??? STO STO?? postedite me visesatnog guglanja o ovom problemu...pleeeeeeaseee
hala