kako ću uskoro udomiti i kardinale, uzet će ih hologram i mrijestiti krajem osmog da tu kod mene ne provedu svu reproduktivnu dob ne ostavivši potomka. Pravda, ti polažeš pravo na jedno 3 ili 4 komada, pa ako si za, javi.
kanim negdje ondak krajem osmog i mikre prepustiti Tiiiu na čuvanje, pa da se i one lijepo razmnože.

makar sebi možda nabavim nove i skroz mlade, koje još nisu u reproduktivnoj fazi pa ne bi bilo šteta da plivuckaju kod mene bez šanse da postanu roditelji u skorije vrijeme, ne znam, vidjet ću još.
i mislim si ja tako, čak i sad imam mjesta u akvariju, kako će tek bit prazan za koji mjesec, red je da nabavim još ribica.
i muž se složi da je red da nabavimo još da njegova draga ima u što buljit cijele dane

pa mi je tako stiglo malo jato neonki.
gledam ja svoje neonke, i sva sam u čudu što su tako lijepe i neobično velike...
jako im je izražena ona crvena boja na trbuhu. skoro ko da su kardinal tetre, a ne neonke.
gledam ja tako, gledam, gledam, i onda skontam...
da i nisu neonke.
nego kardinal tetre.
eto narode, akvarij mi je pun nesporazuma.
sad si sve guglam kako da akvaskejp promijenim. naravno, ne mogu to fizički napravit jer se ne smijem micat, ali maštam malo da mi vrijeme prođe. pa ako ima netko microsoruma ili christmas moss ajd mi javite. što sitniji listovi, to bolje. primam sve bilje sitnog lista, pogotovo ono koje ne zahtijeva mnogo svjetla.
a i panj će mi trebat.
neki cca 40 ili 50 cm visok/dug, savijen u luk kao slovo c ili skroz razgranat, po mogućnosti da boja vodu kako to neonke (pardon, kardinal tetre) vole.
kak da kažem, nije mi baš žurba

, ali ako netko od vas kojim ludim hirom sudbine baš takvo što ima, javite mi.
život mi se sveo na akvarij i monitor, nemojte mi zamjerit što sam se sad našla akvaskejpom bavit.
i da, u zamjenu dajem pare, ali i svježe pošišanu rotalu, koji pelcer limnophile, malo kripti, anubias većeg lista. istina, bilo bi poželjno da dođete k meni sami si to ošišat

, ali mogu organizirati i dopremu u zg na glavni.