Srpanj 23, 2025, 21:35:38 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Nadam se da je microrasbora...  (Posjeta: 90063 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pravda

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Nadam se da je microrasbora...
« Odgovori #275 u: Srpanj 13, 2010, 22:04:51 poslijepodne »
Ma lako ćemo za ribice,meni bi bilo stvarno žao da se odluči na rješavanje akvarija,jer kako vidim da se time bavi sa ljubavlju i užitkom,isto tako znam koliko vremena iziskuje briga oko bebe,sa prvom mi je bilo teško,ali kad je došla druga beba,tek onda belaja,jedno imalo tri godine i beba na grbači,žene suosjećam sa vama.

Offline ribafish

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #276 u: Srpanj 13, 2010, 22:09:44 poslijepodne »
evo, ja još nisam ni rodila, a vi me vidim već otpisali :D

ma sve je pod kontrolom. evo, ako vidim da ne ide, Tiii će čuvat ribe ( i vrijedno ih mrijestit - ako mu uvalim ribe dobit će i jedan mali 19 litarski mrijesni za njih).
a ako ne moje, onda će Dododeove do osmog već biti debelo na tržištu - on samo što nije.
pa će Pravda konačno doći na svoje :)

istina, akvarij sam organizirala samo zato što ne smijem mrdnut od doma pa bi mi bilo koma bez ribica.
kad beba dođe vidjet ćemo što ću i kako ću, pretvorit će se po svoj prilici u baru, ali do toga ima još vremena.
zasad ostaje, da imam u što gledat  :zagrljaj: :zagrljaj: :zagrljaj:

p.s.
zahvaljujem na čestitkama, izgleda da će bit curica :)

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #277 u: Srpanj 13, 2010, 22:18:26 poslijepodne »
ribafish će se osobno izmrijestiti  :D :D :D,sve najbolje,odošmo malo off,ali je takva prigoda.

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #278 u: Srpanj 13, 2010, 22:29:54 poslijepodne »
ribafish će se osobno izmrijestiti  :D :D :

:D :D :DIsto kao i mikre,samo one poloze ne jedno nego par jaja,ali skoro pa isto :D
Nadam se da ga nebudes pojela odma dok ga rodis :Dto sam vidio isto kod mikri

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #279 u: Srpanj 13, 2010, 22:33:05 poslijepodne »
ribafish će se osobno izmrijestiti  :D :D :D,sve najbolje,odošmo malo off,ali je takva prigoda.

baš :D
nećemo više offtopičit, ipak se tu priča o mrijestu akvarijskih ribica, a ne akvarista :D

@Tiii a gle, nemrem ništ obećat, svi mi kažu da će beba bit jako slatka  :-[

Offline Dodode

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Mikraš!
« Odgovori #280 u: Srpanj 13, 2010, 22:39:00 poslijepodne »
Prvo čestitam ribi :up:
Al ste ga vas dvojica zabrazdili s mriješčenjem džs :D
Ali ovo ni nije off topic - pa ovo je tema o bebama - nije važno kakvim  :caga:
live long and prosper

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #281 u: Srpanj 13, 2010, 23:53:28 poslijepodne »
Ma nas cetvero najvise sudjelujemo ovdje,pa ne vjerujem da ce off ikome smetati :D
Meni je drago da si mi pricamo malo :D

Sad sam bas hranio malce sa artemiom,i fino ju popapaju zuti trbusi im nabubre,jedu sve do kraja,a onda kad vise ne mogu copkaju artemiu,ali je ne progutaju,malo se igraju sa njom
Sad sam ih nabrojo 7 komada svih velicina,bice da mi fale 3,nadam se da nisu odumrli nego da se skrivaju negdje -?

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #282 u: Srpanj 14, 2010, 06:02:23 prijepodne »
Sad sam ih nabrojo 7 komada svih velicina,bice da mi fale 3,nadam se da nisu odumrli nego da se skrivaju negdje -?

Vjerovatno čame negdje skriveni.

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #283 u: Srpanj 14, 2010, 11:41:59 prijepodne »
Dobro je nabrojo sam opet sve svoje ovce :D
Sad razmisljam da polovim te malce i stavim ih u cisti akvarij a roditelje opet ubacim u ovaj,tamo sa mrezicom mi se nisu nesto pokazali

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #284 u: Srpanj 14, 2010, 16:05:21 poslijepodne »
Bitno je da su svi tu,a probaj sa nekoliko kombinacija,to jest izvedbi akvarija,pa dok ne vidiš koja je najbolja kombinacija,a onda će biti lako.

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #285 u: Srpanj 15, 2010, 21:50:04 poslijepodne »
Danas sam u željezaru vidio metalnu mrežu za koju mi se čini da bi bila dobra za mriješćenje micri i ostalih ikrašica,možda da negdje nabavite takve i sa njom probate?!?

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #286 u: Srpanj 15, 2010, 21:55:12 poslijepodne »
uh, odlično!
reci, kolki su otvori na mrežici?

edit: hvala na čestitkama, Dodode, tek sad ih vidjeh! :)
« Zadnja izmjena: Srpanj 15, 2010, 21:58:30 poslijepodne od ribafish »

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #287 u: Srpanj 15, 2010, 22:02:07 poslijepodne »
uh, odlično!
reci, kolki su otvori na mrežici?

E to sutra provjerim kad budem na poslu,jer prolazim pored te radnje,kad bauljam po gradu,mislim da je oko 4mm,ali ću provjeriti,veći su od mrežice za komarce,ali mislim da se velike nemogu zaglaviti.

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #288 u: Srpanj 16, 2010, 21:47:07 poslijepodne »
kako ću uskoro udomiti i kardinale, uzet će ih hologram i mrijestiti krajem osmog da tu kod mene ne provedu svu reproduktivnu dob ne ostavivši potomka. Pravda, ti polažeš pravo na jedno 3 ili 4 komada, pa ako si za, javi. :up:

kanim negdje ondak krajem osmog i mikre prepustiti Tiiiu na čuvanje, pa da se i one lijepo razmnože. :) makar sebi možda nabavim nove i skroz mlade, koje još nisu u reproduktivnoj fazi pa ne bi bilo šteta da plivuckaju kod mene bez šanse da postanu roditelji u skorije vrijeme, ne znam, vidjet ću još.

i mislim si ja tako, čak i sad imam mjesta u akvariju, kako će tek bit prazan za koji mjesec, red je da nabavim još ribica.
i muž se složi da je red da nabavimo još da njegova draga ima u što buljit cijele dane  :zagrljaj:
pa mi je tako stiglo malo jato neonki.
gledam ja svoje neonke, i sva sam u čudu što su tako lijepe i neobično velike...
jako im je izražena ona crvena boja na trbuhu. skoro ko da su kardinal tetre, a ne neonke.
gledam ja tako, gledam, gledam, i onda skontam...
da i nisu neonke.
nego kardinal tetre. :icon_eyes:

eto narode, akvarij mi je pun nesporazuma.

sad si sve guglam kako da akvaskejp promijenim. naravno, ne mogu to fizički napravit jer se ne smijem micat, ali maštam malo da mi vrijeme prođe. pa ako ima netko microsoruma ili christmas moss ajd mi javite. što sitniji listovi, to bolje. primam sve bilje sitnog lista, pogotovo ono koje ne zahtijeva mnogo svjetla.

a i panj će mi trebat.

neki cca 40 ili 50 cm visok/dug, savijen u luk kao slovo c ili skroz razgranat, po mogućnosti da boja vodu kako to neonke (pardon, kardinal tetre) vole.
kak da kažem, nije mi baš žurba :D, ali ako netko od vas kojim ludim hirom sudbine baš takvo što ima, javite mi.
život mi se sveo na akvarij i monitor, nemojte mi zamjerit što sam se sad našla akvaskejpom bavit.

i da, u zamjenu dajem pare, ali i svježe pošišanu rotalu, koji pelcer limnophile, malo kripti, anubias većeg lista. istina, bilo bi poželjno da dođete k meni sami si to ošišat :D, ali mogu organizirati i dopremu u zg na glavni.

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #289 u: Srpanj 17, 2010, 02:55:35 prijepodne »
Riba koliki post :D  vidi se da imas vremena 8)

Pravda pogledaj mrazicu,ali bitno je i od kakavog je materijala,jer ne moze sve u vodu,inox je siguran
Bas zbog te zezancije sa mrezicom,prelazim definitvno na pikule,e sad je stvar di nabaviti toliko pikula da pokriju cijelo dno
Znaci treba mi jedno 1000+ komada :D
Ja sam naso 100komada za 20kn,ajde tko ima djecu pa neka pogleda u tim djecijim ducanima dali ima sta jeftinije

No naso sam i jos jednu super ideju,sta bi moglo posluziti kao zastitita od roditelja
Znate ona ogormna plava spuzva u pet centu,uzet cijelu tablu i staviti je na cijelo dno,to pak dođe 140kn,a puna je rupica di bi jajca mogla propasti

Usput malce sam odvojio iz gusto zasađenog akvarija,ŽIVA PATNJA,po ovoj vrucini svaki 5 min sam se iso umivati,jer je bilo pakleno vruce u sobi,i jos u kutu sobe pecam te male (neznam kako bi ih nazvao,kako sam ih na trenutak mrzio)
Uglavnom svi su vani i ravno ih je 10,iako su neki veci neki manji,mislim da ce se moci vidjeti kad ih slikam,ili mozda snimim filmic
Akvarije sam spustio u prizemlje di je hladnije,odrasle sam pustio u gusto zasađeni akvarij di su i ovi malci nastali,pa cemo vidjeti dali ce ista biti
Uglavnom sad sam opet u iscekivanju,samo ovaj put ove ribe su sad uhranjene posteno,jer su ogromne,stajale su dole u akvariju i samo sam im donosio komarce,nisam puno obraco pozornost na njih (veci mi je gust bio gledati malce kako trzaju okolo ),ali sam se danas pravo iznenadio koliko su vece,šarenije,živahnije
Ovaj put kad vidim mrijest cekat cu tjedan dana,a ne 2-3 dana,nadam se da ce jos vise malaca prezivjeti,iako mi ni ovih 10 niije malo za pocetak

Eto i meni je dosadno Riba pa pisem dugacke postove u svjezim kasnim nocnim satima :D

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #290 u: Srpanj 17, 2010, 06:51:03 prijepodne »
Pravda pogledaj mrazicu,ali bitno je i od kakavog je materijala,jer ne moze sve u vodu,inox je siguran

Mrežica je pocinčana,samo što jučer nisam išao u poštu i ostale banke,pa nisam mogao vidjeti kolika su okna i koliko košta.To ću valjda u ponedjeljak uspjeti vijeti.

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #291 u: Srpanj 17, 2010, 09:07:59 prijepodne »
Riba koliki post :D  vidi se da imas vremena 8)

ma pusti, ispalila na živce totalno :D
evo, od danas još samo 19 tjedana moram izdržat :icon_eyes:

Citat:
Bas zbog te zezancije sa mrezicom,prelazim definitvno na pikule,e sad je stvar di nabaviti toliko pikula da pokriju cijelo dno
Znaci treba mi jedno 1000+ komada :D

i ja! baš jučer ležim i gledam onaj mali mrijesni što jalovo stoji na podu, i mislim si: fulala sam s mrežicom, trebalo je ipak stavit pikule.

pokušat ću još jednom s mrijestom mikri, btw.
organizirat ću sve tako da mi dragi pomogne, pa da zapravo sama ni ne radim na tome.
dobila sam one red mosquito larve pa ih dajem ribama ujutro (kolko često se to treba davat? pretpostavljam da divljački prlja vodu)
jedu ih ko blesave, valjda će bit raspoložene za malo akcije ako uspijem naći načina da ih šibnem u mrijesni.
još si samo nekako trebam izorganizirat nabavku artemije i kojeg raspršivača zraka za pumpicu na zrak, da ne šaljem dragog opet u pet shop jer će jadan pop kolko ga zaj oko riba  :-[ :-[

joj, da, i fali mi jedna žarulja koja je riknula, za mrijesni. da se razviju mikroorganizmi. hm... -?
moram smislit kako da to izvedem.

kad se muž probudi ići će u bilu, pa ću ga žicat da mi kupi dvije ili tri vrećice pikula, bile su tamo po 8 kuna vrećica.
još kad se sjetim da sam ih pred nekoliko mjeseci htjela kupiti tek tako, ne zbog akvarija nego jer su onako lijepe i sjajne i okrugle i moš se pikulat s njima  :zagrljaj: dođe mi da se požderem što nisam. bila sam ih stavila u košaru i sve, a onda shvatila kako mi je to zapravo potpuno nepotrebno i nadasve nezrelo. di mi je pamet bila. :doh:
ako nema više u bili, sve si mislim, možda u nekom kineskom.  -?

ajd ako saznam gdje ima velike količine za sitnije pare javim  :up:
meni ih ionako treba samo malo.

ne znam ogromnu plavu spužvu. ajd je uslikaj kad kupiš, ili pošalji link.

a 10 nije nimalo loše za početak  :up:
čitala sam neki članak prema kojem se izlegu za tri dana, a onda im još 4 treba da proplivaju. tako da je 7 zapravo idealno vrijeme za čekanje  :up:

Citat:
Eto i meni je dosadno Riba pa pisem dugacke postove u svjezim kasnim nocnim satima :D

nakon što si cijeli dan lovio ribe svoje u znoju lica svoga, mogu samo reć da se divim tvojoj nepresušnoj energiji  :up: :D :D

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #292 u: Srpanj 17, 2010, 09:32:11 prijepodne »
Imam ja punu vrećicu klikera,kupili negdje još prije par godina,nekih 200 komada za neku siću,nisam ni znao da se za to mogu koristiti,pa bi se moglo to iskoristiti za ribeke  :D :D :D .

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #293 u: Srpanj 17, 2010, 09:35:02 prijepodne »
Imam ja punu vrećicu klikera,kupili negdje još prije par godina,nekih 200 komada za neku siću,nisam ni znao da se za to mogu koristiti,pa bi se moglo to iskoristiti za ribeke  :D :D :D .

eto, isplatilo ih se čuvati. čim ribe stignu, oma u akvarij s njima (klikerima. ne samo ribama.)  :)

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #294 u: Srpanj 17, 2010, 09:56:04 prijepodne »
Pa da  :D ,još kad bi netko imao za prodat jeftino neki akvarij od 50-80L sa poklopcem za do 200kn bilo bi super.Kad već to spominjem,otkako sam počeo sa ribicama doznao sam da je nekoliko meni poznatih osoba bacilo akvarije,jer nisu imali kud sa njima i dosadilo im je i to su svi u Zagrebu :roll: ,kad uzmem veći akvarij,onda će ovaj mali biti mrijesni,pa probam i ja mrijestiti  :D

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #295 u: Srpanj 17, 2010, 11:04:54 prijepodne »
Evo ovo
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=45857.0

Prije je u bilo u ofertisimi za 8kn pikula da napunis bocu od litru i pol,neke prozirne obicne,i nema ih sad su 100komada 20kn
Riba racunam na tebe da ces naci nesto jeftino,to jest tvoj muz :D

Pravda ne racunaj na to da ces naci neki takav akvarij za toliko para,svi oglasi di netko nesto prodaje,osobito po njuskalu,prodaju sastavljene akvarije sa svojih par ribica,za vise para rabljeno,nego u PC novo

Usput Riba ne divi se previse,jer ovaj hobi me poceo kostati zdravlja :D

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #296 u: Srpanj 17, 2010, 11:10:36 prijepodne »
Pravda ne racunaj na to da ces naci neki takav akvarij za toliko para,svi oglasi di netko nesto prodaje,osobito po njuskalu,prodaju sastavljene akvarije sa svojih par ribica,za vise para rabljeno,nego u PC novo

Bude ponekad,samo ja okasnim,već je bilo zadnjih mjesec i pol od 54L za 200kn,novi dođe sa svim i grijačem kod nas 500kn,pa ako ovako ništa neuleti,onda u dućan pa na rate.

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #297 u: Srpanj 17, 2010, 11:15:17 prijepodne »
Kupi staklo dođe ti 120kn,odprilike
Poklopac ima jadnu zarulju,da je bolje staviti lampu iznad,filteri i grijaci isto ocaj
500kn je previse za to,za te novce kupis staklo,dobar grijac i dobar filter,pa bar imas dvije dobre stvari,i mozes ih kupovati odvojeno kako imas para

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #298 u: Srpanj 17, 2010, 11:53:57 prijepodne »
Kupi staklo dođe ti 120kn,odprilike
Poklopac ima jadnu zarulju,da je bolje staviti lampu iznad,filteri i grijaci isto ocaj
500kn je previse za to,za te novce kupis staklo,dobar grijac i dobar filter,pa bar imas dvije dobre stvari,i mozes ih kupovati odvojeno kako imas para

slažem se s ovim!
više se isplati u dijelovima kupovati nego gotov akvarij, jer na njemu ionako sve moraš mijenjati.
poklopac ti ionako ne treba, osim što grije bespotrebno nema ugrađenu adekvatnu rasvjetu, pa se ili moraš mirit s tim da ti bilje neće rast, ili prepravljat, a to je opet trošak. lakše je jeftinu stolnu lampu opskrbit dobrom žaruljom. grijača ima za sitne pare kupit, ali to Pravda ionako ne trebaš još koji mjesec.
filter si kupi hang on, sam znaš koliko su bolji od ostalih, a imaš do 200 kn kakav hoćeš.
staklo 120 kn već čuda možeš dobit, i to je to...
ne bih uzimala kompletan akvarij nikako, naprosto nisu dobri.

@Tiii, neka, neka, hobi nije hobi ako ne škodi zdravlju :D

EDIT: jadan moj dragi, kolko toga ovisi o njegovoj kupovini pikula danas :D

i da, Pravda, još samo ti fališ sa mrijesnim, pa da budemo kompletni :)
a što se tiče njuškala, ljudi tamo stvarno nemaju pojma o stanju na tržištu :D traže brda i doline za razne gluposti. zna se takvih i ovdje naći, ali manje. tu su cijene realnije :up:
u svakom slučaju, Pravda, sretno s kupovinom!
« Zadnja izmjena: Srpanj 17, 2010, 11:57:11 prijepodne od ribafish »

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #299 u: Srpanj 17, 2010, 14:57:41 poslijepodne »
Da budem iskren,sve više razmišljam da sam složim sve,bez poklopca,ova rasvijeta diy i nije loša što imam,zapravo sam zadovoljan sa njom,ali vidjet ćemo kako će ići na jesen,pa da krenemo u mrijest  ;)