Srpanj 22, 2025, 23:53:47 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: pomoc pri izboru ciklida  (Posjeta: 4393 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline RedEX

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zenica / BiH
pomoc pri izboru ciklida
« u: Svibanj 23, 2010, 23:04:01 poslijepodne »
pozdrav drustvo!
napravio sam cistku u akvariju i imam namjeru ubaciti ciklide...
litraza akvarija je 100l,poprilicno ubiljen,od stanovnika ima samo par kribenzisa i par skalara,koji se slazu :)
htio bih neke bojadisane ciklide kojima ne smeta biljni biotop :)
sta mislite sta da ubacim sa njima,a da ne napravim ratiste....
razmisljao sam o  Thorichthys meeki,Labidochromis caeruleus,Pseudotropheus flavus....

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
Odg: pomoc pri izboru ciklida
« Odgovori #1 u: Svibanj 24, 2010, 09:38:53 prijepodne »
imaš amerićke ciklide  pa bi im nadodo afrićke ?  nevjerujemda ima dobra kombinacija al ima ovde mnogo hodajući enciklopedija koji zanaju bolje od mene  :up:
saćekaj  da  neko  odgovori  iskusniji
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline RedEX

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Svibanj 24, 2010, 10:13:51 prijepodne »
imaš amerićke ciklide  pa bi im nadodo afrićke ?  nevjerujemda ima dobra kombinacija al ima ovde mnogo hodajući enciklopedija koji zanaju bolje od mene  :up:
nista od africkih,ne ide...pridrzavam se nekih "pravila"....
samo juznoamericki dolaze u obzir,siguran sam za meekije i htio bih ubaciti jos jednu vrstu,neke bojadisane,a da su pristupacne :)

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #3 u: Svibanj 24, 2010, 10:34:41 prijepodne »
nista od africkih,ne ide...pridrzavam se nekih "pravila"....
pa nisu li i kribensisi afrički ciklidi?  ;)

za biljne akvarije su ti idealni patuljasti južnoamerikanci (ramirezi ili apistogramme)

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Svibanj 24, 2010, 11:24:01 prijepodne »
,Labidochromis caeruleus ,,Pseudotropheus flavus.... malavi  jezero   afrika

skalari  su iz amerike

znaći  nepridržavaš se pravila  

www.ciklidi.com  tu možeš naći  potreben informacije
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Svibanj 24, 2010, 11:46:14 prijepodne »

skalari  su iz amerike

Čovek je napisao, da razmišlja o tim ciklidima, ne da jih ima.Mada to neki vatreni forumaši ili loše pročitaju ili krivo protumače.Naravno njihov odgovor jeste takav kakav je u citatu.
Uistinu nisam imao namjeru nit da se javim ili bilo šta napišem, jer popračen nekim "napadima" na moja razmišljanja u vezi nekih poslednjih postova, nemam više nit volju, da šta napišem, no preko toga nisam mogao.

Dakle čovek je pitao na TOM forumu i želio iskren odgovor....dosada ga nije nit bilo... ko da nema niko hrabrosti i da napiše...izvini ali 100 litara ti je premaleni akvarij...
I sad na kraje se nadje neko i drži mu lekciju , da se ne drži pravila i šta ti ja znam šta je još imao na umu ali da ponovim..on je samo razmišljao o tim ciklidima :'(
Da bih savet bio još potkrepljen on ga vodi na ciklide.com, kao da je tamo sve zlato i da tu ne može nači nekih adekvatnih informacija,još čekam da administratori sve postove u tom podforumu automatski preusmere na www.ciklidi.com i problem rešen!!!!Taj čin potkreljuje moju misao, da se taj podforum počeo gubiti u nekim nebulozoma i da polako gubi smisao zbog kojega je bio i urađen.Mene je takvo nešto, kao jednog svojedobno, aktivnih članova u podizanju ciklidistike pogodilo, pa rekao da se izjadim.
Čitajuči neke odgovore na postavljena pitanja , dobijem osečaj, da je bolje ili ništa pitati ili čitati glupe odgovore....no ima i izuzetka ali to postaje jako retko.
Eto malo sam OT ali baš sam morao....a sad svaku kritiku, naravno argumentiranu... rade volje prihvaćam.

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Svibanj 24, 2010, 14:12:58 poslijepodne »
daj bojko molimte   ...nemoj ćitat  površno  ćitaj sve odgovore 
moj prvi odgovor je bio pitanje

jasno se vidi da ga pitam  jer   je  još  ovo  ? znak pitanja  ili više nije u hrvatskoj
on odgovara dase drži pravila itako dalje......
ja odgovaram da  ribe koje on zeli  kombinirat  su iz dva razlićita kontinenta
preusmjerio sam ga na ciklidi    .com  jer tamo jasnije more vidjet    otprilike koji ciklidi dolaze iz kojeg kontinenta
ruku nasrce    stranica je veoma pregledna tako da jednostavnim odabirom možeš  vidjetkoje ribe su iz kojeg kontinenta  a nikako nisam reko da je savršena da samo tamo odeš i postaneš  exspert  ciklidaš

Offline RedEX

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Svibanj 26, 2010, 15:48:22 poslijepodne »
ovdje ocito ima nekih nesuglasica...i tema je otisla u pogresan smjer...
shvatio sam da ne mogu malawi ciklidi...
interesuje me mogu li Meeki,s obzirom da su oni "ameri"?

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #8 u: Svibanj 26, 2010, 20:00:49 poslijepodne »
interesuje me mogu li Meeki,s obzirom da su oni "ameri"?
meeki je centroamerikanac,...ali neću ti punit glavu biotopima pošto sad imaš skalare i kribensise,...
u svako slučaju neće bit problema sa drugim ribama jer je to prilično mirna vrsta,...ali obožavaju kopati,...tako da ukoliko želiš biljni akvarij definitivno ne preporučam,...osim toga litraža od 100L nije adekvatna za držanje takvih riba,...u tvom slučaju ostajem pri prvoj preporuci (ramirezi i apistogramme)

Offline 206turbo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Hrvatska udruga ciklidofila
« Odgovori #9 u: Svibanj 27, 2010, 16:31:18 poslijepodne »

skalari  su iz amerike

Čovek je napisao, da razmišlja o tim ciklidima, ne da jih ima.Mada to neki vatreni forumaši ili loše pročitaju ili krivo protumače.Naravno njihov odgovor jeste takav kakav je u citatu.
Uistinu nisam imao namjeru nit da se javim ili bilo šta napišem, jer popračen nekim "napadima" na moja razmišljanja u vezi nekih poslednjih postova, nemam više nit volju, da šta napišem, no preko toga nisam mogao.

Dakle čovek je pitao na TOM forumu i želio iskren odgovor....dosada ga nije nit bilo... ko da nema niko hrabrosti i da napiše...izvini ali 100 litara ti je premaleni akvarij...
I sad na kraje se nadje neko i drži mu lekciju , da se ne drži pravila i šta ti ja znam šta je još imao na umu ali da ponovim..on je samo razmišljao o tim ciklidima :'(
Da bih savet bio još potkrepljen on ga vodi na ciklide.com, kao da je tamo sve zlato i da tu ne može nači nekih adekvatnih informacija,još čekam da administratori sve postove u tom podforumu automatski preusmere na www.ciklidi.com i problem rešen!!!!Taj čin potkreljuje moju misao, da se taj podforum počeo gubiti u nekim nebulozoma i da polako gubi smisao zbog kojega je bio i urađen.Mene je takvo nešto, kao jednog svojedobno, aktivnih članova u podizanju ciklidistike pogodilo, pa rekao da se izjadim.
Čitajuči neke odgovore na postavljena pitanja , dobijem osečaj, da je bolje ili ništa pitati ili čitati glupe odgovore....no ima i izuzetka ali to postaje jako retko.
Eto malo sam OT ali baš sam morao....a sad svaku kritiku, naravno argumentiranu... rade volje prihvaćam.

Bojko nemoj se opterecivati sa ljudima koji ne zasluzuju odgovor ili komentar, Ceh je, otkad je dosao na forum poceo pisati dosta gluposti pa eto nastavlja po svome!!!    vjerujem da dosta ljudi ovdje te cijeni i uvazava tvoje komentare i savjete! ;)
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Svibanj 27, 2010, 20:01:52 poslijepodne »
unaprijed se isprićavam  na off topicu  al sad me turbo povuće za jezik pa idemo  ovako
  ja sam bar originalan  kad pišem na ovom forumu   valjam gluposti ali su
moje    što se nemože reći za tebe  
ako se nevaram ti si napiso    ono   hranjenje  afrićki ciklida      https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=42036.0     to je bijo   tvoj uradak  i  čak je dospio na naslovnu stranicu   i svi su ti pljeskali i  djelili ovacije,   citiram   mastina  ...    
Odg: Hranjenje africkih ciklida
« Odgovor #3 : Veljača 23, 2010, 01:32:45 am »
   Citirati ovo u Odgovoru
3 put hura za tekst!  Thumbs up Klap

i samo da znate, to mi je prijatelj, E!  Cheesy        
  e  pa vrijeme je da se neke stvari razjasne
prvo si prepiso    to jest preveo stranicu  sa engleskog na  hrvatski   pa si malo modificiro   iakose nisi baš trudio izmjeniti tekst    mnogo  , dali zbog neznanja dali zbog   ljenosti  neču  vrijeđat  jer  se neču spustit na tvoj nivo  ...

ko  dokaz evo vam stranica pa uporedite ta dva teksta    http://www.cichlid-forum.com/articles/feeding_african_cichlids.php

ja bi se stidio da se kitim   tuđim perjem   i rarđe  ću nastavit  lupat  gluposti po  forumu    al nebi spao na nivo da kradem tekstove po netu  i  postam ih kao svoje
plus    što viidiš da su tvoji  prijatelji ko mastino bili ponosni     što te uopće poznaju    a sad   bi se trebali stidit  ...
svejedno   si tekst  ukrao    ,,, ja sam ponosan   sto  sam glup  i valjam gluposti  po netu   i svi mi  se smiju al   ipak  nisam   lopov  jer sve  što sam steko je mojim znanjem ili neznanjem  i najbitnije sam saćuvo  obraz ... što se za  tebe nemože reći  

još jedna   isprika mome  bivšem  zemljaku ( novi travnik  ovde )  za skrećanje s teme  al  ovo je prevršilo svaku mjeru   pogotovo  što sam   samo htio  pomoć   i ovde  se neko meni natovari na vrat  i  provocira od moga prvog posta    

poruka    za kraj  turbo  moreš  reć što  hoćeš  al mi tvoja rijeć nevrijedi ništa    od prvog dana sam skužio dasi muljator    da se ponekad zapitam dali uopće imaš akvarijum  pa za razliku od bojka  tebe nepoštiva i necjeni  mnogo ljudi   ovde

biojko  tebe  poštivam  al  moraš malo bolje  ćitat   pa napadat ljude okolo
  mome  zemljaku     nabavi neke patuljaste  amerićke ciklide    i sve     ok   :up:  

« Zadnja izmjena: Svibanj 27, 2010, 20:05:53 poslijepodne od ceh »

Offline 206turbo

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Svibanj 27, 2010, 20:15:37 poslijepodne »
plitko prijatelju plitko, neke smjernice su iste , ali nema ni razlika u nekom ajmo reci pravilnom hranjenju afrikanaca tako da ti to polako pada u vodu, uostalom nemam se ja tebi sta pravdati- ukoliko je tekst pomogao bilo kome ja sam happy!!!! ;)
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Svibanj 27, 2010, 20:24:02 poslijepodne »
pa  što si ga onda posto u svoje ime    .. prvi put kad sam proćito tvoj post  bio mi poznat  odma sam ga našao   na netu   tekst je prepisan preveden   i postan u tvoje ime    što je ilegalno      ovde bi te tužili  ,,
da si napiso  tekst preuzet od tu i tu  svi bi ti pljeskali za trud prevođenja   pa ćak i  ja   al nisi jednostavno si napiso da je tvoj    i to nije  toćno   nezaboravi da  ljudi  ćitaju i misle   o tebi  bo nekom  exspertu za afrićke ciklide e to  treba  zaslužit   a ne   ukrast    od mene je ovo zadnja   na ovoj temi neču si dozvolit da me se provocira    na ovakav naćin   želim ti sve najbolje   al mene bi bilo stid

Offline 206turbo

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Svibanj 27, 2010, 20:26:01 poslijepodne »
pa prijatelju ja nista nisam ukrao, a jos manje prepisao, i na kraju krajeva nisam expert- samo hobist!!! ;)

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Svibanj 27, 2010, 20:27:59 poslijepodne »
neću uletavat tko je kad i kaj di napisal il prepisal, iskreno živo me zaboli, bitno da je na hrvatskom id a se ne moram jebat sa engleskim il kojim drugim jezikom..
206turba sam upoznal na akteru i mogu odgovorno tvrdit da čovjek nije muljator i da ima veliko veliko znanje kaj se tiče samih ciklida i općenito kaj se tiče njih..
ceh, majku mu poljubim, do sada si imal opomenu do daljnjeg koju su ti spičili, pa nakon nekog vremena maknuli..do tada si bio ok i držao si se nekih pravila, ali čovječe ajde sad lagano ohladi i nemoj uletavat u neke rasprave, ako nisi kompetentan da daješ odgovore..govorim iz vlastitog iskustva..čovjek bi imao puno toga za izlaprdat na svaku temu, al pregrizeš jezik i ideš dalje..
kaj se tiče savjeta, ako se bojko uplete u temu, onda je po mom njegova zadnja, naravno da uvijek postoji tuđe mišljenje koje i ne mora biti točno, ali daj barem svoje mišljenje o nečem, a ne onak preusmjeravati na drugi portal..ima ovdje ljudi koji znaju jako jako puno i uvijek rado pomognu..
možda ćeš sad bit uvrijeđen na moj post i reč, kaj se ti javljaš svako malo uletavaš i ti u neku "svađu", ili ono ko si mi ti da mi sad tu sereš, al sorry nekad stvarno pretjeruješ ...
živio i veselo dalje  :)

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #15 u: Svibanj 27, 2010, 20:42:55 poslijepodne »
uaa sudija! a ti sve moraš pokvarit...  :(

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Svibanj 27, 2010, 20:44:21 poslijepodne »

nadam se da nećeš editirat  :D
...pa  netko mora, zar ne?

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #17 u: Svibanj 27, 2010, 20:47:32 poslijepodne »

editirao bih, al neko mi je zbriso upozorenje u potpisu. ti brijem smiješ imat potpis, a ja ne.?!   -?

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Svibanj 27, 2010, 20:50:37 poslijepodne »

editirao bih, al neko mi je zbriso upozorenje u potpisu. ti brijem smiješ imat potpis, a ja ne.?!   -?

..iskreno..pun mi je racku više tog prepucavanja..kad god otvorim forum, malo malo, evo ti ga opet..svi neki pametni u tri čina..a kad pogledaju u "svoje dvorište"..čisto govno..
i da..probaj stavit normalan potpis, pa ti vjerojatno neće brisat  ;)

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #19 u: Svibanj 27, 2010, 20:52:54 poslijepodne »

i da..probaj stavit normalan potpis, pa ti vjerojatno neće brisat  ;)
kad to napravim, onda mi piše : "Pokušaj staviti pristojniji potpis! hvala, xxx."  :)

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Svibanj 27, 2010, 20:54:37 poslijepodne »

kad to napravim, onda mi piše : "Pokušaj staviti pristojniji potpis! hvala, xxx."  :)
..je čuj onda si negdje zajebo u odnosima sa administratorom  :D :D
žao mi je pokušajte ponovo izgladit odnos

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #21 u: Svibanj 27, 2010, 20:56:03 poslijepodne »

..je čuj onda si negdje zajebo u odnosima sa administratorom  :D :D
žao mi je pokušajte ponovo izgladit odnos
očito mu dužnik nije ispunio obavezu, pa sad ja ispaštam.  :D

Offline TiTech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • North & Central America
    • Akvarij.NET
« Odgovori #22 u: Svibanj 27, 2010, 23:08:09 poslijepodne »
Mislim da bi se trebali lagano vratiti na temu, a tebi bi aquabot predlozio da izbjegavas svakom loncu biti poklopac!

Za takve spike postoji chat.  ;)

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #23 u: Svibanj 27, 2010, 23:37:46 poslijepodne »
ispricavam se ako cu "zanemariti" upozorenje moderatora ali jace je od mene a i smatram da me se u ovoj temi bespotrebno proziva posto se nisam nit javio nit ista pisao jer jednostavno zadnje vrijeme nemam vremena a nit volje odgovarati na pitanja koja su vec postavljena bezbroj puta na forumu i na ista ta pitanja je isti broj puta i odgovoreno...

ceh sta tebi nije jasno, da prijatelji smo 206turbo i ja, trebalo bi me biti stid, radi cega?
taj tekst originalni i turbov sam procitao vec odavno, slicnosti ima ali da je isti i nije, turbo je pisao iz svog osobnog iskustva kojeg je osjetio na svom novcaniku (obzirom da sam posredovao u kupovini tih ciklida znam i koliko je laksi) tako da ici nekoga prozivati lazovom ovako javno na forumu bez da si covjeka upoznao uzivo i popricao s njim mislim da je to bezveze...

ovdje na forumu smo svi hobisti, nitko nije nikakav znanstvenik i vjeruj da je vecina textova prepisana i nadopunjena osobnim iskustvom a neki nemaju ni osobnog iskustva u drzanju pojedine vrste pa svejedno pisu textove a jos su manje bili na nekoj rijeci ili jezeru pa svejedno o tome pisu (svaka cast jurupariju koji je jedini iz hr koliko ja znam za sada bio, lovio i uvezao svoje ciklide pa onda po nekoj logici bi samo on bio mjerodavan kad bi napisao da bio sam ph je bio toliki, temperatura je toliko, zive u jatu, itd. itd.)...
zar su svi ti ostali ljudi lopovi ili lazovi? ja smatram da ne...

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Svibanj 28, 2010, 00:03:12 prijepodne »
još jednom i za kraj mastino tebe niko nije prozvo    samo sam naveo primjer .. uopće nije bitan i nekarakteriše tebe a kamoli kritizira
turbo je meni reko da valjam gluposti    pa odkud njemu pravo da to kaže  jer me nepozna  ,to je što se tiće tvoje logike 
a  tekst je prepisan i preveden malo modifikovan   pogledaj samo poćetke teksta   ... ako je slućajnost onda je nevjerojatna
 što se tiće investicija u akvaristiku  i  ribe    to mi imamo svi   neki više neki manje , ja sam dosad potraošio  skoro  5000 eura u neki 10  akvarijuma    .. jel me to  ćini ekspertom  ?
ja volim kad se mene kritizira  al ne vrijeđa na svakom koraku ( košto turbo radi od prvog dana    )
pogotovo  ne  od ljudi koje se kite tuđim perjem  .. i nemoj tvrdit da je originalan tekst    je r ako razumiješ engelski i malo proćitaš  sve  če da ti bude jasno
toliko od mene    sad laku noć svima  nemojte zaboravit nahranit ribice . a kanibal  veliš teško ti razumit engleski i prevod i  otstalo  ... imaš  google prevodilac   bez veči problema  ti prevede sa engleskog na   hr

:drag: