znaosam da če s nešto poć krivu
a ceh glup , svi ohrabruju tomeka samo ceh glup

nevjerujem da je velika izmjena vode pobila bakterije neki tvrde samo 30% max i toako to pomeni uopće nije istina ja sam svojim diskusima promjenio 80% vode jer mi je upala kutijca puna hrane u akvarijum
vodu sam ko i uvjek nasuo direktno iz pipe tertiranu sa tetrinim akvasafe (u Amsterdamu se voda biološki poćišćuje i nedodaje se klor tako da je jedna od najćišći voda iz pipe na svijetu ) poslije sam ulio duplu dozu ffm i sve bilo ok jesu malo bili živahniji skakali po akvarijumu i tako ok sad vi govorimo o piranama o kojim nemam pojma al ćitajuči net nisu baš osjetljivije od diskusa bar ja nebi rekao
ja bi promjenio još više vode svaki dan bi mjenjo 30% i svaki put nadosibo dozu ffm ok svi znamo da je to mnogo vode naravno ubacio bi u filter
aktivni ugalj tako da bi se stanje stabilizovalo za neki tjedan dana , a tu novu ribu bi stavio kod tog jarana što ima 2000 litara akvarijum i saćeko par dana da sve bude ok
ponavljam pomeni najbolje rješenje trenutno je ćešče izmjene vode i ogromna areacija filtriranje aktivnim ugljenom
tomek stvarno mi je žao što imaš probleme al nekad je najbolj sjest i dobro razmislit , ja ako nisam siguran kako nešto djeluje na moj akvarijum nebi više nikad usuo .. jednom sam napravio grešku i nikad više