Kolovoz 21, 2025, 22:17:27 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Hitno pomagajte  (Posjeta: 4745 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline tomek1221

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Hitno pomagajte
« u: Svibanj 23, 2010, 19:52:15 poslijepodne »
Prekjucer sam vadio pirane s metodom klincica.sve je proslo super ,nakon sipanja klincica prmjenio oko 400 lit vode,voda je bila cista.onda sam jucer ponovno iso malo pocistit i zamjenio jos 200 lit i opro filter jedan. Imam 2 kom.dabi danas ujutro bila voda sva mutna bijela koda nesto sitno leti po njoj do popodne sad mi izgleda jos mutnija. Probo sam stavit unutra serasalmus geryi od cca 30 cm i skoro je odapeo moro sam ga izvadit u bacvu i sad je ok.imam trenutno unutra 5gupija i oni normalno plivaju.koji je razlog takve vode i skorog uginuca ribe

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
Odg: Hitno pomagajte
« Odgovori #1 u: Svibanj 23, 2010, 20:04:39 poslijepodne »
Ti si promjenio 600l vode.Akvarij ima koliko?

Offline Annie_S

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #2 u: Svibanj 23, 2010, 20:06:00 poslijepodne »
Meni se cini da si ostao bez previse dobrih bakterija. Probaj kupiti start bakterije i nasipati u filter kao neku prvu pomoc. I jel pripremas vodu s necim? Aquasafe? Stavi i FFM. Mislim, ne moras. Tak bih ja.

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Svibanj 23, 2010, 20:12:12 poslijepodne »
sve je bilo ok dok jucer nisam opro jedan filter i promjenio jos 200 lit.akvari je 900 lit,i stavio sam danas serin aquatan.voda je koda se ponovni ciklira.ali neznam zasto je skoro odapeo gerya,inace moje pirane sam prije stavljao i u jos goru vodu pa je bilo sve ok.annie aj me cimni na 3397800 jer te zovem na mob ugasen je

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #4 u: Svibanj 23, 2010, 20:19:02 poslijepodne »
gle, 900l je aq... promijenio si 600l i oprao jedan filter... kako uopce klincic djeluje na bakterije?  :punch: jel netko zna?

cini mi se da se to nanovo ciklira...  :nerd:
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Annie_S

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #5 u: Svibanj 23, 2010, 20:26:57 poslijepodne »
Po meni je tu par problema zbog kojih su krepale bakterije
1. promijenjena je sva voda
2. filteri nisu neko vrijeme radili
3. opran je jedan filter
4. uz klincic se stavlja i alkohol
Mislim da je sve ovo pomalo krivo.

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #6 u: Svibanj 23, 2010, 20:31:08 poslijepodne »
Mislim da je sve ovo pomalo krivo.

dijelimo misljenje... sad je pitanje koliko ce nova riba izdrzati u bacvi? imas filtraciju na njoj? ili kako to funkc?
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Svibanj 23, 2010, 20:32:26 poslijepodne »
ne kuzim .nisu bakterije u pitanju jer sam sad stavio ribu u bacvu a voda iz bacve je direktno iz pipe,znaci bakterija nema nimalo.i riba je ok

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Svibanj 23, 2010, 21:09:54 poslijepodne »
ne kuzim .nisu bakterije u pitanju jer sam sad stavio ribu u bacvu a voda iz bacve je direktno iz pipe,znaci bakterija nema nimalo.i riba je ok
Nije te bilo frka ju samo tako staviti u takvu vodu?

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Svibanj 23, 2010, 21:11:44 poslijepodne »
a sta sam mogo napravit u bacvu sam je moro stavit jer je skoro odapela ,sad je super.normalno se ponasa.a voda je iz pipe

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Svibanj 23, 2010, 21:26:38 poslijepodne »
akvari skroz bijeli koda je pun dima bjelog

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Svibanj 23, 2010, 21:58:20 poslijepodne »
Dobro Tomek,a kaj se ti čudiš? -?
Ti kao da si od jučer u akvaristici.Zmrdana ti je voda samo tako.Nezaciklirana je i zato se bijeli.
btw.prvo se skoči,a onda kaže hop.

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Svibanj 23, 2010, 22:01:21 poslijepodne »
sve pet sarita to kuzim prevelika izmjena vode i pobrko sam nekaj u akvacu nego mene muci zasto je riba skoro odapela nije stvar bakterija .i prije sam stavio ribu akvari i bilo je normalno i sad je u bacvi sa vodom iz pipe i ziva i zdrava.bijela je zbog buma bakterija ali nesto drugo je nju skoro ubilo a neznam razlog.i kako to rijesit.

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Svibanj 23, 2010, 22:10:31 poslijepodne »
Ma zašto ti mora sve biti na brzinu?To ja ne kužim.
Nisi sredio akarij kako treba,dapače,zbrljavio si ga fino i po propisu,a riba već čeka da uđe.Mira malo,strpljenja...kužiš? ;)

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Svibanj 23, 2010, 22:22:11 poslijepodne »
dobro ok.samo kazem .vidit cu stanje sutra kad dodjem doma sa posla ako je sta bolje,sad nek bude u bacvi,ima zrak i grijac i izgleda skroz ok.a vecina bakterija je i onak u podlogi i u filterima tako da bi se trebalo rijesit brzo nadam se.

Offline ribafish

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
« Odgovori #15 u: Svibanj 23, 2010, 22:33:40 poslijepodne »
sve pet sarita to kuzim prevelika izmjena vode i pobrko sam nekaj u akvacu nego mene muci zasto je riba skoro odapela nije stvar bakterija .i prije sam stavio ribu akvari i bilo je normalno i sad je u bacvi sa vodom iz pipe i ziva i zdrava.bijela je zbog buma bakterija ali nesto drugo je nju skoro ubilo a neznam razlog.i kako to rijesit.

možda je boom bakterija poždearo mnogo kisika iz vode?
gupiji imaju drugačiji metabolizam, manji su i sagorijevaju mnogo manje energije nego ova mrcina, pa im voda s mnogo manje kisika i dalje ostaje podnošljiva, dok s velikom ribom to nije slučaj?

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Svibanj 23, 2010, 22:46:01 poslijepodne »
je to smo skuzili zasto je voda bijela,a cuo sam se sa bivsim vlasnikom geria on je imo instaliran filter za vodu u kuci pa je vjerovatno imo meku vodu a moja je iz pipe i to je problem zasto je skoro uginuo,morac cu ga sad polako priviknut na moju vodu

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #17 u: Svibanj 23, 2010, 23:16:57 poslijepodne »
Mislim da velicina AQ nije bitna 30% vode je maximum koliko se smije izmjeniti...Ako si u mogucnosti za toliki AQ napravi da voda stalno dolazi i odlazi...nekad davno sam to procitao na forumu i moze se primjeniti samo kod tako velikih AQ, a to sam nekad davno procitao na forumu pa ako si zaintetesovan i ako imas uslove mene je odusevila cijela tema citao sam je kao kolumnu  :)  trenutno znam da ti sigurno nije do toga ali da pokusam da pomognem...sretno  :up:
Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Svibanj 24, 2010, 05:31:54 prijepodne »
danas ujutro voda je jos u gorem stanju nego jucer.sad je jos mutnija cak mi se cini da ima i malo zelenkastog u sebi.strahota,

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Svibanj 24, 2010, 07:56:33 prijepodne »
je to smo skuzili zasto je voda bijela,a cuo sam se sa bivsim vlasnikom geria on je imo instaliran filter za vodu u kuci pa je vjerovatno imo meku vodu a moja je iz pipe i to je problem zasto je skoro uginuo,morac cu ga sad polako priviknut na moju vodu
Pa rekao si da je ok u pipovači.U toj bačvi u kojoj ga držiš.

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Svibanj 24, 2010, 08:34:29 prijepodne »
Pa to i je najbolje.u bacvi mu je ok i polako mu dodajem vidu da se privukne.a u akvariju je katastrofa,voda je jos mutnija.do sad nikad nisam imo takvih problema.nisam pametan sta naoraviti.dal da sve praznim van i novu svu vodu ili sacekat ako ce se smirit.jer ivo vec prelazi u nesto ko bijelo zelenkasto,neznsm ni sam kak bi opiso.nije onak kad pokrenes ajvari pa je bjelo od klora i ostaloga. Nego nekakv mix.budem sliko danas da stavim sliku

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Svibanj 24, 2010, 08:40:30 prijepodne »
Ja bih to sve ispočetka.
Kažeš,pirane si dao frendu u veliki akvarij.Postoji li mogućnost i ovu ribu dati na čuvanje tamo?Pričekaj onda jedno 2 tjedna ako je situacija već tako hitna.Imaš već nešto od bakterija,mada bih ja stavila i kuturu bakterija što se kupi i  još bih iscjedila spužvu unutra od nekog drugog akvarija.To će požuriti cikliranje.

Offline ribafish

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
« Odgovori #22 u: Svibanj 24, 2010, 08:44:50 prijepodne »
Ja bih to sve ispočetka.
Kažeš,pirane si dao frendu u veliki akvarij.Postoji li mogućnost i ovu ribu dati na čuvanje tamo?Pričekaj onda jedno 2 tjedna ako je situacija već tako hitna.Imaš već nešto od bakterija,mada bih ja stavila i kuturu bakterija što se kupi i  još bih iscjedila spužvu unutra od nekog drugog akvarija.To će požuriti cikliranje.

mislim da ova riba jede druge pirane, pa će je teško dat tom frendu.  -?
makar to sad zvuči kao najbolje rješenje. ribu na sigurno, i akvarij ciklirati ispočetka.
tko zna kakve su sve bio-kemijske ravnoteže narušene tu. :(

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #23 u: Svibanj 24, 2010, 09:29:32 prijepodne »
 :(  znaosam da če s nešto poć krivu
a  ceh  glup , svi ohrabruju  tomeka  samo   ceh  glup   :(

nevjerujem da je velika izmjena vode  pobila bakterije   neki tvrde samo 30%  max  i toako   to pomeni uopće nije istina  ja sam svojim diskusima promjenio 80%  vode  jer mi je upala kutijca puna hrane   u akvarijum
vodu sam ko i uvjek nasuo direktno iz pipe  tertiranu sa  tetrinim akvasafe (u Amsterdamu se voda biološki poćišćuje i nedodaje se  klor tako da je jedna od najćišći  voda iz pipe na svijetu )  poslije sam ulio duplu dozu ffm   i sve bilo  ok  jesu malo bili živahniji skakali po akvarijumu   i tako   ok sad vi govorimo o piranama  o kojim nemam pojma al  ćitajuči net nisu baš osjetljivije od diskusa  bar ja nebi rekao

ja bi promjenio još više   vode svaki dan bi mjenjo 30%  i svaki put nadosibo dozu ffm   ok svi znamo da je to mnogo vode   naravno ubacio bi  u filter   aktivni  ugalj tako da bi se stanje stabilizovalo    za neki tjedan dana , a tu novu ribu bi stavio kod tog jarana  što ima 2000 litara  akvarijum i saćeko par dana  da sve bude  ok
 ponavljam  pomeni najbolje rješenje trenutno je ćešče  izmjene vode i  ogromna areacija  filtriranje  aktivnim ugljenom

tomek stvarno mi je žao   što imaš probleme  al nekad je  najbolj sjest i dobro razmislit  , ja ako nisam siguran kako nešto djeluje na moj akvarijum nebi više nikad  usuo  ..  jednom sam napravio grešku   i nikad više  
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Svibanj 24, 2010, 10:43:12 prijepodne »
Sve to stoji samo opet kazem da je to bila premala koncetracija klincica a i on ih moze samo umirit.velika izmjena vode isto nebi tako djelovala.jer mi prijatelj mjenja redovito vise od 70 posto ps je sve ok.nemam testere da pogledam parametre ali cu probat poposne izmjerit nekako.a ova pirana nemre ic sa drugima jer bi ih popapala.a i taj drugi akvari je u osijeku.sad je u bacvi 200 lit sa kisikpm i grijacem i budem redovito malo vode mjenjo i bice ok.