Kolovoz 21, 2025, 10:45:23 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: botia - ancitrusi  (Posjeta: 2176 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline hematoplovac

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: split
botia - ancitrusi
« u: Svibanj 17, 2010, 12:32:33 poslijepodne »
veliki pozdrav svim akvaristima.......
zamolio bi nekog ko se bolje razumi u akvaristiku i odnos među ribicama da mi odgovori na pitanje......i da prijedlog....
imam dvije botije koje držim u akvariju radi puževa, jako ljepe veličine 5 - 6 cm....prebacio bi ih u jedan drugi akvarij u kojem imam nešto pužiča da ih očista, no u tom akvariju imam okočene male ancitruse nekih 10 - 15 -tak komada jako su mali pa me zanima...dali če tu biti problema i oče li ih botije potamaniti ili ganjati po akvariju, za saad se dobro drže i šetaju akvarijem slogodno a u tom akvariju se druže sa gupijima , molima i švertama....., nebi volio da se desi nešto loše pa molim nekog ko pozna tu tematiku da mi napiše i savjetuje me oko ovog mog pitanja....
unaprijed hvala svima koji se uključe u ovaj razgovor....
 velik pozdrav iz Splita

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
Odg: botia - ancitrusi
« Odgovori #1 u: Svibanj 17, 2010, 13:20:29 poslijepodne »
po meni  više ima oasnosti od gupija neg  botia 
uglavnom koje velićine su ancitrusi u centimetrima

ja imam 3 botie  one marchata ili tako nekako
velićine od 10-16 cm   imam milion mal :D :Di ancitrusa  stari  oko   10tak dana  nisam primjetio da ih diraju
doduše ja imam toliko puževa  X-( :-X :-X da ove nikad nisu gladne
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline hematoplovac

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Svibanj 17, 2010, 15:00:02 poslijepodne »
ancitrusi su stariji nekih tjedan dana mali su jako, puževa nemam baš previše pa sam zato i pitao dali če slučajno botie navaliti na njih pošto su mali ...a gupije nisam primjetio da se zaljiječu za njima, niko ih ne dira i oni šetaju mirno akvarijem, brine me samo što če biti ako tu stavim botije koje su kao i tvoje veličine tu nedje....bilo bi super da ih ne diraju a da botije očiste akvarij od pužiča....
neznam što učiniti...ipak hvala ti na javljanju...

Offline ribafish

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Svibanj 17, 2010, 17:18:42 poslijepodne »
ancitrusi su stariji nekih tjedan dana mali su jako, puževa nemam baš previše pa sam zato i pitao dali če slučajno botie navaliti na njih pošto su mali ...a gupije nisam primjetio da se zaljiječu za njima, niko ih ne dira i oni šetaju mirno akvarijem, brine me samo što če biti ako tu stavim botije koje su kao i tvoje veličine tu nedje....bilo bi super da ih ne diraju a da botije očiste akvarij od pužiča....
neznam što učiniti...ipak hvala ti na javljanju...

radije se onda strpi još koji tjedan. neće botie nikud, a ako se i koji novi pož pojavi, riješit će ga se one bez problema.
sad je bitnije da se mali ancitrusi razrastu sigurni od gladnih usta. :up:

Offline hematoplovac

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Svibanj 18, 2010, 10:27:48 prijepodne »
da slažem se sa tobom i tako ču napraviti samo što kdo mene skoro svako mjesec dana ženka i mužjak ancitrusa polože jaja pa mladih ima uvjek, jedino bi tad mogao njih prebaciti u drugi manji akvarij da se mrijeste dok botije srede pužiče...što misliš o tom???
hvala ti na javljanju....

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Svibanj 19, 2010, 18:23:25 poslijepodne »
da slažem se sa tobom i tako ču napraviti samo što kdo mene skoro svako mjesec dana ženka i mužjak ancitrusa polože jaja pa mladih ima uvjek, jedino bi tad mogao njih prebaciti u drugi manji akvarij da se mrijeste dok botije srede pužiče...što misliš o tom???
hvala ti na javljanju....

bok! nemam pojma. :)
prebaci ih na jedno mriješćenje ako imaš kamo, pa daj botiama da se vesele. :) pužići znaju biti prava mala najezda.
btw, što radiš s malcima kad ih imaš ovoliko?

Offline hematoplovac

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Svibanj 20, 2010, 09:58:48 prijepodne »
pa zasada guštam s njima gledat ih kako švrljaju akvarijem, a kasnije ču ih pokloniti nekom prijatelju za u akvarij kad malo odrastu...jer mi se kote često no ovo je prvi put da ih je ostalo malo više i živi ... dosad su nestajali a neznam zašto...smišni su onako sitni kako švrljaju ..:-))
kako tvoje ribice, što ti držiš....??

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Svibanj 20, 2010, 10:58:31 prijepodne »
pa zasada guštam s njima gledat ih kako švrljaju akvarijem, a kasnije ču ih pokloniti nekom prijatelju za u akvarij kad malo odrastu...jer mi se kote često no ovo je prvi put da ih je ostalo malo više i živi ... dosad su nestajali a neznam zašto...smišni su onako sitni kako švrljaju ..:-))
kako tvoje ribice, što ti držiš....??

trenutno ništa :D
nakon dugo vremena počela sam uređivati novi akvarij.
kad bude cikliran i spreman za ribice, bit će unutra neke sitne jatašice. razmišljam trenutno o pristelama, o ribicama bijelih oblačnih planina koje, izgleda, kod nas zovu kardinalima (tanichthys albonubes), a mame me i ove microrasbore. al skupe su ko vrag.  -?
inače, mali ancitrusi su prekrasni. prijatelju se mrijeste zlatni i stvarno je divota vidjeti ih kako plivuckaju. on ih je imao valjda dvjestotinjak zadnji put kad sam bila kod njega u obilasku. ne znam koliko je toga preživjelo ali akvarij mu je bio čist ko suza :D
samo ih dobro hrani, oni odmah potamane sve što mogu, pa ako želiš da ih mnogo preživi možda ne bi bilo loše da im ubacuješ što više biljne hrane. ne znam jel list salate za njih, ali čini mi se da im se to može dati, samo se prethodno treba preliti vrućom vodom da se malo smekša (i odmah izvaditi nepojedene ostatke da ne prljaju vodu). ajd se raspitaj malo o tome na forumu, da ti ne dam pogrešan savjet.  :-[

Offline hematoplovac

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Svibanj 21, 2010, 13:52:30 poslijepodne »
da sve ok je dobro je svaki savjet čuti i popričat o njemu...na da super ih je viditi i oni s ezabavljaju po listu trave u akvariju po kamenju, i staklu ima ih svugdje a kako sua jako sitini jako ih je i simpatično vidjeti......kao što si napisao i za prijateljev akvarij vjerujem d ai on gušta u tome kao i aj....
ljepo je da si it i očeo stvarat novi akvarij kao i to da češ imat ribice koje su po meni jako lijepe...
ako si za o svemu možemo i preko maila da ne pišemo ovako tu svima ....
želim ti ugodan dan kao i vikned koji slijedi i lipo sredi akvarij ako to budeš radio ovaj vikend .-)))

Offline BATO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: ZAGREB DUBRAVA
  • YUVEL 450 VISION
« Odgovori #9 u: Svibanj 23, 2010, 00:47:04 prijepodne »
Neznam za ancitruse , ali su meni korije pojeli kroz mrežicu.

Offline hematoplovac

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Svibanj 24, 2010, 14:41:05 poslijepodne »
vauuuu, gadno kroz mrežicu su ih sredili...za nevirivati....?? šteta..

Offline BATO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: ZAGREB DUBRAVA
  • YUVEL 450 VISION
« Odgovori #11 u: Svibanj 24, 2010, 16:34:39 poslijepodne »
vauuuu, gadno kroz mrežicu su ih sredili...za nevirivati....?? šteta..
Da da i to su bili stari ok 3 tjedna.

Offline Rossi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #12 u: Svibanj 24, 2010, 16:56:26 poslijepodne »
botie cuda rade... kad jedu, kad im tabletu ubacim zvuk kad ju capaju je ko da staklo puca, tak da nis cudno kaj su kroz mrezicu ih uspjeli usisat. dobro da nisu i mrezicu strgali.
R-46

Offline hematoplovac

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Svibanj 26, 2010, 09:27:26 prijepodne »
zaista za nevirovat da tako nešto rade a u mene pare mirne i nedužne....... , tim više što se po cjeli dan kriju negdje iza filtera i ne izviruju van, pa sam kontao da su onda i plašljive i mirne......da u nas se reče "u maloj boci špirit stoji"...hehehe...

hvala vam na pomoči i saznanju kakve su botije, pišemo se i dalje ako imate još nešto za reči mi, nadam se da su vaše ribice zdrave i dobre.......-))