pa zasada guštam s njima gledat ih kako švrljaju akvarijem, a kasnije ču ih pokloniti nekom prijatelju za u akvarij kad malo odrastu...jer mi se kote često no ovo je prvi put da ih je ostalo malo više i živi ... dosad su nestajali a neznam zašto...smišni su onako sitni kako švrljaju ..:-))
kako tvoje ribice, što ti držiš....??
trenutno ništa

nakon dugo vremena počela sam uređivati novi akvarij.
kad bude cikliran i spreman za ribice, bit će unutra neke sitne jatašice. razmišljam trenutno o pristelama, o ribicama bijelih oblačnih planina koje, izgleda, kod nas zovu kardinalima (tanichthys albonubes), a mame me i ove microrasbore. al skupe su ko vrag.
inače, mali ancitrusi su prekrasni. prijatelju se mrijeste zlatni i stvarno je divota vidjeti ih kako plivuckaju. on ih je imao valjda dvjestotinjak zadnji put kad sam bila kod njega u obilasku. ne znam koliko je toga preživjelo ali akvarij mu je bio čist ko suza

samo ih dobro hrani, oni odmah potamane sve što mogu, pa ako želiš da ih mnogo preživi možda ne bi bilo loše da im ubacuješ što više biljne hrane. ne znam jel list salate za njih, ali čini mi se da im se to može dati, samo se prethodno treba preliti vrućom vodom da se malo smekša (i odmah izvaditi nepojedene ostatke da ne prljaju vodu). ajd se raspitaj malo o tome na forumu, da ti ne dam pogrešan savjet.