Kolovoz 08, 2025, 13:46:40 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: pink convict -ciklidi, pomoc!  (Posjeta: 4157 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ceh

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
Odg: pink convict -ciklidi, pomoc!
« Odgovori #25 u: Svibanj 22, 2010, 18:00:22 poslijepodne »
sačekaj dva tjedna pa prebaci u veči  roditelje a malci nek ostanu di jesu 
inaće  oni se več sami mogu brinut o sebi ako nema veliki predatora (veći riba koji jedu male ribe )
i u roku od tjedan imaćeš opet,malce i onda ćekaj dva tjedna pa ih šibni u drugi akvarij   i tako u nedogled
samo pazi di su malci  da razlika u velićini nije prevelika   jer ovi veći odma poćnu zauzimat treitorij pa maltit ove manje

savjet jedan oko setapa    napravi par grupa kamenja  u 4   kuta akvarija   između nemoj stavljat ništa  i manje če se tuć , ako ubaciš između  jedan mali kamen  oni će se krvit oko tog kamena

nadamse da si našo  več nekog ko će ih htjeti  na male mislim 
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline olembe

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #26 u: Svibanj 30, 2010, 16:39:20 poslijepodne »
evo slike veceg akvarija samo par biljki trebam stavit i to je to. ako neko ima savijet oko biljki  osim anubaisa koje cu staviti na koji kamen, sta da stavim u pozadinu sta nece rastrgat? unaprijed hvala?
olembe

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Svibanj 30, 2010, 22:07:18 poslijepodne »
nažalost sve če da  iskopaju ,  jedini naćin je da  zaštitiš korjenove biljki da ih nemogu iskopavat ,  znaći posadiš   biljku  i okolo korjena poredaš  veće kamenje   ja mislilm  da sve  bilje može   zavisi od rasvjete al neko srednje zahtjevno  bilje nebi smjelo imat problema ...,
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline olembe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #28 u: Svibanj 31, 2010, 13:47:55 poslijepodne »
ili mozda ovako?
olembe

Offline ribafish

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
« Odgovori #29 u: Svibanj 31, 2010, 14:02:25 poslijepodne »
čestitam Olembe, postao si tata  :klap:
ja sam imala ove ribe pred jedno 7 - 8 godina, možda i više, nisam ni znala kako se zovu.
iako je tužno što niti jedna riba (i dobar dio bilja :D) ne može s njima u akvarij, stvarno ih je prekrasno gledati  :up:
moji su imali jedno 50tak malih, isto su tako kopali rupe, ženka ponarančastila...
sad ih nemoj micati - ona će perajama stvarati struju vode preko jajašaca da se ne upljesnive, a on će stražariti nad njima.
samo gurni prst u vodu pa ćeš sve zvijezde vidjet  :D
nemoj se prepasti ako počnu uzimati jajašca u usta - neće ih pojesti, nego ih ponekad miču s jednog mjesta na drugo.
kad malci proplivaju kretat će se sasvim bezglav. roditelji će ih stalno loviti usima i gurati u neki kutak koji budu smatrali sigurnim.
a kad malci ovladaju plivanjem kako treba, slijedit će mamu i tatu ko male muhice svud po akvariju.
malci su prekrasan prizor.
odmah kreni s uzgojem artemije za živu hranu (imaš jajašca u pet shopovima, trebat će ti jedna velika plastična boca i pumpica za zrak).
malci će kroz par dana potrošiti žumančane vrećice i trebat će im živa hrana.
predlažem ti da kad mali malo narastu (recimo skoro pa cm) da ili njih, ili roditelje prebaciš u veći akvarij.
po mogućnosti malce.
roditelji će se onda opet mrijestiti, a ti ćeš u velikom akvariju imati jato malih ribica. kad malo porastu izgledat će super.
jedino, ovaj veseli ciklus mora u jednom trenutku stati jer, kao što rekoše gore, nema čovjek više kud s tim malim ribicama... meni je to svojedobno jako teško palo. nitko ih neće udomiti jer papaju druge ribice, i onda nemaš kud s njima. a preslatki su, i baš neobično inteligentni za ribe.
eto, to je to od mene.
čestitke još jednom - uživaj s ribicama dok stigneš, stvarno su prekrasna stvorenja.  :zagrljaj:

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Svibanj 31, 2010, 14:08:03 poslijepodne »
inače, kod mene su mali ostali sigurno preko mjesec dana s roditeljima. dok su mali s njima ne počinju novi mrijest.
sviđa mi se više setup sa horizontalno postavljenim kamenjem, a što se bilja tiče, samo ga dobro pričvrsti na podlogu. ovi hahari nikad ne daju tebi da uređuješ njihov akvarij. oni si ga urede sami, pa je dobro kamenje naslagati oko bilja kako je ceh rekao.

Offline olembe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #31 u: Svibanj 31, 2010, 14:47:50 poslijepodne »
cim nađem malo vremena odma saljem hrpe slika evo da date misljenje  jel ok? usput kazu sa netreba uzgajati artemiju vec je dosta hrana cime se odrasli hrane ( daphnia , bloodworms, brine shrimps, listici) sve od tetre... evo jos koja slika od novog i starog sa malima. ei kad ih mogu sve prebacit u  veci? ja bi ih sve u veci pa nek rastu dok se ne udome a ako bude srece mozda tako bar odgodim sljedeci narastaj, bar malo stize ljeto pa je malo nezgodno...
olembe

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Svibanj 31, 2010, 17:49:32 poslijepodne »
stvarno su divan prizor!
ali nemoj ih uznemiravati seljenjem još, njima trenutno nije tijesno tu di jesu, a mogao bi im napraviti štetu ako ih budeš dirao.
nisam znala da može neživa hrana već u startu.
ja čitavo vrijeme pravila račiće, za poludjet  :D

Offline olembe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #33 u: Lipanj 03, 2010, 16:54:05 poslijepodne »
svi sretni u vecem aq.
olembe

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Lipanj 03, 2010, 21:30:14 poslijepodne »
men taj  velki kamen strašno nestabilno izgleda   kad to  zdruzene   bagerske  jedinice podkopaju :D :D :D    da  ne  pane na dno  bolje  ga izokreni na plosnatu stranu  vodoravno 

Offline olembe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #35 u: Lipanj 04, 2010, 14:32:59 poslijepodne »
malo po  malo smanjuje mi se broj malih, nema ih mrtvih nigdje ni u filteru tako da jedino ostaje da ih roditeli jedu malo po malo... a tako su bili fini u pocetku, pravi mama i tata!
sad mi se cini da se tuku na momente premda neznam kako prava tuca izgleda. usput koje americke ciklide mogu kombinirati sa njima.. ako svepojedu stize im drustvo pa bolje da mi neko da savijet nego da napravim stetu...
olembe

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Lipanj 04, 2010, 17:11:52 poslijepodne »
nisi ih trebao seliti još. starce vrati natrag u njihov akvarij - ponašaju se kao da će se ponovo mrijestiti, a to znači da su im ovi aktualni malci sve manje nalik na potomke, a sve više na živu hranu.

Offline olembe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #37 u: Lipanj 19, 2010, 20:48:00 poslijepodne »
Nakon zadnjeg posta vratio sam malce u mali akvarij i malo je rec da su naperdovali. Ovo dvoje su losi roditelji... ostalo mi je 10ak malisana a cini se da ce bit jos brace. Cura je opet dobila zarko narancastu po trbuhu i perajama i zaoblila se.  Bit ce veselja....
olembe

Offline olembe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #38 u: Srpanj 07, 2010, 11:26:45 prijepodne »
evo mene opet :) molin pomoc... zanima me kad bi mogao vratiti malisane sa roditeljima sad su vec oko 1cm? ovo dvoje imaju nove malisane koje bi u manji akvarij, jer ako ih nepremjestim ovi ce ih vjerovarno pojest malo po malo. evo i koja slikica nove su stijene nasao sam neke koje su mi se jako svidjele pa evo.
olembe