Kolovoz 08, 2025, 11:26:29 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: pink convict -ciklidi, pomoc!  (Posjeta: 4149 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline olembe

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 43
pink convict -ciklidi, pomoc!
« u: Svibanj 13, 2010, 23:07:02 poslijepodne »
Hi, novi u svemu... citam po forumu sta stignem i nikako da se prijavim. evo ! imam par pink convicta u akvariju 60 litara.. pijesak.. kamenje.. bilje...
spetljali su se u zadnjih par dana i zenka je ponarančastila. raskopali su cijeli akvarij. i ona  pomaze..to je valjda dobar znak.. bit ce malih! E sad ako sve prođe kako treba gdje i kako s bebama? mogu li ih udomiti i nakon koliko?

« Zadnja izmjena: Svibanj 13, 2010, 23:24:03 poslijepodne od GROF »
olembe

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
Odg: pink convict -ciklidi, pomoc!
« Odgovori #1 u: Svibanj 13, 2010, 23:49:53 poslijepodne »
 :D  e moj prijatelju  da samo znaš  kad se ti poćnu množit  nečeš   se lako riješit   vidjećeš  :D :D
moj savjet    rješavaj se te ribe pod  hitno   pogotovo jer imaš  60 l akvarijum
sretno :D
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline papa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • samo CARica od sada na dalje
« Odgovori #2 u: Svibanj 14, 2010, 08:26:13 prijepodne »
Sory olembe nemrem da ne prokomentiram, ali jednostavno mi je prehebeno kad covjek otvori topic i pokusa nesto doznati/pitati i onda odma prvi replay bam "pametni komentar" tipa baci tu ribu rjesi je se bla bla bla u mjesto da mu se eventualno odgovori ili pomogne na njegovo pitanje, nazalost neznam nista o gore navedenim ribama sry ali nisam mogo ne reagirati jel mi se cini da je ovdje ovakva situacija jako cesta nazalost!!!

p.s. dobrodosao na forum, sigurno ces pronac jako puno tema koje ce ti biti od pomoci...
« Zadnja izmjena: Svibanj 14, 2010, 08:42:41 prijepodne od papa »

Offline bojan.c

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • No bike - No life
« Odgovori #3 u: Svibanj 14, 2010, 08:57:17 prijepodne »
Taj pink convict, da li je to nigrofasciatus??

Koje su ti dimenzije AQ, koja je površina?
Znam da alkohol škodi, al' u vodi utjehe nema!
Sve dobre stvari dolaze u paru: 2 sise i V2

Offline papa

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Svibanj 14, 2010, 09:23:09 prijepodne »
Evo kaj sam naso o toj ribi ako je to gore navedena, ukratko albino varijanta nigrica

http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=830+889+912&pcatid=912

Offline bojan.c

• Punopravni član
  • No bike - No life
« Odgovori #5 u: Svibanj 14, 2010, 09:44:27 prijepodne »
Hmmmm, ako su po ponašanju kao moji nigrići, onda je 60l deeeeeeeebelo premalo. Ovi moji kopaju ko buldožeri, i sve mi se čini da ću ih morati pokloniti nekome (ipak ću držati samo tanganyiku)
Postali su preagresivni prema leleupijima i julidochromisima

Offline olembe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Svibanj 14, 2010, 11:21:46 prijepodne »
ne snalazim se bas po forumu. neznam jos kako odgovorit na koje pitanje al ce te vi lakse nac moje odgovore... hehe dok se ne usavrsim!!!
akvarij 54l 60*35*35 (odprilike) eheim.unutra su  njih dvoje sijamski algojed i ancistrus(valjda se tako pise). malo bude naguravanja ali rijetko.
u pripremi je akvarij od 96l(isto eheim 80*35*45) pa jos neznam koga gdje da prebacim. molin koji savijet i hvala na ovako ranim odgovorima.
olembe

Offline bojan.c

• Punopravni član
  • No bike - No life
« Odgovori #7 u: Svibanj 14, 2010, 11:27:51 prijepodne »
A gle, ako je samo jedan par, onda je to čak i možda dosta mjesta (ja imam 3 para na 280l), ali to je dovolno samo za njih. Ancistrusa neće previše dirati, dok za algojeda ne znam. Ako ne misliš stavljati više riba unutra onda bi možda to bilo OK.

Offline olembe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Svibanj 14, 2010, 11:53:09 prijepodne »
pokusavam poslat sliku al je prevelika(300KB) zaboravio sam gore navest jus 5 x-ray tetrica. mala guzva al ce im u vecem akvariju bit bolje.
olembe

Offline olembe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Svibanj 14, 2010, 11:58:10 prijepodne »
evo uspijeh! :D nije neka slika jer je odsjaj ipak je sunce u splitu svaki dan.
olembe

Offline bojan.c

• Punopravni član
  • No bike - No life
« Odgovori #10 u: Svibanj 14, 2010, 12:12:06 poslijepodne »
Ljep AQ.  :klap:
Samo me zanima koliko će ti dugo bilje izdržati, ako ovi kopaju kao i moji. Ja imam zasađenu jednu Vallisneriu koja je ograđena kamenjem da nigrići ne mogu kopati oko nje, sve ostalo izgleda kao bojno polje, svakih 5min drulčiji setup :)

Offline olembe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Svibanj 14, 2010, 12:36:45 poslijepodne »
stare biljke koje su se ukorijenile su prezivile a par presađenih sta se jos nisu dobro uhvatile su nastradale. mislim da se vidi na slici kako jedna iscupana pliva. nema veze...to je steta od jutros. :klap: .ma bit ce sve u redu samo da udomim malisane ako prezive...
olembe

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Svibanj 15, 2010, 07:59:41 prijepodne »
Sory olembe nemrem da ne prokomentiram, ali jednostavno mi je prehebeno kad covjek otvori topic i pokusa nesto doznati/pitati i onda odma prvi replay bam "pametni komentar" tipa baci tu ribu rjesi je se bla bla bla u mjesto da mu se eventualno odgovori ili pomogne na njegovo pitanje, nazalost neznam nista o gore navedenim ribama sry ali nisam mogo ne reagirati jel mi se cini da je ovdje ovakva situacija jako cesta nazalost!!!

p.s. dobrodosao na forum, sigurno ces pronac jako puno tema koje ce ti biti od pomoci...

e  vidiš  moj komentar mu je bio najbolji  dosad   . pošto niš neznaš o tim ribama  šta se javljaš  ?   a to  što istina boli  nije moja krivica
akvarij  je premal  za te  ciklide  
monže se ko  zećevi svaki 2 tjedna   po stotinu malih
niko ih neće
agresivni  
nakraju poćnu ubijat svoje mlade
i to sve u 60 litara  plus  po slici se vidi da je pjesak jako velike granulacije što im isto neodgovara
sad ti   meni  molimte  reci   šta sam trebo damu kažem  ?  
nešto  tipa  e sve super samo tako nastavi   :up:
i za par dana  tip posjećuje samo rubriku  bolesti

dva rješenja   rješavaj se ribe ili nadji veći akvarijum
ako je veći akvarijum  setap  bez biljki  koje se  sade  u zemlju
i pijšcana podloga sitne granulacije malo veće kamenje  da ih ovi nemogu kopat  i pomjerat 
sretno plus manji akvarijum di ćeš svaki dva tjedna prebacivat malce   

« Zadnja izmjena: Svibanj 15, 2010, 08:07:00 prijepodne od ceh »
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline olembe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Svibanj 15, 2010, 13:47:31 poslijepodne »
Idu skoro u aq od 100l nemam veci. kamencici su im valjda ok kad ga premjestaju sa ustima, kopaju rupe....ali uzimam sitniji kvarcni pijesak kazu da je taj ok!

olembe

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Svibanj 15, 2010, 19:36:47 poslijepodne »
njma pjesak  služi za ćišćenje  škrga   nije da  samo onako kopaju   zato treba sitna  granulacija
malce moreš odvojit nakon dva tjedna    zapravo o njima netreba niko brinut  ako  nema neki veliki predatora   u akvarijumu    ako su samo malci   nema frke

Offline papa

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Svibanj 16, 2010, 00:27:21 prijepodne »

e  vidiš  moj komentar mu je bio najbolji  dosad   . pošto niš neznaš o tim ribama  šta se javljaš  ?   a to  što istina boli  nije moja krivica
akvarij  je premal  za te  ciklide  
monže se ko  zećevi svaki 2 tjedna   po stotinu malih
niko ih neće
agresivni  
nakraju poćnu ubijat svoje mlade
i to sve u 60 litara  plus  po slici se vidi da je pjesak jako velike granulacije što im isto neodgovara
sad ti   meni  molimte  reci   šta sam trebo damu kažem  ?  
nešto  tipa  e sve super samo tako nastavi   :up:
i za par dana  tip posjećuje samo rubriku  bolesti

dva rješenja   rješavaj se ribe ili nadji veći akvarijum
ako je veći akvarijum  setap  bez biljki  koje se  sade  u zemlju
i pijšcana podloga sitne granulacije malo veće kamenje  da ih ovi nemogu kopat  i pomjerat 
sretno plus manji akvarijum di ćeš svaki dva tjedna prebacivat malce   

Ako malo procitas sta sam napisao shvatio bi sta se javljam, jel tek sada kad ti se nes kaze si prokomentirao neke suvisle stvari koji su covjeku od pomoci ili ne tj. i potkrijepio svoj prvi odgovor iz kojeg se nije moglo vidjet nis ni od pomoci ni obratno, tak da aj lagano oladi...

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Svibanj 16, 2010, 09:01:46 prijepodne »
u mom prvom odgovoru se jasno vidi da ćovjeku pomažem  to jest savjetujem ga da se rješi  ribe jer tad   je bilo pozbato samo da ima akvarijum od 60 litara
al  pošto nekim ljudima treba malo bolje objasnit zato sam potkrjepio    svoj odgovor ćinjenicama  zašto  se treba riješit  ribe
vidiš najveći problem u akvaristici  je  da ljudi nabavljaju ribe a neinformišu se o njima   takav sam nažalost i sam bio  kad sam se poćeo bavit ovim hobijem
ovo nije kritika autoru teme neg općenito ,  i nemoj mi molite govorit da oladim i tako neke  porukice kroz forumske  odgovore  drži se ti teme   , jer ako ništa nemaš pojma ko sam i koliko sam star i tako znaći odgovor  traba da bude na temu   jer od tvoja dva odgovora  nijedan nije  direktno upućen na temu nego na kritiku mene   ovde to zovu  SPAM

Offline papa

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Svibanj 16, 2010, 13:00:54 poslijepodne »
A da procitas sve postove mozda bi vidio nesto.
Necu vise pisat ovjde posto neznam o ribi puno da ne "SPAMAM"

Da rezimiram:

1. Tvoj prvi odgovor je
Citat:
"e moj prijatelju  da samo znaš  kad se ti poćnu množit  nečeš   se lako riješit   vidjećeš
moj savjet    rješavaj se te ribe pod  hitno   pogotovo jer imaš  60 l akvarijum
sretno"
Iz ovog tvog odgovora, pogotovo covjeku kojem je upucen vjerojatno nis nije jasno, s obzirom da mu je ovo tek prvi post na ovom forumu, i sam je naveo da nezna previse o ovoj ribi, dakle sto si mu ti tu pomogao osim reko da se rjesi ribe, covjek mozda zeli bas tu ribu mozda??????

2. Da ja neznam skoro nista o toj ribi i u PETOM replayu mom DRUGOM sam bar pokusao odgonetnuti koja je ovo riba i ostavio link, ali nema veze citaj ponovo pa ces vidjet

3. ŠESTI replay od autora ovog topica ljepo govori kako covjek ima u pripremi veci akvarij i po njegovom postu se i vidi da mozda bas nije preiskusan u svemu ili mozda jednostavno ne barata s imenima riba etc, kako god bilo osoba koja sigurno treba neku pomoc i ko se ljepo obratio na ovom forumu da bi dobio privi replay od TEBE iskusnog s ovom ribom di pise u jednoj recenici da se rjesi te ribe pothitno bez ikakvog detaljnog obrazlozenja ili mozda cak savjeta sto da ucini (ako covjek zeli bas tu ribu ili je vec ima pa se je NE zeli rjesit)

4. Naravno da sam reagirao jer mi je debilno kad ljudi dodju ovdje i potraze neku pomoc od iskusnijih i onda dobiju takve odgovore bez, nekih pravovaljanjih savjeta ili eventualno rjesenja ako su vec nesto krivo napravili, u ovom slucaju je rjesenje ocito veci akvarij i ocito nikakvi sustanari ili mozda samo odabrani sustanari koje ova vrsta podnosi, koje velim opet nisi naveo covjeku ka ISKUSAN s ovom vrstom etc..

5. Tek kad sam te ajmo rec prozvao si se obrecnuo i poceo pisati neke od razloga zasto eventualno ne ovu ribu etc i opet nisi pomislio da mozda covjek hoce zadrzat ribu i predlozit mu mozda rjesenja da to i ucini!!!

Mislim da sam sad bio dovoljno jasan, sorry autoru na OFFTOPICARENJU

@Olembe - jucer na AKTER-u sam cuo jedan jako pametan zakljucak na jednom od predavanja autor ce se sigurno prepoznati, i to bi i tebi savjetovao, ako trebas savjet u vezi bilo cega u akvaristici UVIJEK potrazi i drugo misljenje stovise i trece, cesto su neka misljenja dobra ali i individualna sto znaci mozda je bas to kod doticnog upalilo ali mozda i srecom pa nemora znacit da je i tocno...
I da nemoj odustati ako nesto zelis napravit s ovim ribama siguran sam da imaju kombinacije kako ih udobno smjestit a vidim da i pripremas veci akvarij, sretno s ovom ribom o kojoj neznam bas puno  :up:

« Zadnja izmjena: Svibanj 16, 2010, 18:25:09 poslijepodne od papa »

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
    • ART IMAGE
« Odgovori #18 u: Svibanj 16, 2010, 13:09:14 poslijepodne »
Papa , Ceh  :hug: :a015:

Offline olembe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #19 u: Svibanj 16, 2010, 14:56:31 poslijepodne »
Onda da se rijesim ribica, akvarija ili foruma?
olembe

Offline papa

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Svibanj 16, 2010, 15:23:38 poslijepodne »
Onda da se rijesim ribica, akvarija ili foruma?

Nemoras se rjesavati nicega, kao sto sam ti vec napisao ako ti se svidjaju te ribe, informiraj se o njima na vise strana potrazi najbolje rjesenje kako im napravit najbolje moguce uvjete i uzivaj u njima, koliko sam do sad cuo o njima definitivno trebaju vise prostora a koliko vidim ti vec imas u pripremi veci akvarij, tak da sam pici naprijed s njima...  :up:

p.s. mozda da pitac Titech-a on je u Centralo americkim cichlidima i sigurno zna nesto vise o njima!!
« Zadnja izmjena: Svibanj 16, 2010, 15:28:32 poslijepodne od papa »

Offline olembe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #21 u: Svibanj 16, 2010, 15:55:14 poslijepodne »
hvala na podrsci! ribe su super iako rade svasta, cupaju biljke, sve su raskopale do dna akvarija- u spilji im je dno cisto staklo... u novi akvarij cu stavit pola ovih kamencica pola pijesak(jedan do drugoga ne jedan na drugi)  jer mi se cini da im je ovaj super za kopanje... inace ribice su jako zanimljive sve ih zanima stalno nesto rade suskaju po akvariju. vec me prepoznaju kao vlasnika(10 dana) i hrane se vec na vrhu bez straha..  e usput kazu na stranim stranicama da nisu albino nego im je takva boja genetska rijetka osobina izdvojena u laboratoriju. imaju crne crne oci... nekad se  "agresivnost" krivo protumaci jer muzijak svako malo siri skrge i peraje da bi se dokazao curi pa izvodi ludorije a kako se cesto mrijeste svako malo izpocetka sepurenje... meni su super, s njma nikad dosadno!
olembe

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #22 u: Svibanj 16, 2010, 17:01:21 poslijepodne »
Te velike kopacice od riba  :D stavi u taj od 100L akvarij , a ove manje sa biljem i svime ostavi u 54L i miran si  :up:

Offline papa

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Svibanj 16, 2010, 21:34:44 poslijepodne »
Isto tako clan foruma Jurupari se razumije u Centralo amere pa mozes i njega probat pitat za savijet...

Offline olembe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #24 u: Svibanj 22, 2010, 15:11:15 poslijepodne »
malci na dnu spilje !!! mali punoglavci trzaju se ko ludi evo maloprije sam primjetio :) Moze koji savijet? jos su u 60l kad ih mogu sve prebacit u veci?
olembe