Moj aq od 80l ima: filter bluwave03, diy co2, EC i dognojavam po EI sistemu (svaki tjedan promjena 50% vode) podloga je Tetra complete supstract i pijesak preko toga.
Flora:
Cabomba, Ludwigia repens, Limun, Hydrophila polysperma "Sunset", Stargrass, Hemianthus micranthemoides, Cryptocoryne wendtii "brown", Anubias barteri var. nana, Microsorum pteropus, Microsorum pteropus "Windelov" i Lilaeopsis novae-zelandiae.
Fauna:
3 albino corydorasa, 3 Corydoras paleatus, 4 ancistrusa, 2 mala puža klobučara, par švertova, ženku crnog molija i jednog mužjaka endler guppya.
Od svjetla imam 2 štedne (svaka 20w) i 18 T8icu. Pojavile su se alge pa sam smanjio rasvjetu na 1štednu i T8icu cca 38W na 80l odnosno 0.5W/l.
Od biljaka cripte, microsorumi, hemiantus, anibijas i cabombe napreduju ali stargrass propada, liaeopsis i limun stagniraju.
Zanima me ima li tko kakav prijedlog za aq? Ricciu sam probao fiksirat za riječne plosnate obluthe ali ju coriji lagano čupkaju, probat ću opet.
Nisam baš prezadovoljan s količinom bilja u svom akvariju i sa cijelokupnim izgledom. Komentari, prijedlozi i ideje su dobro došli?
Evo par slikica akvarija.