Lipanj 30, 2025, 14:31:04 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Cayman 80 by GAS0  (Posjeta: 1259 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline GAS0

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Cayman 80 by GAS0
« u: Svibanj 13, 2010, 12:40:20 poslijepodne »
Moj aq od 80l ima: filter bluwave03, diy co2, EC i dognojavam po EI sistemu (svaki tjedan promjena 50% vode) podloga je Tetra complete supstract i pijesak preko toga.

Flora:
Cabomba, Ludwigia repens, Limun, Hydrophila polysperma "Sunset", Stargrass, Hemianthus micranthemoides, Cryptocoryne wendtii "brown", Anubias barteri var. nana, Microsorum pteropus, Microsorum pteropus "Windelov" i Lilaeopsis novae-zelandiae.

Fauna:
3 albino corydorasa, 3 Corydoras paleatus, 4 ancistrusa, 2 mala puža klobučara, par švertova, ženku crnog molija i jednog mužjaka endler guppya.

Od svjetla imam 2 štedne (svaka 20w) i 18 T8icu. Pojavile su se alge pa sam smanjio rasvjetu na 1štednu i T8icu cca 38W na 80l odnosno 0.5W/l.

Od biljaka cripte, microsorumi, hemiantus, anibijas i cabombe napreduju ali stargrass propada, liaeopsis i limun stagniraju.
Zanima me ima li tko kakav prijedlog za aq? Ricciu sam probao fiksirat za riječne plosnate obluthe ali ju coriji lagano čupkaju, probat ću opet.

Nisam baš prezadovoljan s količinom bilja u svom akvariju i sa cijelokupnim izgledom. Komentari, prijedlozi i ideje su dobro došli?  :)

Evo par slikica akvarija.
Pozdrav iz Crikvenice!

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
Odg: Cayman 80 by GAS0
« Odgovori #1 u: Svibanj 17, 2010, 10:50:03 prijepodne »
Pa treba se još sve razrast malo i popunit da bi dobio kakve konkretne savjete...al ovako na prvu ja bi predložio da pratiš visinom biljaka ovaj panj, sa lijeva da budu više biljke, pa onda sve niže i niže prema desno. Možda bi mogao kakvu sitnolisniju biljku ubacit lijevo, npr HM , Hemianthus Micranthemoides i da napraviš padajuću grm od njega.

Offline GAS0

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Svibanj 17, 2010, 11:38:11 prijepodne »
Thx, na savjetu.
To mi je i bila ideja, da bilje iza panja prati kosinu panja osim limuna ili neke visoke u zadnjem desnom kutu.
Iza wendi brown cripte (lijevo ispred cabombi) se nalazi par HM-a koji će s vremenom malo narast.  ;)
Između ludvigije i limuna sam mislio ubacit aquaticu, Egeria densa ili nešto treće.
Mene više muči prednji plan jer ova Lilaeopsis novae-zelandiae nikako ne napreduje, već mjesec dana. Za prednji plan sam mislio kombinirat ricciu i meni osobno prekrasnu biljku Eleocharis parvula. Problem je što parvule nemogu nigdje nać. Zato sam i kupio liaeopsis za zamjenu za parvulu ali ništa. ;(

Napred imam dosta svijetla tako da mislim da neće biti problem s ricciom i parvulom.
Naravno ostavit ću jedan dio prednjeg plana i samo šljunak (kao nekakav rasjed ili tako nešto) da koriji imaju gdje čeprkat. :P
Imaš li ti kakav bolji prijedlog za prednji plan i/ili znaš gdje bih mogao nabaviti Eleocharis parvula?
Pozdrav iz Crikvenice!

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #3 u: Svibanj 17, 2010, 14:50:40 poslijepodne »
Viđao sam parvulu često u viliju i nedavno u aqua-teri pa pogledaj tamo...nazoveš i pitaš kad će dobit biljke i nacrtaš se tamo kad dođu, i  kupiš. Oni su sponzori akvarij.neta i imaš njihove bannere na našem portalu. Ili prati oglase, pa možda naletiš.

Alternativa ti je malo mahovine po panju, pa da se nastavlja po kamenčićima na šljunku ispred...to isto dobro izgleda u prednjem planu, a manje je održavanje od tepih biljaka. Glossosstigma isto ne bi bila loša naprijed.   :)

Offline GAS0

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Svibanj 17, 2010, 15:04:01 poslijepodne »
Da, glossosstigma je super. Mislim da bi onda problem bili coridorasi, jer bi ju čupkali ili se varam.  -?
Planiram na riječne plosnate oblutke fiksirati ricciu mrežicom od koje se radi spužva za tuširanje.

Ima li kakav bolji način?
P.S. Samo crno-sive boje. ;)
Pozdrav iz Crikvenice!

Offline BATO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: ZAGREB DUBRAVA
  • YUVEL 450 VISION
« Odgovori #5 u: Svibanj 17, 2010, 22:58:06 poslijepodne »
Ja na tvojim slikama nevidim cabombu.Zato što cabomba ima malu grančicu pa onda one sitne iglice.