Za tu cijenu ne možeš očekivati vrhunsku završnu obradu. Zato sam ti i preporučio Sanrenmu - nešto su skuplji, ali im je završna obrada gotovo na razini 10X skupljih noževa tipa Benchmade-a ili Spyderco-a. Zanima me kako ti drži otricu i koliko se lako oštri. Imam jedan Benchmade-ov preklopnik od istog 8Cr13MoV čelika i vrlo sam zadovoljan. Naravno,vrlo je bitna toplinska obrada, pa sam te zato pitao.
Što se tiče održavanja, ja ga na tvom mjestu ne bih rastavljao, eventualno ga malo dotegni na ležaju ako se razloha. Kad se uprlja, očisti ga iznutra štapićem za uši ili sl. Za oštrenje je najbolje upotrijebiti brusno kamenje, po mogućnosti keramičko, ili dijamantne brusove (nikako ono smeće iz trgovačkih centara 30kn/set). Low-tech varijanta koja isto dobro funkcionira je oštrenje na brusnim papirima za metal različitih gradacija (ako ga ne zatupiš previše, ili ako ne misliš reprofilirati fazetu dosta su ti gradacije 600, 800,1000, 1200, 1500) zalijepljenim na ravnu podlogu, npr. staklenu ploču. Nakon oštrenja na završnoj gradaciji još dotjeraš malo rezni brid na kožnom stropu s polirnom pastom. S nehrđajučim čelicima najbolje funkcionira zelena polirna pasta (krom-oksid).