0 Članova i 12 Gostiju pregledava ovu temu.
kad pustiš filmić, a ne komentiraš jel Ok , nisam baš optimističan
Japanski noževi koriste druge čelike i oni svi imaju puno veču tvrdoću npr HRC 63, što ih zaista čini puno boljim noževima. Ljepše se bruse, duže ostaju oštri ... Uz tu prednost imaju i jako veliku manu. Jako lako se "chipaju". Pucaju, odlamaju im se komadići. Kupite si jedan bolesno skupi nož; ručni rad od blue steel-a ili jedan kai shun nož koji vam puknu pa ćete vidjet posla... Na oba mi se u roku par mjeseci odlomio komadić kada su zapeli za kost.
A taj "santoku" nož čemu služi?
Citat: Marko_Sp - Siječanj 23, 2012, 16:51:19 poslijepodneA taj "santoku" nož čemu služi? Pa, za rezanje!
U idućem naletu kupit ću si nož za kruh i onaj od šefa kuhinje
E da i zašto ne mogu naći nož koji tražim Chris Reeve, jer sam sad bio na njihovoj web stranici i ne proizvode ga više !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A računao sm da ću ga kad tad kupiti...
Pogledaj još ovo: http://www.replikart.com/lovacki-nozevi/1292-sanrenmu-wr5-905-muscle-beauty.htmlRadi se o kineskom proizvođaču novog doba s odličnom kontrolom kvalitete, odličnim čelikom (8Cr13MoV) i proizvodima sa završnom obradom kojima može konkurirati svakom zapadnjačkom brand-u. Najbolja od svega je nevjerovatno povoljna cijena u odnosu na dobiveno! Da je takav nož napravio Spyderco ili Benchmade koštao bi barem 1000kn.
Tnx, budem provjerio i tog kineza... ne vidim da ima nekakvo ime tj ne pise proizvodjac?
Palac gore i od mene za Sanrenmu , dobavio sam bio mali dzepni sklopivi tanto i odusevio se kvalitetom i materijala i izrade i zavrsne obrade za ulozenu lovu
ebay ili uvoz na veliko?
U tom cjenovnom razredu nema ograničenja (duljina oštrice je nebitna, jer nije limitirana našim zakonima).
Citat: Pamook - Veljača 20, 2012, 12:07:58 poslijepodnePalac gore i od mene za Sanrenmu , dobavio sam bio mali dzepni sklopivi tanto i odusevio se kvalitetom i materijala i izrade i zavrsne obrade za ulozenu lovu I onda ti ga je jedan lik oteo na silu pa ga potom izgubio u planinarskim egzibicijama i sad plače još dan danas poslije je išao još 10 puta istom stazom i nije ga našao