pozdrav svima!
prije jedno dvije godine kupila sam SunSun akrilni akvarij od cca 80 litara, sa stalkom i svom opremom.
izgledao je, ako zanemarite plastične koralje i ostale "dekoracije", otprilike ovako:
osim iritantno kompliciranog spajanja rasvjete na poklopac, akvarij je radio savršeno i ja bila presretna. a onda mu je, nakon jedno 6 mjeseci stajanja na mjestu, iz čistog mira puklo dno. to je izazvalo pomor ribica, ustanak parketa i moju čvrstu odluku da se nikad više ne bavim akvaristikom. muž je ovu odluku pozdravio s oduševljenjem.
mene je držalo me do neki dan, a sada sam poželjela pokušati ponovo. dobila sam njegov blagoslov, no ako se incident ponovi, ima da me nema.

i dalje mi se sviđa isti takav akvarij, ali ne znam dal da riskiram s novim ili da se radije bacim na staklene akvarije? voljela bih čuti je li itko ovdje imao sličnih problema sa akrilnim akvarijima, i što mogu poduzeti da spriječim moguće ponovno pucanje i poplavu?
p.s.
na dnu nije samo akril, nego je i nekakav grid plastičnih podložaka koji bi valjda trebali osigurati stabilnost čitave stvari.