Kolovoz 09, 2025, 07:34:34 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: My Precious  (Posjeta: 1883 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Lojzek01

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 49
My Precious
« u: Travanj 19, 2010, 14:23:30 poslijepodne »
Evo došlo je vrijeme da i ja izložim svoj kako naslov kaže "dragocjen" kutak, naime imam i veći akvarij ali u njemu imam "zgradu", koja nemre ići van jer ju je moj sin dobio za ročkas. Tak da sam ja spao na čistih cca 20 litara.
U njoj se od ribeka i kozica nalaze slijedeće:
Micro rasbore - galaxy x5 kom.
Endlery koji su na izlasku x5kom
Otocinclus affinis x4kom
Caridina Japonica ili ti Amano x4kom
Neocaridina Denticulata ili ti Red Cherry cca 20kom

Kaj se pak biljaka tiče unutra su,Didiplis Diandra, Rotala, Cristmas Moss na korjenu, Flame moss na kamenu, Riccia na malom kamenčiću, Glossostigma koja je u povojima i kreće, Hemianthus callitrichoides popularna "Cuba" i Hemianthus micranthemoides.

Za vikend sam šišao Rotalu, Ricciu i Hemianthus micranthemoides pa sam nakon toga slikao, vodu mijenjam dva puta na tjedan u srijedu i subotu cca 5 litara, gnojim samo sa proizvodima Easy life i to sa: Easycarbo, Profito, Nitro, Fosfo i Ferro svaki drugi dan po par kapi od svakoga.
Akvarij je startan pred otprilike 2 mjeseca, te su nakon 10 dana cikliranja biljke zasađene, kad se voda razbistrila i sve sleglo unutra sam ubacio gore navedeni živi svijet.

Ono što još namjeravam staviti je crna pozadina, namjera je bilo prošli tjedan, al smo u stanu dobili novog pridruženog člana mačkicu mješanca između Maine coon-a i domače pa nam je ona bila glavna preokupacija preko cijeloga tijedna.

Od bijaka zamijenio bih Rotalu sa nečim viskomim i tankim na vrh jezika mi je al nemrem se sjetit.

Za sada toliko od mene, slušam savjete  :).

Offline peka82

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Odg: My Precious
« Odgovori #1 u: Travanj 19, 2010, 15:26:31 poslijepodne »
nisam strucnjak za savjete to prepustam proficima ovog foruma ,a fvala bogu imaih .  meni se svida samo dok bilje naraste onda ce biti prava prasuma super :klap: :klap: :klap:

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #2 u: Travanj 19, 2010, 15:58:48 poslijepodne »
Lijep tank :klap:
Možda si pod visoku i tanku biljku mislio na Vallisneriju?
Možda da popikaš par komada kod grijača Valisnerije (da ga sakrije) ako si na nju mislio, mada i ovako tank izgleda OK. (samo moje mišljenje, da se ne shvati krivo)
Što se tiče riba to bi prepustio malo večim znalcima da prosude jer tvoj postav ok za suživot :-[
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Lojzek01

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Travanj 19, 2010, 16:13:16 poslijepodne »
Pa mislio sam na Eleocharis Viviparu, valjda.
Al ju za sada nemrem nigdje nač. :'(

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #4 u: Travanj 19, 2010, 16:54:45 poslijepodne »
Savrseno i ljepo za 20L  :up: ali (uvijek taj ali  :D ) ja mislim ipak da je akvarij pomalo ali malo napucen jer nisam siguran da je to za 4 otoniculsa dosta sad nisam nikakav expert ali ipak (rekao si da endleri idu van i ostavi 2 otoniculsa) i to je to.Neznm koliki buudu otići ali ja mislim da im je to malo

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #5 u: Travanj 19, 2010, 18:12:58 poslijepodne »
sviđa mi se tvoj postav...sa aq od 20 l simpatično.. i lijepo..
moja dobronamjerna primjedba je  da ti ne treba otića toliko tu i uopće  da li ih treba, jer ti  amano kozice  ili ti  japonice odrađuju u potpunosti   njihov dio posla, kod mene je tako.. u tanku od 80l imam samo 2 otića i  6-7 amano kozica i sve što je za pobrstiti ili počistiti riješavaju kozice..i dobit će aq na efektnosti više kad staviš  crnu podlogu..jedva čekam slike s crnom podlogom..
za  ovo do sada  :up:

Offline Lojzek01

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Veljača 22, 2012, 10:06:10 prijepodne »
Evo i mene da se javim sa novim posotm, naime redovito čitam i proučavam teme na forumu no nikak da se odlučim postaviti koju fotku, em to nikad nije to, pa nisu slike dobre, pa mi fali ovo pa mi fali ono, no kako bilo da bilo evo par slika:

Offline Lojzek01

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Veljača 22, 2012, 13:21:16 poslijepodne »
Toliko često stavljam postove da sam ovaj slučajno poslao čim sam stavio slike. -?

Evo i par pojedinosti vezaih uz postav:

Živa bića:

1.   Red Cherry kozice komada – puno,
2.   Rasbora hengeli 4 komada – (nisam baš siguran da je ta vrsta).

Biljke:

1.   Glossostigma elatinoides – Glosa,
2.   Pogostemon helferi
3.   Blyxa japonica
4.   Pogostemon stellatus
5.   Flame moss
6.   Rotala par stabljika – uskoro idu van u veći akvarij.

Ispod pijeska nalazi se hranjiva podloga od Sere (Floradepot), sto se gnojenja tiče ubacujem Easy life mikroelemente i DIY makroelemente i to dva puta na tjedan , isto tako dva puta tjedno ide i promjena vode, cca 50%, CO2 je u DIY varijanti sa staklenim difuzorom sa ebaya.

Uskoro dolazi šišanje pa ću staviti par novih fotki.
Napomena boca od Cole nije u akvariju i na slijedećim slikama ide crna pozadina.

Offline Lojzek01

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Travanj 17, 2012, 16:03:46 poslijepodne »
Evo mali update, trenutno stanje izgleda ovako!!

Offline pierre

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
« Odgovori #9 u: Travanj 17, 2012, 16:16:27 poslijepodne »
vrlo lijep akvarij! eleocharis se super uklopio, svidja mi se sadasnji izbor bilja. ja bih mozda dok cuba ne prekrije prednji plan popunio praznine sa kakvim zanimljivim kamenom, nista veliko.

Offline galo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #10 u: Travanj 17, 2012, 18:02:01 poslijepodne »
super je akvac i ljepo slozen za tu litrazu .. jedino me ovaj flame moss bode u oci ; neznam dali si namjerno vezao tako ali bi puno bolje da je svezana okolo cijelih grana  :up:
btw. ovaj korjen je jako ljepo legao u postav ..