Evo došlo je vrijeme da i ja izložim svoj kako naslov kaže "dragocjen" kutak, naime imam i veći akvarij ali u njemu imam "zgradu", koja nemre ići van jer ju je moj sin dobio za ročkas. Tak da sam ja spao na čistih cca 20 litara.
U njoj se od ribeka i kozica nalaze slijedeće:
Micro rasbore - galaxy x5 kom.
Endlery koji su na izlasku x5kom
Otocinclus affinis x4kom
Caridina Japonica ili ti Amano x4kom
Neocaridina Denticulata ili ti Red Cherry cca 20kom
Kaj se pak biljaka tiče unutra su,Didiplis Diandra, Rotala, Cristmas Moss na korjenu, Flame moss na kamenu, Riccia na malom kamenčiću, Glossostigma koja je u povojima i kreće, Hemianthus callitrichoides popularna "Cuba" i Hemianthus micranthemoides.
Za vikend sam šišao Rotalu, Ricciu i Hemianthus micranthemoides pa sam nakon toga slikao, vodu mijenjam dva puta na tjedan u srijedu i subotu cca 5 litara, gnojim samo sa proizvodima Easy life i to sa: Easycarbo, Profito, Nitro, Fosfo i Ferro svaki drugi dan po par kapi od svakoga.
Akvarij je startan pred otprilike 2 mjeseca, te su nakon 10 dana cikliranja biljke zasađene, kad se voda razbistrila i sve sleglo unutra sam ubacio gore navedeni živi svijet.
Ono što još namjeravam staviti je crna pozadina, namjera je bilo prošli tjedan, al smo u stanu dobili novog pridruženog člana mačkicu mješanca između Maine coon-a i domače pa nam je ona bila glavna preokupacija preko cijeloga tijedna.
Od bijaka zamijenio bih Rotalu sa nečim viskomim i tankim na vrh jezika mi je al nemrem se sjetit.
Za sada toliko od mene, slušam savjete

.