Zlatkica je na 1 danu druge ture (tura traje 3 dana) baktopur direkta...nema baš pomaka...dajem joj pelete sa vitaminima i malo umočenim u češnjak...sviđaj joj se...jest da mi akvarij miriši ko brodet

...iako nisam pretjerala baš je opak taj češnjak...
S obzirom da nema za kupiti aquafloxina zvala veta...rekao je da je ribeku vjerovatno ostalo abscesa u tkivu (jer nije izašao kao onaj s druge strane pa se niti neće zalječiti kupkama, a niti antibiotik ne djeluje kao kod ljudi da se prožima kroz tkivo) i preporučio da riba bude u zasebnom akvariju barem još 2-3 mjeseca i treba čekati da se povuče spontano ili da izbije na površinu i onda tretirati kao onaj prvi čir kupkama. Također je rekao da je skinem sa antibiotika. Za sada mi se to čini kao jedina opcija.
Složila sam jedan akvarij (koji mi služi kao biljna čuvalica)...promjenila vodu...ubacila startera za filter (jer je pregradni biofilter bio na suhom 2-3 sata za vrijeme preslaganja)...dio stare i nove vode...plutajuće bilje, par kamenčića i valjda će joj biti ok...
Riba je još dva dana u antibiotiku pa ide u taj pripremljeni.
Što se tiče antibiotika...izgleda da je sera odlučila držati samo baktopur direkt u velikom pakiranju od kojih 100 kom po cijeni većoj od 300 kn

A furanola običnog ne bude više jer koliko sam shvatila radi zakonske regulacije ne smiju proizvoditi nifurpirinol (valjda jer je mutagen, kancerogen...razvija se rezistencija radi abuse use...)
A aquafloxin se ne uvozi rade neisplativosti.
Bolje bi bilo da su ove "sve u jednom" sveli na ddva proizvoda, a ostavili mjesta za ciljane proizvode...ali šta ćeš kad živimo na malom tržištu...gdje se sve misli rješavati jednim udarcem milijun muha

Do javljanja