Kolovoz 08, 2025, 06:42:48 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: CO 2 HITNO  (Posjeta: 1876 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vladomir

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 75
CO 2 HITNO
« u: Travanj 14, 2010, 21:01:26 poslijepodne »
         Molim hitno da mi odgovori netko tko zna nešto više od mene o CO 2 (bez onoga "vidi na forumu"). Danas sam instalirao sistem CO 2 sa bocama, šećerom i kvascem. Iman akvarij od 70 lit. Jutros sam imao na 12 sekundi po jedan mjehurič, sada iman na svakih 4 sekunde po jedan mjehurič. Računam da će se to ubrzati ali neznam koliko. Akvarij je srednje zabiljen, imam dvije neonke i jednu Betu (dobio sam ju kao poklon). Sada me zanima kja je količina CO 2 optimalna za moj akvarij i šta to znači za moje tri ribice. Cijecčicu (raspršivač) sam stavio  na izlaz iz filtera u neposrednoj blizini pumpe tako da sve izlazi u akvarij iz pumpe na samu površinu vode. Isto tako me zanima šta to znaći za Betu koja de veliki dio dana zadržava na površini. Molim brzi odgovor.
                                                                                                                                   Hvala

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: CO 2 HITNO
« Odgovori #1 u: Travanj 14, 2010, 21:09:16 poslijepodne »
za koncentraciju co2 u tanku, najbolje će ti pokazat drop checker, ovako napamet kolko mjehurića u sec i nije zahvalno..
ako se bojiš ostavit preko noći, digni izlaz filtera da ti malo jače mreška površinu vode, il odvrni bocu od co2 smjese da nejde u tank..

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #2 u: Travanj 15, 2010, 08:30:25 prijepodne »
Canibal ti je se rekao ustalom predlazem ti da dodas bar jos 5-10 neonki na tu velicinu akvarija

Offline Marichuy

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #3 u: Travanj 15, 2010, 08:35:52 prijepodne »
         Molim hitno da mi odgovori netko tko zna nešto više od mene o CO 2 (bez onoga "vidi na forumu"). Danas sam instalirao sistem CO 2 sa bocama, šećerom i kvascem. Iman akvarij od 70 lit. Jutros sam imao na 12 sekundi po jedan mjehurič, sada iman na svakih 4 sekunde po jedan mjehurič. Računam da će se to ubrzati ali neznam koliko. Akvarij je srednje zabiljen, imam dvije neonke i jednu Betu (dobio sam ju kao poklon). Sada me zanima kja je količina CO 2 optimalna za moj akvarij i šta to znači za moje tri ribice. Cijecčicu (raspršivač) sam stavio  na izlaz iz filtera u neposrednoj blizini pumpe tako da sve izlazi u akvarij iz pumpe na samu površinu vode. Isto tako me zanima šta to znaći za Betu koja de veliki dio dana zadržava na površini. Molim brzi odgovor.
                                                                                                                                   Hvala
Teško je reći koliko mjehurića u sekundi to biš najbolje izraćunao da imaš DC .
Teško da ćeš pretjerati sa diy co2 ali prati ponašanje riba ako su na površini i hvataju zrak ,znači da je previše co2 i brzo mijenjaj vodu.
Definitivno još neonki bar 10  ;)
Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #4 u: Travanj 15, 2010, 09:38:58 prijepodne »
Beta je dvodihalica što znači da povremeno izlazi na površinu kako bi udahnula zrak. Njoj ne treba toliko otopljenog kisika u vodi kao drugim ribama, pa joj valjda i CO2 manje smeta.

Offline vladomir

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Travanj 15, 2010, 11:15:33 prijepodne »
         Još nešto me jako zanima, naime danas sam čuo da ukolilo počnem biljke tretirati sa CO2 to ću morati činiti i ubuduće, jer nakon prestanka tretmana sa CO2 biljke će mi u roku od dva do tri tjedna "partiti". To mi je potkrepljeno sa time da nakon kupnje biljaka u nekoj od prodavaona iste zaista propadnu u roku dva do tri tjedna jer su i ranije tretirane sa CO2. Vidim da na forumu ima doista aktivnih članova i može se pročitati jako dobrih stvari koje mogu puno pomoči početnicima. Otkriti ću vam jednu stvar, ja sam se počeo sa skvaristikom baviti prije 40 godina, sve je bilo izrađeno ručno, najbliža prodavaona opreme je bila u Tstu i svaku sitnicu smo morali švercati. Imao sam jako lijepi akvarij od 40 litara sa puno biljaka i puno zdravih ribica. Sve je funkcioniralo kao sat. To me je držalo jedno pet godina kada sam sve morao napustiti zbog obaveza na poslu. Pošto mi se počela približavati mirovina odlučio sam ponovo pokušati sa mojom prvom ljubavi ali kad tamo doćekalo me je milion novih podataka , alata, lijekova, aditiva ..... Probao sam pokupiti neke informacije sa interneta ali i tamo sam se zatrpao sa brdom informacija i sada vidim da meznam ništa o životu u akvariju (ili znam jako malo). Evo zbog svega ovoga iskreno se zahvaljujem na svakom vašem savjetu

Offline Marichuy

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #6 u: Travanj 15, 2010, 11:21:26 prijepodne »
         Još nešto me jako zanima, naime danas sam čuo da ukolilo počnem biljke tretirati sa CO2 to ću morati činiti i ubuduće, jer nakon prestanka tretmana sa CO2 biljke će mi u roku od dva do tri tjedna "partiti". To mi je potkrepljeno sa time da nakon kupnje biljaka u nekoj od prodavaona iste zaista propadnu u roku dva do tri tjedna jer su i ranije tretirane sa CO2. Vidim da na forumu ima doista aktivnih članova i može se pročitati jako dobrih stvari koje mogu puno pomoči početnicima. Otkriti ću vam jednu stvar, ja sam se počeo sa skvaristikom baviti prije 40 godina, sve je bilo izrađeno ručno, najbliža prodavaona opreme je bila u Tstu i svaku sitnicu smo morali švercati. Imao sam jako lijepi akvarij od 40 litara sa puno biljaka i puno zdravih ribica. Sve je funkcioniralo kao sat. To me je držalo jedno pet godina kada sam sve morao napustiti zbog obaveza na poslu. Pošto mi se počela približavati mirovina odlučio sam ponovo pokušati sa mojom prvom ljubavi ali kad tamo doćekalo me je milion novih podataka , alata, lijekova, aditiva ..... Probao sam pokupiti neke informacije sa interneta ali i tamo sam se zatrpao sa brdom informacija i sada vidim da meznam ništa o životu u akvariju (ili znam jako malo). Evo zbog svega ovoga iskreno se zahvaljujem na svakom vašem savjetu
Ne znam kakve veze ima dali su biljke prije dobivale co2 ili ne ali poznato je da bilju treba co2 da bi raslo isto kao što ljudima treba kisik da bi živjeli  ;)
Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.

Offline vladomir

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Travanj 15, 2010, 11:38:33 prijepodne »
             Pa ja pretpostavljam da je to nešto kao recimo cigarete ili da ne kažem nešto drugo (biljke se isto naju navuči). Neka se jave i neki drugi koji imaju malo više iskustva od mene . Ja sam napisao da sam čuo i dok me netko ne ubjedi u nešto drugo ja ću vjerovati u ovo prvo.

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
« Odgovori #8 u: Travanj 15, 2010, 11:41:14 prijepodne »
vladomire, najbolje je polako ponovo krenuti jer se ljudi zalete, petjeraju u nekom segmentu i onda krenu alge i problem kontrole istih...možda vi imate akvarij s umjerenom rasvjetom i nezahtjevnih biljem kojem ne treba poseban dodatak co2....predlažem da napišete koje biljke imate, kakvu rasvjetu ,imate li hranjivu podlogu ispod šljunka,pa će vas se moći i konkretnije savjetovati...neonke vole biti u jatu, u krajnjem slučaju i ljepše izgledaju kad ih više pa je i moja preporuka kad sve organizirate da ih dodate još..

Offline vladomir

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Travanj 15, 2010, 13:54:59 poslijepodne »
         Eto ti vraga. Taman sam odlučio da za sada zaboravim na CO2 kada mi je došao jedan prijatelj i na poklon dnio regulator i bocu sa 3 kg CO2. Sada počinjem sve ispočetka, biti če još pitanja i molim vas za strpljenje. Unaprijed hvala.

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #10 u: Travanj 15, 2010, 14:25:38 poslijepodne »
         Eto ti vraga. Taman sam odlučio da za sada zaboravim na CO2 kada mi je došao jedan prijatelj i na poklon dnio regulator i bocu sa 3 kg CO2. Sada počinjem sve ispočetka, biti če još pitanja i molim vas za strpljenje. Unaprijed hvala.
Hoču i ja takvog prijatelja

Offline acies

• Punopravni član
  • zagreb
« Odgovori #11 u: Travanj 15, 2010, 15:03:42 poslijepodne »

a kaj sam ti ja :D

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #12 u: Travanj 15, 2010, 15:20:26 poslijepodne »

a kaj sam ti ja :D
bocu si mu dala? :o
;)

Offline acies

• Punopravni član
  • zagreb
« Odgovori #13 u: Travanj 15, 2010, 15:29:37 poslijepodne »
 :D jesam...bocu žuje

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #14 u: Travanj 15, 2010, 15:30:53 poslijepodne »
Aha...za diy co2. :D

Offline vladomir

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Travanj 15, 2010, 16:16:39 poslijepodne »
                Malo sam si posložio kockice i sada me zanima sljedeče: imam bocu CO2 punu, imam manometar, imam dovoljno plastične cijevi, imam mogučnost dovođenja CO2 na sami ulaz u pumpu vode, šta mi još treba da bi mogao krenuti sa probnim radom ulavoru?

Offline agram 9

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #16 u: Travanj 15, 2010, 17:05:21 poslijepodne »
ima 60 lit. i 10 neonki.planiram jos 10 jer ce vece jato docarati akvarij...sto se tice co2nema nikakve matematike.flasa jedna flasa druga crijeva i onaj pistoljic za topljenje plastike secer voda germa i to je to.nema beda sve radi ribe disu biljke rastu  :up:   stavi jos 10-20 neonki velik je to akvarij