Srpanj 27, 2025, 16:44:11 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Opet i ponovno...  (Posjeta: 2415 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Smilas

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Opet i ponovno...
« u: Travanj 11, 2010, 21:33:20 poslijepodne »
Evo, konacno sam si uzeo malo vremena da raspisem nesto o svojim pocetcima..
Eto, akvarij je 44*70*17, uglavnom radi se o 44 litre vode..

Pa eto krenuo sam neslavno sa gambuzijama koje su iz manjih akvarij dosle u ovaj, bilo je to lijepo vrijeme za moj akvarij, sve je bilo zivo.. makar, iskreno nije niti bilo previse toga u njemu sto je moglo mrijet.. Gambuzije sam imao nekoliko mjeseci, dok se voda nije ustabilila te akvarij malo sazrio.

nakoon toga dolazim ja u fazu microrasbora, koje bih imao i danas da mi se prije nekog vremena nije desio pomor te sam uz pomoc extra filtera, ffm-a  uspio zaustaviti umiranje tek kad je zadnja microrasbora izdahnula. Predpostavka je da su microrasbore umrle jer nisam na vrijeme maknuo aromaticu koja je krenula propadat pa je cini se to bilo previse za moj akvarij...

Sad sam rekao da cu krenuti pametnije, u drugom akvariju imam sve prezivjele stanovnike koje u djelu vode iz originalnog akvarija te djelom pipovace skupa sa vodom pripremam za nove pobjede... otića, 2 ancija, 4 corya te brdo kozica (iz nekog razloga tu je i beba endler :) koji kroz sve prolazi kao i coryiji-bez brige :D)

Pri novom pocetku odlucio sam se za biljni akvarij sa samo dvije vrste, javom i bacopom (sliku  plana cete vidjeti dolje), iskreno jos nisam ziher cim da operem akvarij da uklonim sve tragove algi koje su mi se nakupile ali naci cu nesto, sto se tice stanovnika, ostaju ova stara bagra ali sad pokusavam odluciti sto cu staviti, dal ponovno micro rasbore ili mozda pokusam ovaj put kardinal neonke, jer bi zbog interesantnog oblika akvarija one mogle izgledati vrlo fora...   naime novci su tu problem pa sad malo vagam, jer je ujedno i fora u tome da ako idem na male galaxy-ce necu uzet kozice tako d aim dam sansu da se razmnoze.. makar nisam ziher dal mogu podnjeti jos jedan udarac, tipa zadnjeg pomora... Bogu hvala bilo ih je samo sedam do tada...  

no eto idu slike pocetka, rasvjete, nekih tsanovnika iz starijih faza te zanje faze akvarija.. nazalost nemam nis sa aromaticom unutra..  Eto idu fotke i skice.. svi komentari, kritike i savjeti za daljnje kombinacije su dobrodosli!
Once more, with feeling!

p.s. detaljnije: Atmanov grijac, Jbl ProCristal 50 filter, extra filter atman hang-on (njega sam imao samo pod zadnje dok sam ljecio akvarij), pumpica sa drvenim rasprsivacem i t8 18 W aquastarka
« Zadnja izmjena: Travanj 11, 2010, 21:40:27 poslijepodne od Smilas »

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
Odg: Opet i ponovno...
« Odgovori #1 u: Travanj 16, 2010, 20:40:45 poslijepodne »
Sve pet vidim da imas i m. rasbore galaxy stvarno super ribe i pomjesaj malo crnog pijeska s tim bjelim.Sta jos reci bilja bilja i jos dosta bilja  :up:  :up:  :up:

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #2 u: Travanj 16, 2010, 21:20:55 poslijepodne »
dobro izgleda koja je debljina stakla stranice nevidim poprečnu traku imam ,ak me oko nevara  staklo ima malo trbuh

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Travanj 16, 2010, 23:21:52 poslijepodne »
milimetraza je 6mm u aquaterri sam radio i rekli su mi da je to po propisima.. ja sam osobno htio deblje ali su me razuvjerili.. za sad drzi..a ko se izlije po sobi cu nekog zadaviti   :rolleyes: :punch:

Inace, galaxy-ce su mi pocrkavale radi nekontrolirane Aromatice.. te sad idem na rundu neonki, makar nista ne moze microrasbore zamjeniti.. moja najdraza riba...  plakat sam htio kad su pomrle... 
« Zadnja izmjena: Travanj 16, 2010, 23:26:38 poslijepodne od Smilas »

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
« Odgovori #4 u: Travanj 16, 2010, 23:47:32 poslijepodne »
ne kužim, kak ti je aromatica sredila razborice?
« Zadnja izmjena: Travanj 17, 2010, 09:50:36 prijepodne od acies »

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Travanj 17, 2010, 01:39:51 prijepodne »
Ma naravno da nije aromatica kriva, ja sam.. naime otisao sam u London na 10 dana i makar je sve bilo namjesteno te je dobivala Ec svaki dan,  i rasla ok,  poceli su joj odpadat doljni listovi te kako nisam  svojima objasnio da se i bilje mora sređivati to nije nitko skratio te je truljenje zagadilo vodu i poremetilo vrlo krhki balans  u 47 L..

Cuj, to sam ja zakljucio, te je to jedino kaj je imalo smisla.. moguce da je uzrok i bilo nesto drugo, ali ne znam kaj, jer su razborice bile predivnih boja, sretne i lijepe te sam ih samo nalazio svako jutro mrtve, jednu po jednu...  njih i dva otića...  isto tako trebam dodati da sam i otiće ubacio nove no nisam nis donio s njima jer je jedan od tri ziv i danas...

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Travanj 17, 2010, 01:45:46 prijepodne »
usput, pokrenuo sam akarijnanovo, stavio sam manje podloge, pola akvarija mrezicu ispod koje je java, sad cekam da naraste tepih, a u pozadinu je bacopa.

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
« Odgovori #7 u: Travanj 17, 2010, 09:56:29 prijepodne »
to su one pougibale od tuge jer ti bauljaš po bijelom svijetu ;)  imam dugo već limnophullu i ne znam da ona može propast tako u deset dana do te mjere da utječe na kvalitetu vode i smrtnost tvojih microrasbora...a nisu mi ni one tako osjetljive jer sam se nedavno zaletila s željezom i potrovala par botia i sijamskih algojeda :-[ dok kod miscrorazbora nije bilo žrtava...no, to je samo moje iskustvo..

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Travanj 17, 2010, 10:52:28 prijepodne »
ma cuj, moguce da mi se nije skroz primila, a imao sam 4 velike biljke u malom akvariju, mislim izgledalo je odlicno jer nisi nis vidio osim nje, ali nazalost  se ocito nije ulovila njbolje te kad je krenula propadat je bas umrla...  sto se galaxyca tice je i mene ncudilo da su pokrepavale jer su se predivno drzale i stvarno bile ok...  iskreno ne znam sto im je moglo biti drugo.. osim ako nemam killer shrimpa unutra...  inace. zao mi je ko psu sto nemam para za nastaviti s microrasborama, to su definitivno najbolje ribice koje sam imao...  i najlepse... 

za sad cu akvarij staviti citace (otica, 2 ancya te 4 corya), 20 kozica, jednog endlera kojeg moram pokloniti nekom jer mi se slucajno zavukao te 2dvije inessice (kupio budem jos par uskoro)-a akd se malo razraste cu opet  probat s microrasborama- ako bude novaca...

Offline Ace

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Grad
« Odgovori #9 u: Travanj 18, 2010, 19:25:19 poslijepodne »
Ko ti je radio rasvjetu? Sam? Ja razmišljam o rasvjeti za svoj nano..

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Travanj 18, 2010, 23:20:01 poslijepodne »
sam sam radio, inace  doslo mi je nakon par micanja do zamora materijala na metalnim nozicama pa sam ih morrao silikonizirati.

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Listopad 10, 2010, 20:21:27 poslijepodne »
Evo, znam da otvaram temu nakon sto je dugo mirovala no vrijeme je doslo za novi postav, naime nakon sto se planirani seting i prije nego se razrasao uspio pretvoriti u mrijesnu močvaru microrasbora galaxy, nisam ga ni slikao.
No sad kad su mikrice velike krećem u slaganje novog setinga, pa sam prvo slozio neku okvirnu skicu, cisto da mi kazete misljenje:

ponoviti cu dimenzije su: 70*40*17 (tako da akvarij ima samo prvi plan :D )

evo da malo pojasnim skicu:
podloga je vec koristeni šljunak sa prvih slika
sljemenski kamen iz potoka, dakle dosta interesantno tamno crveno-zeleni oblutci
a od bilja bi bilo, redom od dna prema gore: cladophore, sagitaria, valisineria nana i valisineria spiralis

stanovnici ce biti:
jedno 15 do 20 microrasbora galaxy, domaće jato :D
7 corydoras hastatusa (makar mi se cini da se radi o pigmeusima no i dalje sitni su i divni)
jedna ili dvije japonike (amano šrimp)
4 anemone helene
2 puža jabučara,
2 nerite

filter tetratec 400
svijetlo 18 W, t8 Daylight
atman grijac
crna pozadina
staklena ploha kao poklopac

komentari?
« Zadnja izmjena: Listopad 10, 2010, 20:25:16 poslijepodne od Smilas »

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #12 u: Listopad 10, 2010, 22:53:39 poslijepodne »
Kako je ovaj aq u prvom planu za micre

Budem ja malo napisala kako bi ja napravila :D
Od bilja bi stavila staurogyne te microsorum( nađeš neke tanke male grančice na koje ga vežeš) po sredini aq, a prema kutovima neki eleocharis,i  rotalu walichi :) Neke takve biljkice bi po nmeni tu bile super, a cak bi uz Easy life gnojiva mogao održavat bilje bez stavljanaj co2 :)
KAko je ovaj aq u prvom planu za micre, a i trebala bi sto stabilnija voda za njih, a bi unutra ubacivala catappa lišče :) pomoglo bi u održavanju parametara, voda bi bila žučkasto-smeđa (sto je meni ljepo) i potonuli list na sitnom šljunku bi bio ljep ukras  :up:

Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Listopad 11, 2010, 03:23:27 prijepodne »
slazem se s tobom da bi to bilo lijepo no nazalost ja sam financijski malo ogranicen i zelim sloziti novi seting bez ijedne potrosene kune :D, mozda ovaj tvoj prijedlog bude usvojen u nekom kasnijem aranžmanu ;D

biti ce barem dijelomicno :)

dakle bilje je to koje imam, zivine koje imam.. hm cak i ciklirana podloga te ciklirani voda i filter koje isto tako imam tako da ce  mikrama biti super, inace su one kao i bilosto u ovom  akvariju vrlo čvrste i lake za drzati. 

Inace da napomenem jos jednu stvar, bilje cu staviti samo u sljunak, sa jbl kuglama ispod tako da im usporim rast.. a cuo sam i o raznim problemima koje ima valisineria sa gnojenjima i predobrim uvjetima a meni je u tim uvjetima rasla bezprijekorno.. mozda, kazem, malo sporije nego li bi to netko od nje ocekivao.

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Listopad 11, 2010, 23:09:40 poslijepodne »
da.. no cini se da cu ga morati prodati.. joj skroz sam u  komi zbog tog....   no danas sam dosao do zakljucka da akvarij mora ici jer je prevelik, tako da se orijentiram iskljucivo na nanose.. ajooj, u zescoj sam depresiji radi toga...   moram vidjeti sto ce biti..