Evo, konacno sam si uzeo malo vremena da raspisem nesto o svojim pocetcima..
Eto, akvarij je 44*70*17, uglavnom radi se o 44 litre vode..
Pa eto krenuo sam neslavno sa gambuzijama koje su iz manjih akvarij dosle u ovaj, bilo je to lijepo vrijeme za moj akvarij, sve je bilo zivo.. makar, iskreno nije niti bilo previse toga u njemu sto je moglo mrijet.. Gambuzije sam imao nekoliko mjeseci, dok se voda nije ustabilila te akvarij malo sazrio.
nakoon toga dolazim ja u fazu microrasbora, koje bih imao i danas da mi se prije nekog vremena nije desio pomor te sam uz pomoc extra filtera, ffm-a uspio zaustaviti umiranje tek kad je zadnja microrasbora izdahnula. Predpostavka je da su microrasbore umrle jer nisam na vrijeme maknuo aromaticu koja je krenula propadat pa je cini se to bilo previse za moj akvarij...
Sad sam rekao da cu krenuti pametnije, u drugom akvariju imam sve prezivjele stanovnike koje u djelu vode iz originalnog akvarija te djelom pipovace skupa sa vodom pripremam za nove pobjede... otića, 2 ancija, 4 corya te brdo kozica (iz nekog razloga tu je i beba endler

koji kroz sve prolazi kao i coryiji-bez brige

)
Pri novom pocetku odlucio sam se za biljni akvarij sa samo dvije vrste, javom i bacopom (sliku plana cete vidjeti dolje), iskreno jos nisam ziher cim da operem akvarij da uklonim sve tragove algi koje su mi se nakupile ali naci cu nesto, sto se tice stanovnika, ostaju ova stara bagra ali sad pokusavam odluciti sto cu staviti, dal ponovno micro rasbore ili mozda pokusam ovaj put kardinal neonke, jer bi zbog interesantnog oblika akvarija one mogle izgledati vrlo fora... naime novci su tu problem pa sad malo vagam, jer je ujedno i fora u tome da ako idem na male galaxy-ce necu uzet kozice tako d aim dam sansu da se razmnoze.. makar nisam ziher dal mogu podnjeti jos jedan udarac, tipa zadnjeg pomora... Bogu hvala bilo ih je samo sedam do tada...
no eto idu slike pocetka, rasvjete, nekih tsanovnika iz starijih faza te zanje faze akvarija.. nazalost nemam nis sa aromaticom unutra.. Eto idu fotke i skice.. svi komentari, kritike i savjeti za daljnje kombinacije su dobrodosli!
Once more, with feeling!
p.s. detaljnije: Atmanov grijac, Jbl ProCristal 50 filter, extra filter atman hang-on (njega sam imao samo pod zadnje dok sam ljecio akvarij), pumpica sa drvenim rasprsivacem i t8 18 W aquastarka