Kolovoz 05, 2025, 22:05:53 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: strah diskusa  (Posjeta: 2441 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dossier

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
strah diskusa
« u: Travanj 09, 2010, 18:05:21 poslijepodne »
Pozdrav!
 Imam pitanje u vezi gore navedenog,posto se preporucuje da diskusi budu u sto mirnijem akvariju...Dali bi bilo premalo koristit tu zracnu pumpu samo tokom noci? od prije sam ubacivao CO2 a od kad su dosli diskusi iskljucio sam pumpu za zrak.Sad sam primjetio da ostale ribe pa i diskusi su na povrsini hvataju zrak( previse CO2) ali kad ukljucim pumpu voda se uzburka i sve je ok osim sto diskusi pobjegnu iza panja i ne micu se, a kad ugasim pumpu evo ih...eto,sta da radim?

Offline mbogdan

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
Odg: strah diskusa
« Odgovori #1 u: Travanj 09, 2010, 18:49:42 poslijepodne »
Prije nego si kupio diskuse trebao si se malko raspitati o njima,uvjetima drzanja i slicno!Daj nam sve podatke,koliki je akvarij,podatci o ribama vrstama i kolicina,biljke,ukrasi oprema.Pa cemo ti dati upute kako i sta dalje!Ovo sto pises nema nikakvog smisla!!

Offline dossier

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Travanj 09, 2010, 19:04:39 poslijepodne »
Drzao sam i prije diskuse samo se ovako jos nisu ponasali.A koji to dio nema smisla? kad je pumpa za zrak ukljucena onda se sakriju iza panja a kad je iskljucena onda veselo plivaju! akvarij ima 200 litara.unutra 20 neonki 2 ancistrusa i 4 coridorasa.Akvarije vec 2 godine u pogonu tako da ima dosta bilja.ukrase nemam nikakve.imam mangrov panj i nesto vulkanskog kamena i treset u filteru.kvaliteta vode je gotovo pa idelana za diskuse.nitrita i nitrata skoro pa nema,tvrdoca vode je vrlo niska i visoka je zakiseljenost.tmpt je 28-29 stupjeva.(ponoci je 28) mene zanima sta da radim s tom pumpom za zrak??kad nije ukljucena ribe na povrsini gutaju zrak ali se diskusi ne skrivaju.kad je ukljucena sakre se ali ostale ribe tad prodisu pa ukljucujuce i diskuse

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #3 u: Travanj 09, 2010, 19:32:09 poslijepodne »
ma pusti malo da se naviknu  .. tako je i kod mene  sa jednim  uvjek se skriva   ostali mi jedu iz ruke  ovo je doslovno  uzmem komad  smrznute hrane i drzim u ruci ispod vode oni jedu
ja bi   ukljućio pumpu   i iskljucio co2 naravno  jer ti ionako  mnogo biljaka neće prezivit  ako držiš  29 temp  ne bar na duge staze  ....
možda griješim  al  bar kod mene  nepreživljavaju  tako se akvarijum  malo razrijedio  bar što se biljaka tiće   :D :D
uglavnom kod mene pići  areazacija   stalno  nikad se negasi 
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • AqVu
« Odgovori #4 u: Travanj 09, 2010, 19:36:21 poslijepodne »
Drzao sam i prije diskuse samo se ovako jos nisu ponasali.A koji to dio nema smisla? kad je pumpa za zrak ukljucena onda se sakriju iza panja a kad je iskljucena onda veselo plivaju! akvarij ima 200 litara.unutra 20 neonki 2 ancistrusa i 4 coridorasa.Akvarije vec 2 godine u pogonu tako da ima dosta bilja.ukrase nemam nikakve.imam mangrov panj i nesto vulkanskog kamena i treset u filteru.kvaliteta vode je gotovo pa idelana za diskuse.nitrita i nitrata skoro pa nema,tvrdoca vode je vrlo niska i visoka je zakiseljenost.tmpt je 28-29 stupjeva.(ponoci je 28) mene zanima sta da radim s tom pumpom za zrak??kad nije ukljucena ribe na povrsini gutaju zrak ali se diskusi ne skrivaju.kad je ukljucena sakre se ali ostale ribe tad prodisu pa ukljucujuce i diskuse
kakav co2 imaš?ako mozes iskljuci ga po noci. A sto se tice pumpe malo je smanji i trebalo bi sve biti ok,a ako iskljucis co2 po noci nece ti ni trebati pumpa za zrak.

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #5 u: Travanj 09, 2010, 19:47:13 poslijepodne »
pa nema smisla da se diskusi skrivaju kad radi aeracija,pa imas li rasprsivac i ventil,ako imas smanji ga da ne bucka,neka mjehurici budu sto manji,ne bi im to trebalo smetati!
A tema od ranije sto se hrane tice,probaj im dati jest prije gasenja svjetla,te ih prati,trebali bi jesti! :up:

Offline dossier

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Travanj 09, 2010, 20:03:17 poslijepodne »
dajem im jest u jutro i na vecer kad gasim svjetla.imam 2 mala diskusa,nekih 5 cm i jednog od 8 cm.ova 2 manja su tu tjedan dana i ne primjecujem da jedu ali bas ni ne mrsave,mozda pojedu ovo sto padne na pod ali nisam niti jednom vidio.veci diskus je dosao jucer one se jos privikava pa mi je normalno da ne jede al ne izgleda niti uplaseno.dajem ima suhe granule i smrznute larve.neonke su lude za larvama i pojedu prije nego diskusi uopce ih primjete da su ubacene tak tu ostaju zakinuti.ova suha hrana padne na pod,mozda to pojedu cistaci a mozda i diskusi,ne znam...dal da mozda povecam dozu hrane?

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #7 u: Travanj 09, 2010, 20:55:37 poslijepodne »
sumnjam da bih trebao povecat dozu hrane i bas neznam dali ti je pametno da tako pada na pod hrana.daj mi reci koji ti filter uopce imas i?

Offline dossier

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Travanj 09, 2010, 22:11:26 poslijepodne »
imam unutranji i fluval vanjski....filtracija je ok...i saugam dno svakih 12-14 dana kad mjenjam vodu,rekao sam,nitriti i nitrati su ok,skoro pa ih nema...nitriti su oko 0.5...evo malo prije sam vidio da jedan mali disk jede ovo na podu,suhu hranu...ovaj drugi jos ne jede,mozda ce pocet kad vidi da ovaj drugi jede??

Offline dossier

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Travanj 09, 2010, 22:13:00 poslijepodne »
e da,CO2 je onaj na kapi,stavljao sam 1,5 ml na 200 litara...koja je vasa preporuka?

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #10 u: Travanj 09, 2010, 23:57:16 poslijepodne »
za co2 neznam ali nadam se da će ti počet jest. .

Offline nautilu007

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #11 u: Travanj 10, 2010, 01:14:46 prijepodne »
zao mi je kaj ti se to događa, ali ja isto tako imam slicnu situaciju.. moji su full full plasljivi. vec su veliki ok 10-12 cm. ja ne smijem pric akvariju - odmah pomahnitaju i pocinju se zabijati u stražnje kuteve.. onda se smire. pa kad ima pokazem i mahnem sa kutijom od hrane odmah dolete na prednje staklo.. ali inace bilo kakva akcija oko ili u akvariju ih plasi.. svasta sam probao ali nista ne pomaze. ali zanimljivo daju se dragati i papaju iz ruke.. ma cudne ribetine...

Offline fishboy

• Punopravni član
  • Volim diskuse
« Odgovori #12 u: Studeni 06, 2010, 07:56:20 prijepodne »
pa nema smisla da se diskusi skrivaju kad radi aeracija,pa imas li rasprsivac i ventil,ako imas smanji ga da ne bucka,neka mjehurici budu sto manji,ne bi im to trebalo smetati!
A tema od ranije sto se hrane tice,probaj im dati jest prije gasenja svjetla,te ih prati,trebali bi jesti! :up:
  :up: :up: :klap: