Kot buha je najbitnije da ne pretjeramo sa hranom , kao što sam več napisao svaki treči dan na 50l vode se daje cca 10kapi mljeka, ako jih imamo vani na otvorenom, ne mjenjamo vode,nego je samo doljivamo, što ishlapi.
U kulturo je dobro da naselimo i puževe kao što su, melanje,svitki ili jabučari koji u kulturi pojedu odmrle buve i luštine od tek razvijenih buha i tako skrbe za naravno ravnovesje u kulturi.
Kat tad može kultura iz neznanog razloga pokrepat, zato svakome priporučujem da jih goji u najmanje dvije posude, jer ako jedna propadne neče izgubit svih.
U principu je uzgoj vrlo enostavan, i daje hranu za dugi vek, jer jedna odrasla buha ima svakih 10 dana 50 mladih, a u jednoj od 50l vode je obično od 1000 do 2000 buha, jer jih nešto koristimo za ishranu je stanje vrlo različno.
I sat o sastavu enhitreja Sastav je sljedeći: 70% proteina, 14,5% masti, 10% ugljik-hidrata, a 5,5% pepela (mineralne tvari). O sastavu vodnih nbuha neznam ništa, znam samo to da su ribe lude na njih.
Kao primer što znači ishrana sa živom hranom, sam jučer poslikao moje skalare koji od jednom brižno ćuvajo dva mresta ikre, da od jednom dva mresta.
Prvi put su se mrestilči 4.4. i u prvom mrestu je oko 300 kom ikre, posle pet dana nad prvom mrestom su odložili i druge ikre, opet oko 250 ikri, i taku sad odjednom brižno čuvaju dva mresta, prve ikre su več u fazi izlrganja i imaju repiče.
Par hranim sa enhitrejima i to samo svaki drugi dan, ostalo dobiju suvu hranu, kat jim dajem enhitreje dobe ot prilike 30crviča ( istina nisam nikat brojio ) tamo negde