Srpanj 27, 2025, 13:45:29 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: DIY Moonlight efekt  (Posjeta: 7232 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline FlyingFox

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
DIY Moonlight efekt
« Odgovori #25 u: Travanj 25, 2005, 22:06:00 poslijepodne »
Dobro si to osmislio Njuška, još da ga vidimo na djelu

Offline Ziggy

• Punopravni član
DIY Moonlight efekt
« Odgovori #26 u: Svibanj 04, 2005, 13:10:00 poslijepodne »

Citat: Chryseis
Katode dolaze u raznim bojama jer su namjenjene ukrašavanju kućišta kompjutera. Boja koja nama treba je naravno plava (ne UV).

Zna li tko kako bi izgledalo sa UV? I ima li neki poseban razlog zašto se ne bi smjelo staviti UV?

Inače, Cryseisov akvarij mi djeluje najprirodnije. Cool! Morat ću i ja nešto takvo ufurat.
Požega/Hr
Riba pliva tri puta: prvo u moru, zatim u ulju, pa u vinu.

Offline Chryseis

• Punopravni član
    • http://www.myspace.com/chry5eis
DIY Moonlight efekt
« Odgovori #27 u: Svibanj 04, 2005, 18:38:00 poslijepodne »

Probao sam ja sa UVom i efekt je... hm.. nikakav Bar ne u akvariju, ima neke fizike tu pa se takva svjetlost teško probije do dna. Jedino ako u akvariju imaš neke ultrabijele detalje. Ja imam bijeli pjesak al do njega ništa nije došlo a dubila mi je 40cm.

Što se tiče štetnosti UV-a, znam da je štetan za naše oči pa nevidim razloga zašto nebi ribama škodio. Eventualno kad bi furale naočale.

Što se tiče ovih LED dioda, efekt koji se dobije mi se ne sviđa jer je svijetlost dosta usmjerena pa se dobije nekoliko bright spotova, što malo neprirodno izgleda, a zasigurno ne kao mjesečina.

Offline Chryseis

• Punopravni član
    • http://www.myspace.com/chry5eis
DIY Moonlight efekt
« Odgovori #28 u: Svibanj 04, 2005, 18:40:00 poslijepodne »
Inače inverter za katode ima dva slota, ja sam iskoristio obadva tako da je jedna plava katoda unutar akvarija a UV iza akvarija. Tako da ako pogledate sliku mog akvarija, za svijetlo unutar akvarija zaslužna je plava, a iza akvarija (plavi zid) UV.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
DIY Moonlight efekt
« Odgovori #29 u: Svibanj 04, 2005, 18:58:00 poslijepodne »
UV ne da je stetan nego je OPASAN, ne se igrati s time. Nisu bez veze UV lampe u neprozirnim kucistima.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Ziggy

• Punopravni član
DIY Moonlight efekt
« Odgovori #30 u: Svibanj 16, 2005, 10:40:00 prijepodne »

Napomena:

Da neko ne ponovi moju grešku. Pošto je rečeno da se inverter stavi van domašaja vlage, stavio sam ga u ormarić ispod akvarija,te sam produžio spoj između invertera i svijetleće katode (preko 2,5 m produžetka, a jedna žila je išla preko nule od svjetla). Ta kombinacija nije htjela raditi pa sam vratio spoj kako je prvotno bilo i inverter stavio u poklopac. Sad radi dobro

Hvala Chryseis za ideju.
Požega/Hr
Riba pliva tri puta: prvo u moru, zatim u ulju, pa u vinu.

Offline Toxic

• Punopravni član
  • **
    • http://www.classic99.hr
DIY Moonlight efekt
« Odgovori #31 u: Svibanj 19, 2005, 23:02:00 poslijepodne »

Dobio samod prijatelja nekoliko pločica mobitela s plavim diodama.Rastavio sam ihi složio(diode) na usku bakelitnu ploćicu 5*200mm.Spoio sam ih na adapter 3,5v i gotovo.Malo mi je prejaka svjetlost pa ću se igrati s potenciometrom.To nije nekakva posebna mudrost.

Toxic from
NOVA GRADIŠKA/HR