Kolovoz 13, 2025, 23:04:25 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: zelim da disem punim plucima..........  (Posjeta: 1549 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline amchudin

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
zelim da disem punim plucima..........
« u: Travanj 02, 2010, 22:35:43 poslijepodne »
Zdravo svima....kao i sto pise ... zelim da moj aq stvarno zablista i trudim se.Naime,napravio sam neke modifikacije,ubacio sam dodatnu neonku ( ninina mama hvala ) ..tako da sada imam 2x15w ( 1 skystar 6500K,druga aquarelle10000K),rasvjeta 11 sati.Kupio sam ferpalst classic co2 sistem,za sada 40 mjehurica u 60 sekundi.
Filter uzet naknadno jos prosle godine sada imam 600L/h...eheim aquaball 2010.
Od bilja imam 2 crypte ( wendy i zelena neka-) ), ludwigie repens, hygrophilu polyspermu, bacopa ,anubias nanu i rotala rotendifiola...
Sto se tice Ludwigie, na svakih koliko vi zapiknete novu biljku,je rizgleda da sam ja pregusto zasadio , te mi donji listovi propadaju???
Ribe; 15 kraljevskih neonki, 4 crvenonosne tetre ,2 botie macracante -uskoro idu da se udome nekome, te 4 guppe.
E sada odakle poceti...bilje sam preguruprirao ..na zidu akvarija mi se pojavljjuje zelena tačkasta.....a na hygrofili polyspermi zelena sa tankim koncicima ( guppice papaju).......
Ujedno sto se tice hygropfile polysperme bi zelio da mi preporucite neku koja je isto brzorastuca ali sa manjim listovima kako bi aq izgledao ljepse
NIsam jos ukljucio mikro i makro elemente, jel mislite da je vrijeme ?? Co2 sam startovao prije 10 dana i vide se pomaci...............filter udara prema izlazu co2 da bi ga raznosio kroz cijeli akvarij...
MOlim Vas za par vasih savjeta.......mislio sam da ukljucim EI varijantu.....

Offline gtrifun

• Punopravni član
Odg: zelim da disem punim plucima..........
« Odgovori #1 u: Travanj 03, 2010, 10:08:51 prijepodne »
Lijepo izgleda,probaj stavit tamniju pozadinu i sakri malo grijač ovako bode baš u oči  ;)

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #2 u: Travanj 03, 2010, 11:11:53 prijepodne »
Lijepo izgleda,probaj stavit tamniju pozadinu i sakri malo grijač ovako bode baš u oči  ;)

:up:

Offline Riky

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #3 u: Travanj 03, 2010, 12:19:05 poslijepodne »
propadaju ti listovi jer ne gnojiš, a sumnjam da može bit pregusto zasađena osim ako nije doslovce jedna do druge makar i tako može živjet, borile bi se stabljike pri vrhu svaka za svoje mjesto pod ''suncem''
mikroelementi obavezno, makroelementi čim prije to bolje pa ćeš vidjet kad ti zacrveni ludwigia, bar oni listovi koji su bliže svijetlu

Carpe diem!
''...šaka suza, vrića smija...''

Offline amchudin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #4 u: Travanj 03, 2010, 16:26:54 poslijepodne »
Riky tako sam i mislio da nije bas pregusto zasadjena ,nego da jednostavno moram sto pirje ukljuciti mikro i makro elemente.Od mikroelemenata sam uzeo profitooo.....i kolko sam inace citao od vas sviju na forumu ne treba se bas stavlajt prema uputi nego manje?A sto se tice makroelemenata izgleda da cu morat kupovat ...jel ko korsitio JBl makroelemente....i onda EI metoda...
Jel vam se cini da sam filter dobro uspomerio prema da kazem difuzoru, tako da tjera na sve strane co2???....Nadam se da ce se i drugi ukljuciti sa svojim savjetima........

Offline Riky

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #5 u: Travanj 03, 2010, 16:52:47 poslijepodne »
makar kad počneš gnojit i kad joj daš još malo vremena bude ona počela puštat nove izdanke iz jedne te iste stabljike, pa će ti biti i gušća nego što si ti to planirao/želio/očekivao.
kvalitetu jbl makroelemenata nebi htio komentirat, jer sam ja na diy makro mixu.
za profito isto neznam, jer ga ne koristim.
a za filter neznam kolko je pametno da je prema dolje usmjeren da ti ne počne s vremenom ''pomicat'' šljunak sa strane. a s obzirom na to da imaš ljestve to ti je uvrh glave, ja imam samo onaj kamen raspršivač spojen na diy co2, pa mi je pokazalo ogroman pomak u odnosu na to kad ga nije bilo, tako da ti s ljestvama me debelo šišaš, i bez filtera uperenog u to, makar ima ljudi koji drže da je to bolje, pa ti kako tebi paše.
imaš pp.
« Zadnja izmjena: Travanj 03, 2010, 16:59:51 poslijepodne od Riky »
Carpe diem!
''...šaka suza, vrića smija...''