Imam rio 180, vanjski filter, dosta raznog bilja.
do jucer navecer sam imao:
neonke, koridorase, platije, endlere,ancsitruse,zebrice.
jucer sam kupio betana(pet centar) i dvije betanke(zoo vili), dva sijamca i 6 rasbora (Trigonostigma heteromorpha)
danas sam skuzio, neznam kak jucer nisam, da je jedan rasboras sav prekriven nekakvim ko finim bijelim prahom. ko da ju je neko brasnom posipao.
Za sada sam to primjetio samo na toj jednoj ribici, dok ostalih 5 je ok, kao isva ostala populacija!
Pokuso sam slikati i stavit, ali to je mala ribica i tesko ju mogu poslikati. Uglavnom gledam malo po netu icht, ali meni po slikama icht izgleda prekrupan za ovo! jel mozda neka druga bolest u pitanju?
fakat je ribica sva posipana bijelim tockicam po cijelom tijelu, dakle ako je icht to bi trebao biti uznapredovani, ali ribica leta po sredini i po povrsini s drugima, jede i ne trlja se u nista???
vidio sam jednom u zivo u aqua terri su imali zarazenu posiljku ichtom hokejke, ali te su tockice bile vece i ne tako blizu jedna drugoj ko ovo moje??? ovo je ko neka prasina po njoj. a opet ako je ich kak se toj jednoj tako rasirilo a na drugima nista?
ako moze kakav savjet, jer u proteklih godinu dana kolko se bavim akvaristikom nisam nikada imao posla s bolestima!
sad idem mijenjati vodu pa da malo nafilam akvarij s FFM, podignem temp. na 30? ali neznam kaj da napravim kad nemogu odrediti uzrocnika

zahaljujem se na pomoci...!