Kolovoz 12, 2025, 23:19:49 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: slab protok vode tetratec ex700  (Posjeta: 3237 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline zero-cool

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
slab protok vode tetratec ex700
« u: Ožujak 23, 2010, 15:01:24 poslijepodne »
imam filter tetratec ex 700 i stalno mi je voda curila na poklopcu, promjenio sam sve brtve i voda procuri nakon par dana. sve to sam zaljepio vrućom plastikom i sad ni kapi. ali mi je oslabio protok vode za pol.
koje je riješenje? da li smijem staviti neku dodatnu protočnu pumpu koja bi zamjenila ovu u poklopcu, tako da original isklučim a ovu protočnu prikopčam na odvod ili dovod vode (već na kojem principu radi)? ili kupiti novu pumpu?

SISAK - DIY 140L

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: slab protok vode tetratec ex700
« Odgovori #1 u: Ožujak 23, 2010, 15:50:18 poslijepodne »
pa ta tetra stvarno svima curi, ovo je negdje već 10 korisnik kojeg sam vidio kojem curi taj filter

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #2 u: Ožujak 23, 2010, 20:56:04 poslijepodne »
Poznajem dvoje ljudi koji su imali slican problem sa tim modelom. U jednom slucaju je motor jednostavno prestao raditi (pregorio namot valjda), a u drugom se protok s vremenom sve vise smanjuje (bez obzira na ciscenje medija). Nisam siguran da li si tim ljepljenjem ikako mogao utjecati na rotor, jedino ako ti je nesto procurilo unutra.
Moguce je da ces stavljanjem pumpe na ulaz ili izlaz promijeniti pritisak u filteru pa da ce opet curiti, mislim da to bas nije neko rjesenje. Probaj od nekoga posuditi pumpu i vidjeti da li funkcionira da ne trosis novac bez veze.

pa ta tetra stvarno svima curi, ovo je negdje već 10 korisnik kojeg sam vidio kojem curi taj filter

Tek 10-ti na forumu? Prestao sam vise brojati koliko je ljudi opcenito imalo problema sa Tetrama. Ja sam promijenio 3 brtve na EX1200 kroz razdoblje od 6-8 mjeseci, nosio filter na promatranje u pet shop (problemi normalno poceli taman kada je istekla garancija) i na kraju odustao. Nema kraja tehnickim problemima kod tih filtera, ovo su samo neke od tema na ovom forumu...

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=7856.0
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=40625.0
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=27828.0
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=27276.0
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=19163.
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=10780.0
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=21136.0
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=29345.msg355815#msg355815
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=38213.msg436130#msg436130

Naravno, ima ljudi koji imaju srece sa Tetrama...
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline zero-cool

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Ožujak 23, 2010, 22:42:54 poslijepodne »
bit će dobra za neki manji akvarij, ali ovaj sa trenutnim protokom nečisti, prije je znalo jako malo taloga biti na pjesku sad katastrofa.
SISAK - DIY 140L

Offline maliapostol

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #4 u: Ožujak 23, 2010, 23:30:55 poslijepodne »
Meni je tetra 1200 curila i sve sam gumice i brtve namazao tanko sa svinjskim lojem i odma je sve prestalo curiti ako to nekom pomaze a za protok neznam
Odrasto sam al na kratko bit cu dijete zivot cijeli...C.J.

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #5 u: Ožujak 24, 2010, 08:05:40 prijepodne »
Meni je tetra 1200 curila i sve sam gumice i brtve namazao tanko sa svinjskim lojem i odma je sve prestalo curiti ako to nekom pomaze a za protok neznam

lijepo ja uvijek kažem... nema do prasice :D
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline maliapostol

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #6 u: Ožujak 24, 2010, 08:20:45 prijepodne »

lijepo ja uvijek kažem... nema do prasice :D
He he pravi gurman
Odrasto sam al na kratko bit cu dijete zivot cijeli...C.J.

Offline igggy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
« Odgovori #7 u: Ožujak 24, 2010, 08:29:40 prijepodne »
Nije da se hvalim, ali meni tetra ex 700 radi bez ikakvog problema već 2 godine. Zadnji puta sam ga očistio prije 3-4 mjeseca. Akvarij je 130 litara. Čitao sam puno pritužbi o njima, ali, eto, ja stvarno nikada problema. Ne znam koliko ti dugo radi, ali ti je možda prljav. Zna se smanjiti protok i kad se cijevi napune algama.
igggy

Offline moke

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #8 u: Ožujak 24, 2010, 16:19:35 poslijepodne »
Ja imam Ex700 i Ex1200 radi sve bez ikavih problema filtriraju vrhunski, jedino britva na glavi filtera ode ako se nasilno otvara filter koji je pod tlakom iako su skinuti slaufi, pa se pocupa dihtung itd..Ispustiti svu vodu iz filtera prilikom pranja jednostavno sto ga nagete i voda iscuri, poklopac se skine bez ikavih problema. Naravno nestrucno  rukovanje dovodi do problema i kvarova pa onda nevaljaju filteri.itd...lp
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline prodz

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Ožujak 26, 2010, 01:36:02 prijepodne »
provjeri kako si okrenio ladice. mozda je to u pitanju. i provjeri dal ti je ona rupa koja spaja sve ladice prolazna. mozda se komad spuzve nasao u njoj. isto tako provjeri i ocisti rotor.
i ja imam tetrin ex filter i meni je curio ali nakon sto sam zamjenio brtve sve ok. s protokom nemam problema.

Offline gefufna

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Ožujak 26, 2010, 11:43:16 prijepodne »
Sigurno ti negdje nesto ometa protok. Imas dvije solucije ili nisi dobro postavio filter materijal odnosno ladice,pa ćeš morati sve iz početka, ili ti je bezbolnije provjeriti da nisi slučajno negdje odvodno-dovodno crijevo priklještio i napravio prigušnicu.
Kad već budeš sve razmontirao dobro pregledaj sva crijeva da nema kakve nakupine na unutrašnjoj stijenci.
sretno

Offline Poker

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 54
« Odgovori #11 u: Ožujak 29, 2010, 12:32:53 poslijepodne »
Klasika na ovom forumu- "tetra niš ne valja"
Nije istina ,čovjek lijepo kaže da se treba pripaziti na baratanje s filterom kad se skida glava jer se onda oštete brtve btw brtve su potrošni materijal ako netko nije znao. Tako da sam na svojoj tetri 700 već jednom mijenjao sve brtve za 3 godine besprekidnog rada (samo je velika  brtva počela sliniti ali zlatno pravilo kaže mjenjaj sve a ne da ti malo po malo počnu sve puštati) i mišljenja sam da i ostali proizvođači filtera imaju iste "probleme".
Nego da sad pustimo ovu raspravu jer je nepotrebna koji je filter bolji  i tako to unedogled
Ima nešto drugo kod tetre a kaže mi kolega i sa fluvalom  s godinama rada smanji se protok bez obzira na čišćenje (mojeg sam cijelog rastavio i glavu filtera gdje je elektromotor te komplet očistio) ali opet nije to taj protok kao kad je bio novi kaže mi kolega električar da je moguć problem kod magneta s impelerom da se "potrošio" ,ne znam ali kako vidim svi proizvođači imaju posebno za kupit taj impeler s magnetom tako da bih volio čuti mišljenje nekog tko je zamjenio impeler i da li je to vratilo protok na normalu
osijek

Offline moke

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Ožujak 29, 2010, 14:37:29 poslijepodne »
Moguce je to sa impelerom mada ipak nisam toliko zalazio u te vode...meni se jednom desilo da mi je bio kugla ufurala u rubu posudi i tako zecepila dolazak vode i samim tim protok.:D
spasavaj se ko moze  :aaa: