Dosta mi je da me se spota za taj co2, pa cu krenuti bar sa diy za pocetak.
Pitanja su:
1. ljestvice ili zracni kamen
2. gasiti po noci ili ne
3. jel pozeljno da se mreska povrsina
4. gdje mora stajati boca (na razini iznad akvarija?)
5. staviti zracnu pumpu po noci ili ne
6. jel trebam drop checker
7. hoce mi to uopce biti dosta za 190 l?
Hvala na pomoci. 
Evo i od mene odgovora jer sam napravio jedno dva-tri postava sa DIY pa cu ti rec onako iz iskustva:
1. Ljestve naravno bolje otapaju i super su za diy.
2. Sa DIY ne možeš i da hoćeš, ako su ljestve u igri...ja ni sa bocom ne gasim nikada jer nemam solenoid, i nijednu riba mi nije uginula od toga nikada.
3. To ti je povezano sa dva...mreškanje izbacuje co2. Sa malo mreškanja, onako da se površina miče, al da je ništa ne razbija, dobijaš sljedeće: ribe dobiju hrpu kisika, a ti ne izgubiš previše co2. Ako jedva postižeš dosta co2 onda nemoj.
4. Svejedno, ako je ispod nabavi nepovratni ventil i super.
5. Ne
6. Naravno.
7. Može biti dosta...samo moraš naći način da imaš dosta co2 konstatno. Tebi će trebat onako otprilike 2 mjehurića u sekundi za dobro zasađen biljni. Morat ćeš češće mjenjat boce, pa će ti dopizdit, pa ako ćeš biti baš zagrižena za biljnu akvaristiku i dalje, nabavit ćeš bocu ionako.
Aj uzivaj.

Edit: Još jedan savjet, stavi zemlju za cvijeće ispod obavezno da ne moraš gnojit preko vode hrpu, ne trpaj previše rasvjete, i sa DIY co2 ćeš moći imati super biljni bez problema.
Majke ti mile koliko kompliciranja oko običnog diy co2. Pa to danas svi više manje koriste, a vi napravili cijelu nauku.