Kolovoz 16, 2025, 10:22:09 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Zašto baš Tropheus ?  (Posjeta: 5355 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Zašto baš Tropheus ?
« u: Ožujak 21, 2010, 10:57:03 prijepodne »
U poslednje vreme nije samo da je Tanganjika u porastu, nego kad pogledam postove postaje glavna Tropheus -manija.No u tome ništa lošeg, nego prosto se upitam ;zašto baš Tropheus-i?
U jezeru Tanganjika postoji niz ciklida / vrsta/ koji su možda lepši od Tropheusa, možda imaju stil života, prehrambene navike još unikatnije ili jih je retko dobiti pa to dadne draž tim ciklidima.
Ali jok....Tropheus -i, pa me sad onako iskreno zanima, šta vam je vodilja, kad se "zaletite" samo u Tropheus-e...

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
Odg: Zašto baš Tropheus ?
« Odgovori #1 u: Ožujak 21, 2010, 11:06:39 prijepodne »
Kao sto su jedno vrijeme kozice bile ludnica,sad su neke druge ribe,pa ce opet biti neke nove
To ti je kao moda za modnog macka,jednostavno moras ju pratiti

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
« Odgovori #2 u: Ožujak 21, 2010, 11:46:38 prijepodne »
a u hrvatskoj tropheus moda kasni barem 10 godina :D  :D

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #3 u: Ožujak 21, 2010, 12:12:21 poslijepodne »
Evo da ti odgovorim u svoje ime, a svoje tropheuse sam nabavio ranije dok nije pocela ova ludnica, pa to nije moj hir ili vodilja kad imaju svi onda bi mogao i ja :D

U prvim pocecima mog bavljenja akvaristikom Tropheus je bila jedna od prvih riba koja mi je zapela za oko, specificno Ikole, nakon dosta citanja i straha od bloata, da ne govorim kakve su prije bile cijene bilo me strah opce nabavit tu ribu jer normalno mislio sam da bi kod mene mogle riknut kroz par dana a s tim odmah ode i lova u vjetar kaj sam dao za njih.

Al od prosle godine je bila prilika ih nabavit i ja sam puno ozbiljniji nego prije pa sam odlucio da si pribavim jednu vrstu tih meni dragih ribeka i evo ih plivaju u mom akvariju i nadam se dugo vremena :up:

Offline kaja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #4 u: Ožujak 21, 2010, 18:55:38 poslijepodne »
a u hrvatskoj tropheus moda kasni barem 10 godina :D  :D

Kasni kao i sve drugo. A ne vidim baš da je to neka tropheus mania. Pa ovdje ima valjda
10 ljudi koji drze tropheuse, ak je to tropheus mania, onda jadni mi.
Pa 10 ljudi bi trebalo imat tropheuse u Delnicama, a ne u Hrvatskoj.

Ja osobno imam tropheuse zbog toga što mogu u jednom akvariju držati jato 15-25
istih riba i promatrati njihovo jatno ponašanje i međusobnu interakciju.

"Težina" njihovog držanja također predstavlja dodatnu draž

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #5 u: Ožujak 21, 2010, 20:57:14 poslijepodne »
ma bezveze
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #6 u: Ožujak 21, 2010, 21:33:30 poslijepodne »
ma bezveze

Bez veze je tema ko tema.
Od ostalih komentara ću se suzdržati zbog dobrobiti hrvatske ciklidistike na ovom forumu i odnosa sa susjedima.
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #7 u: Ožujak 21, 2010, 22:10:52 poslijepodne »
a kaj vi dvojica brijete? covjek je postavio pitanje i tko hoce odgovori a tko ne ne pise nista

vec mi ide malo na zivce da u bas svakoj temi se nađu ovakvi glupi ispadi ili pisite konkretno vezano uz temu ili nemojte opce nista odgovarat

Offline banfa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
    • http://www.euroart-band.com
« Odgovori #8 u: Ožujak 21, 2010, 22:28:59 poslijepodne »
Mislim da se radi o tome da su vlasnici Tropheusa samo postali malo aktivniji na forumu, pa se dobiva dojam da vlada Tropheus mania. Večina ljudi koji su pokrenuli teme vezano uz Tropheuse u zadnje vrijeme, posjeduju iste već duže vrijeme i hvala bogu da su napokon počeli pisat o svojim iskustvima sa njima, pa su neki čak i friški članovi ovdje na forumu,a vrlo iskusni što se tiče Tropheusa.
Velika Gorica / Hrvatska Udruga Ciklidofila

Offline vjeko38

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #9 u: Ožujak 21, 2010, 22:58:10 poslijepodne »
ma bezveze

Od ostalih komentara ću se suzdržati zbog dobrobiti hrvatske ciklidistike na ovom forumu i odnosa sa susjedima.
Interesantno  :D :D
ZADAR
Kad molim, ne molim za ishod, već da budem dorastao borbi u koju se upuštam..

Offline -JZH-

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 54
    • http://www.ciklid.rs
« Odgovori #10 u: Ožujak 21, 2010, 23:31:44 poslijepodne »
Jedan od razloga je taj da sa Tropheus-ima nikad dosadno!
Pozdrav,Joca

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Ožujak 21, 2010, 23:45:06 poslijepodne »
ma bezveze

Interesantno  :D :D

Vjeko znaš što je interesantno?
Idem i na druge forume. Evo za primjer Srpski forum Ciklidi. org; zašto Bojko takve teme kao što je ova ili ona "zakaj pišete ovak ili onak" ne otvara na drugim forumima?

Ja osobno imam tropheuse zato kaj mi je dosta onih "pacova". ili štakora od Malawi ciklida. Smatram da to drže ljudi koji žele imati sa strane nekakav prihod novaca. Ne spadam u taj krug ljudi i jednostavno sam želio otići stepenicu više i probati imati zahtjevniju ribu. Normalno čast izuzecima koji fakat imaju doma  Malawi ili Malavi (kako očetete) ribe zato jer ih vole i uživaju u njima ;)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline vjeko38

• Punopravni član
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #12 u: Ožujak 21, 2010, 23:53:41 poslijepodne »
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA što me nasmija... :D :D :D :D :D
ZADAR

Offline vjeko38

• Punopravni član
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #13 u: Ožujak 21, 2010, 23:58:48 poslijepodne »
Bez ljutnje ili drugih loših primisli , ali ti,Ikota , si jedan najobičniji provokator. I to radiš sistematski.. uvijeno, elegantno, ali si ipak pročitan. Ja još uvijek nisam pročitao niti jedan tvoj malo znanstveniji post. Tek toliko da se vidi da se zanimaš ili interesiraš u pojedine teme. Nema tvojih postova niti u temama biotopa.. nigdje. Ali te ima svugdje di treba provocirati..
Svaka ti čast  :klap: :klap: :klap:
ZADAR

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #14 u: Ožujak 22, 2010, 00:05:51 prijepodne »
Samo da kažem da moderatori čitaju ovu temu..pa sad ako se nekom hladi na mjesec dana samo izvolte..

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Ožujak 22, 2010, 00:35:43 prijepodne »
Vjeko ja nisam znanstvenik, a neda mi se ( ono kopi-past) pametovati sa drugih foruma. Šta želiš da prepričam neki članak sa nekog foruma pa da ovdje pametujem. Ja nemam iskustva kao neki ovdje zato i nemam znanstvenih radova. Al neka, ...
Zbogom Akvarij net.
« Zadnja izmjena: Ožujak 22, 2010, 00:48:51 prijepodne od Ikota »

Offline kaja

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Ožujak 22, 2010, 10:11:21 prijepodne »
Ne kužim zakej se samo svađate. To je i bio glavni razlog zašto se nisam aktivirao na ovom forumu, a čini mi se
da i ne bum dugo trajal. Sad ste i meni digli tlak, najlakše se zakačit.
Stvorila se neka fama oko tih tropheusa, zbog toga što se u zadnjih tjedan dana otvorilo par tema o njima.
Zato kaj se u zadnjih tjedan dana otvorilo više tema o tropheusima, možda su neki dobili dojam da je nastala
tropheus mania. Da bar.
A nas koji drže tropheuse nema ni za odigrat na dva mala. (možda, al bez zamjena :) )

Iskreno, i meni je bilo glupo pitanje od Bojka, al ipak je on "zlovenec" njemu hrvatski nije materinji jezik i vrlo
je lako pogrešno ga razumijeti i početi bacat drvlje i kamenje po njemu.

Najlakše se posvađat.
Recimo, Jurupari posprdno napiše da s tropheus moda kasni kod nas deset godina. I kaj onda. To je njegovo mišljenje
koje je u principu i točno, al zakej nakon toga dva posprdna smajlija. Ja bi se na to mogel naljutit, al neću ;)

Mislim da bi ako netko ima nešto za reći o temi, neka napiše, a pokenjati i bit antiprotivan može svatko.

Ne vidim razlog zašto kenjati po nečijim afinitetima, pa sve ciklidaše treba podržavati, ili nas ima previše.
Do pred 5 godina nisi mogel nabaviti tropheusa u hrvatskoj. Od onda se nešto malo stanje popravilo, sad se
mogu i naručiti određeni rijeđi varijeteti, al sve je to banana. Pa mi smo jad i bijeda kaj se tiče držanja tropheusa,
a vi pričate da je nastala neka tropheus mania.

I onda još za kraj javlja se pametni moderator Renta i prijeti sa nekim glupim baniranjima.
Pa nismo na bbb forumu pa da baniraš torcidaše, ili ipak jesmo??
Neke stvari fakat ne kužim.
Pa kaj nije moderatorima cilj da zbrišu postove koji kvare temu, a ne da baniraju ljude.
Baniraj me ak ti tak bude lakše, možda ispadneš i frajer.

buba

Offline Jurupari

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Marko Lenac
« Odgovori #17 u: Ožujak 22, 2010, 10:25:35 prijepodne »
šta si tako nervozan? rentine riječi su išle najviše ikoti koji stalno potpaljuje vatru tako da smiri živce. a ja sam napisao točno što sam i mislio i ne moram se o tome pravdavati nikome. ja se uvijek smijem kad netko ima puste riblje snove a htio bi da mu riba dođe kući...

btw ikota je i ponovno uspješno podpalio vatru! :up:

Offline kaja

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Ožujak 22, 2010, 10:32:57 prijepodne »
skoro sam pogodil ujutro zetov bus, pa još rade živčeki :devil:

točno potvrđujem svoja razmišljanja, kad se piše prek foruma vrlo
lako se može doći do krivih zaključaka...

Gle Marko, nemaju svi muda otići po ribe u Južnu Ameriku. Ja svoje
nabavim po Europi, ali kužim da većini prosječnih akvarista ne preostaje
ništ drugo neg do lokalnog pet shopa i uzmi što nude...

buba

Offline Jurupari

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Marko Lenac
« Odgovori #19 u: Ožujak 22, 2010, 10:49:50 prijepodne »
odlazimo u off topic... :D

iskreno ja nikako ne smatram sebe normalnim što se tiče riba... sigurno da pretjerujem ali to je moja velika ljubav i strast koja me ne pušta već gotovo 15 godina 24h na dan. vrlo sam malo takvih ljudi upoznao do sada (mislim na neke moje strane prijatelje) i svi smo mi svjesni svoje bolesti. ali ja ne volim čut da si ljudi ne ispunjavaju te normalne male snove koji ih mogu učiniti toliko sretnima, a sve samo radi nekih bezveznih razloga. zato se nasmijem na taj račun. ja imam i dijete, i posao koji radim 10 sati na dan, i ženu, i sve ostale normalne životne gluposti, ali imam vremena i za ribe. to je moj ispušni ventil rdi kojega sve ovo ostalo radim lakše i s više gušta.

Offline zeljkoc

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Ožujak 22, 2010, 11:53:12 prijepodne »
Kaže mi Ikota da je trajno baniran na ovom forumu, a to nije vidljivo pored njegovog imena, pa sam mislio da se zeza. Ako je ipak istina malo je blesavo, moglo ga se za početak isključiti na koji mjesec da se ohladi, ako već netko misli da provocira!
Ipak čovjek ima 2 Tanganjika akvarija i 1 Malawi oko kojih se trudi i djeli svoja saznanja!

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #21 u: Ožujak 22, 2010, 12:20:19 poslijepodne »

I onda još za kraj javlja se pametni moderator Renta i prijeti sa nekim glupim baniranjima.
Pa nismo na bbb forumu pa da baniraš torcidaše, ili ipak jesmo??
Neke stvari fakat ne kužim.
Pa kaj nije moderatorima cilj da zbrišu postove koji kvare temu, a ne da baniraju ljude.
Baniraj me ak ti tak bude lakše, možda ispadneš i frajer.

buba

Evo da ti pametni moderator Renta nešto kaže.. Neznam dali si muško ili žensko ali nije me niti briga sve dok si tako bezobrazan. Očito ne razumiješ dužnost moderatora, otud i takav nesuvisli komentar. Da te podsjetim jer vidim da nisi dobro pročitao pravila foruma..Potezi i rad moderatora u moderiranju forumu nisu podložni kritikama na javnom dijelu foruma a ti upravo to činiš. Također, moderatori nisu dužni se opravdavati nikome od korisnika za svoje postupke.
Citiram ti izvadak iz Pravila foruma:
 "Uređivačka politika stranice, foruma, administratora ili moderatora su podložne kritici na forum(at)akvarij.net. Svi upiti i kritike unutar samoga foruma biti će brisani bez obrazloženja, te će se smatrati kršenjem pravila Foruma.
  •  ukoliko dođe do kršenja pravila foruma, korisnik će biti upozoren od strane administratora ili moderatora, te će mu se ispod avatara, kao članski naziv upisati OPOMENA. Trajanje opomene određuju administratori i moderatori proizvoljno."

No, vidim da te nešto jako pogodilo pa ću ti objasniti situaciju. Moj komentar je bio preventivan kako bi se izbjegle upravo ove stvari koje sad ti potežeš i ideš debelo u offtopic same teme. Već neko vrijeme neki ljudi ciljano proizvode nemir na forum i iz ničega se trude stvoriti svađu provokacijama, spuštanjima i sličnim ponašanjima. Jedan od njih je i Ikota. I da Kaja nisam nikoga banirao iz ove teme do sada ali sam izbrisao post od Ikote koji je bio teški offtopic pa zato valjda i reakcija dotičnog "Zbogom akvarij.net". Posao moderatora je da koliko može utječe na rasprave da idu svojim tokom, u skladu sa pravilima foruma te da koliko može smiri strasti pa ako treba i opominjanjem odnosno upozoravanjem na posljedice ne pridržavanja pravila. Obično je to dosta i ljudi se smire te rasprava opet ide svojim ontopic smjerom. No, eto tebi očito to nije bilo dovoljno nego si morao dovesti u pitanje normalno postupanje moderatora i posprdnim komentarom "pametni moderator Renta", provociraš a što recimo zamjeraš u istom postu Jurupariju..

Kako rekoh koliko mi je poznato Ikota nije baniran za sada, iako je skupio već tri žuta ali mu se konstantno gleda kroz prste a on to obilato koristi.  EDIT: Upravo mi je javljeno da je Ikota baniran.

Sve u svemu, da ne duljim, držati ću se pravila foruma i udijeliti ti Kaja opomenu. U slučaju daljnjeg kršenja pravila zaviri u Pravila foruma pa vidi što slijedi.

Pozdrav
« Zadnja izmjena: Ožujak 22, 2010, 12:32:22 poslijepodne od Renta »

Offline kaja

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Ožujak 22, 2010, 13:03:38 poslijepodne »
Ja pak mislio da se ovdje treba pisati o ciklidima, ribama i svemu što uz to ide.
I pretpostavljah da je ovo forum dobrih namjera, zeke peke i učenja nečeg novog.

Al kad mi moderator uletava s:
"Samo da kažem da moderatori čitaju ovu temu..pa sad ako se nekom hladi na mjesec dana samo izvolte."
onda mi stvarno digne živac. Mislim, kaj, ti si Bog koji ima mogućnost baniranja, pa ak ti se nekej ili nešto
ne sviđa banirat ćeš dotičnog. Sad postajem odvjetnik Ikote, a nit ga ne znam.

Opet sam offtopic, f..k, drugi žuti...

Sorry svima koje sam uvrijedil, nije mi to bila namjera, nego samo pisati o ciklidima....

buba

p.s.
nick buba je bio zauzet pa sam uzel nick od svoje kćerke
inače ja sam
Igor Cerjak
Balokovićeva 45
Zagreb

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #23 u: Ožujak 22, 2010, 13:10:33 poslijepodne »
Misliš stati ili ne Kaja? :roll:

Ako nisi upoznat sa postovima Ikote kao ni pravilima foruma onda se nemoj ni petljati gdje ti nije mjesto. Jedino ako misliš da tvoja mora biti zadnja? Sa takvim pametnjakovićima se uvijek lako izlazilo na kraj na ovom forumu...i forum se i bez njih razvijao čisto fino.

svaki daljnji off topic brišem.

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #24 u: Ožujak 22, 2010, 13:17:41 poslijepodne »
OT:D rekoh da se neću uključivat u rasprave kojima se niš ne postiže, al jbg... -?

- bez ikakvog priklanjanja ili biranja strana, mislim da na forumu ima nekoliko članova koji uglavnom s visoka pametuju, komuniciraju i postaju u većini ciklidnih tema. ajmo reć 5, a možda i nije 5  8). ikota sigurno nije među njima. ikota je u zadnje vrijeme samo nuzproizvod slijedećeg:
u zadnje vreijeme mi se čini, a to sam već i napisao, da se slučajno ili namjerno ubija hobistički duh foruma i želja za hobističkom akvaristikom. rijetko u kojoj temi se netko za nešto ili nešto pohvaljuje. uglavnom se po nečemu pljuje, osim i naravno, ako se ne vidi neka korist ili interes prodaje nečega ili nekoga. te ne valja setup, te ne valja filter, te je riba sumnjiva... 8) to je vjerujem i jedini razlog kaj huc nema već sada 100 članova. zbog par samozvanih velikodostojanstvenika s kompleksom više vrijednosti u akvarističkom svijetu. mislim da je bolja opcija da se spuste na zemlju oni koji su uzeli previše maha, nego nekakve mjere koje i nisu u skladu sa hobizmom. postoje druge kulturne opcije upozoravanja ili opominjanja ili kraćetrajnog baniranja, čega nitko ne bi trebao biti imuniziran. lol

još da uz ono hračkanje dodam i konstantno hračkanje po dućanima i trgovinama u hr. mislim da je to stvarno postalo degutantno. a isti ti traže druge da im kupuju ili po skrivečki idu u te dućane... likovi, ono,,,

i još da dodam, da vjeko38 nije zaslužio ništa manju kaznu od ikote. shodno svojim provokacijama i postovima.  ;)

možda bi trebala postojati opcija "ignore" pa da se oni lakše zapaljivi međusobno ni ne vide na forumu.  :D

-- a zašto tropheusi? imam ih cca 6 mj (trenutno 15kom u akvariju), a nabavio sam ih zbog živosti u akvariju. tanganjika niti nema drugih riba koje su življeg karaktera, pa se odgovor na pitanje sam po sebi nameće.

Ž  ;)
« Zadnja izmjena: Ožujak 22, 2010, 13:55:09 poslijepodne od aquabot »