Lično nastojim da svojim zmijama obezbedim terarijume i uredjenje shodno prirodnim uslovima
u kojima odredjene vrste žive, ali takodje lično mislim da to njima ne znači mnogo, jer koliko znam
većina gmizavaca ima veoma slabo razvijeni mozak, i njihov najveći i najosnovniji nagon je nagon
za ishranom, tako da smatram da je zmijama najpreče obezbediti kvalitetnu ishranu, temperaturu i
vlažnost vazduha, a prostor je tu manje bitan, pogotovu kod jedinki koje su rodjene u zatočeništvu...
I u prirodi se zmije kreću isključivo zbog potrage za hranom i potrazi za partnerom, a ne iz neke
zabave i rekreacije, i kada pojedu plen, one se onda negde zavuku i danima miruju dok ga ne svare,
tako da je priča o prostoru po meni prenaduvana i diskutabilna, jer je čovek posmatra kroz prizmu
svojih ličnih potreba i osećanja...
Da se razumemo, ni ja ne podržavam držanje zmije od 4m u fioci 1*1m, ali ne smatram da je ona
zbog toga nesrećna, jer jednostavno, rodila se u inkubatoru i ceo život provela po plastičnim fiokama,
tako da ona i nezna za bolje... Njoj je samo važno da je sita, da joj je toplo i da joj na gotovo obezbede
partnera i kres kombinaciju...