Srpanj 27, 2025, 10:41:39 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Imam pitanje za Karase i cistaci  (Posjeta: 2070 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline darna626

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Imam pitanje za Karase i cistaci
« u: Ožujak 15, 2010, 15:10:58 poslijepodne »
Zdravo. Ja sam Darko iz Makedonije,izvinite zbog moj srpski :). Imam akvarium od oko 70 l i imam 7 karase (zlatne ribice) i jedan cistac veliki . Imao sam i jedan mal za staklo ali mi je umreo pre par dana kad sam stavio grejac na 26 stepena zasto tako mi je rekao covjek odakle sam ga kupio... i posle samo procitao da oni zive do temperatura 22 stepena,E sea me interesira koja temperatura da namestil na grejac i koje ribe moze da kupim druge za u moj akvarium osven karasi???

Offline d.d.d

• Novi član
  • *
Odg: Imam pitanje za Karase i cistaci
« Odgovori #1 u: Ožujak 15, 2010, 16:50:13 poslijepodne »
ovdje se piše hrvatski a ne srpski za početak.

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
« Odgovori #2 u: Ožujak 15, 2010, 17:55:50 poslijepodne »
Pozdrav Darko, nemoj slušati čovjeka koji ti daje takve savjete, on samo želi prodati... Temperatura od 26 stupnjeva je previsoka za karase (idealna od 18-22 stupnjeva) Nadalje, akvarij ti je premali za 7 karasa (to je maksimalno za 2, čak je i to upitno). Ako ikako možeš, osiguraj im veći smještaj ili sebi ostavi dvije ribe, a ostale udomi, jer dugoročno će ti njih 7 patiti u tako malom prostoru.
Veći akvarij se može dosta jeftino napraviti kod staklara, još trebaš dobar filter, pumpicu za zrak i to je to. Nije neizvedivo, ribice će ti biti zahvalne, a i tebi će biti lakše održavati akvarij. Pregledaj malo ovaj forum, tu možeš saznati apsolutno sve što trebaš napraviti da ti ribice budu happy   :) :) :)

Kakvog čistača imaš?

Offline darna626

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Ožujak 16, 2010, 02:34:59 prijepodne »
Izvinite za jezik:) a cistac pa neznam veliki je:)aj da nadzem sliki i da vidum vrsti pa kazem ti, ali nisam siguran da mi je akvarium 70l moze i vise da je, dale su mi na poklon, i sam nov u ovo a hoco novi akvarium neki veliki.:)Filter je dobar,a i sad sam kupio grejac 150w i sve je spremno za novi akvarium. Samo jos jedno pitanje? Koje ribu ide zajedno sa karasima??

Offline 123456789

• Novi član
  • *

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #5 u: Ožujak 16, 2010, 10:21:32 prijepodne »
dobro nam došao, Darko!
nema problema s tvojim jezikom - piši kako znadeš, znamo da si iz Makedonije i veselimo se novom prijateljiu iz daleka!
u tvoj akvarij bi išle dvije do tri (maksimalno) zlatne ribice tipa karas (dakle, klasične) i jedan čistač, kojeg ti preporučam da bude misgurnus (ona "jeguljica") a o svima njima imaš članke na našem portalu na kojeg te i prethodni kolega uputio! Ukratko - imaš debelo previše ribica! Narast će ti velike, gurati se i neće imati mjesta za pravilan razvoj i plivanje koje je njima nužno! Zato, ili ove 4 viška udomi ili nabavi veći akvarij (za 7 komada - hah, računaj - 7 x 30 - 40 l (kad odrastu)...)
grijač ti neće biti previše potreban osim zimi kad je važno imati stalnu temperaturu u akvariju (ne dozvoliti da preko noći padne ispod 18 stupnjeva), a sada ljeti ga nemoj uopće koristiti
što se tiče riba uz karase - nemaš gotovo nikakav izbor - eto, misgurnus i to je to!
sretno s novim ljubimcima, pitaj što te muči, a mi ćemo ti rado pomoći!

Offline BareST

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • www.veseljko.net
    • www.veseljko.net
« Odgovori #6 u: Ožujak 17, 2010, 14:43:55 poslijepodne »
ovdje se piše hrvatski a ne srpski za početak.

Amislim stvarno ponašanja,pa čovjek je napisao da s eispričava,jer on tako komunicira.Ovdje smo svi isti i stvarno se trebaš malo zapitati sta ti radiš na forumu sa takvim osuđujućim komentarima..
WWW.VESELJKO.NET