Srpanj 18, 2025, 13:25:52 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: neonka sa izraslinom  (Posjeta: 2959 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline lawfrik

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Odg: neonka sa izraslinom
« Odgovori #25 u: Ožujak 17, 2010, 12:50:45 poslijepodne »
a već je dugo u obitelji:) i fora je kako se ubacuje u jato sa ovim drugim tetrama,a planiram joj dovest i istobojno društvo,ali sad čekam da ozdravi

Offline lawfrik

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #26 u: Ožujak 22, 2010, 18:20:38 poslijepodne »
Zasad liječenje costapurom daje polovične rezultate. Naime na onoj strani na kojoj je imala tu izraslinu se maknulo, ali je za dva dana nastala ista na drugoj. Napominjem da to definitivno nije ich jer su mi ribe već imale ich i imale su bijele točkice po sebi ,a ovo nije to.
Možda je neka bakterija koja će proči

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #27 u: Ožujak 23, 2010, 09:43:38 prijepodne »
Zasad liječenje costapurom daje polovične rezultate. Naime na onoj strani na kojoj je imala tu izraslinu se maknulo, ali je za dva dana nastala ista na drugoj. Napominjem da to definitivno nije ich jer su mi ribe već imale ich i imale su bijele točkice po sebi ,a ovo nije to.
Možda je neka bakterija koja će proči

Lawfrik potpuno pogrešno liječiš svoju ribu (liječiš ju protiv parazita a ona uopće nema parazite), zaista mi nije jasno zašto ribu ideš liječiti sa Costapurom kada sam ti lijepo napisao ovo:

Citat:
S obzirom da se radi o zaista staroj ribi koja živi sama (bez jata) vjerojatno je izgubila imunitet a na mjestu gdje je imala neku malu ozlijedu došlo je do gnojne upale.
Ako se radi o velikoj površini tijela trebala bi se liječiti u karanteni sa nekim antibiotikom: Furanol od JBL-a ili Bactopur Direct od Sere, ali ako se radi o maloj bijeloj piknjici tada je dovoljno tretiranje sa antiseptikom Bactopur ili Ecto Fluid.

Offline lawfrik

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #28 u: Ožujak 29, 2010, 16:51:18 poslijepodne »
Pa radi se o tome da nakon prvih dana tretmana costapurom, izraslina se povukla, pa sam mislio da je liječenje uspješno.Ali par dana poslije pojavile su se još dvije na drugoj strani. Ti si napisao da se ona možda ozlijedila pa se na tom mjestu napravila bakterijska upala. Ali na tom prvotnom mjestu se to povuklo, a pojavilo na druga dva. Ali svjedno sa costaporuom ne djeluje pa ću prijeći na liječenje koje si propisao.

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #29 u: Ožujak 30, 2010, 10:20:48 prijepodne »
Liječenje antibiotikom se nikada ne smije završiti nakon što se povuku simptomi bolesti već se obavezno mora provesti do kraja (kako je propisano u uputstvu).

Javi nam kako je sa ribom, pozdrav

Offline lawfrik

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #30 u: Ožujak 30, 2010, 14:12:47 poslijepodne »
koristio sam costapur prema uputama. 1-3 dana,a dalje prema potrebi.javim se sa konačnim rezultatitma,još uvijek je prilično živahna

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #31 u: Ožujak 30, 2010, 14:27:54 poslijepodne »
Ali Lawfrik, nisam čitao ovaj post sada od početka ali bakterijska upala se neče izliječiti od Costapura već samo od antiseptika ili antibiotika:

Citat:
Ako se radi o velikoj površini tijela trebala bi se liječiti u karanteni sa nekim antibiotikom: Furanol od JBL-a ili Bactopur Direct od Sere, ali ako se radi o maloj bijeloj piknjici tada je dovoljno tretiranje sa antiseptikom Bactopur ili Ecto Fluid.

Ako se radi o ichu nema liječenja po potrebi kod tih parazita se obavezno mora liječiti 7 dana pa pauza mislim 7 dana pa opet ponoviti postupak liječenja od 7 dana i tek tada si akvarij očistio od parazita jer ako ne napraviš kako treba parazit se opet vrača...

Molim te poslušaj savjete i nemoj raditi na svoju ruku i po svojim osječajima sve je to propisano u uputstvima za upotrebu lijekova, pozdrav i sretno.

Offline lawfrik

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #32 u: Travanj 15, 2010, 21:48:22 poslijepodne »
Moram reć da je neonka dobro, svi su simptomi povukli. Moram reći da od zadnjeg posta nisam dodavao nikakve lijekove, jer mi se činilo da je bolje.Što se sad i ispostavilo. Koji put je bolje ne činiti ništa:)