Ako su nematode u pitanju onda mogu pretpostaviti i da su zararažene i neonke, ancistrus, botie i corydorasi?
Ako sam dobro shvatio botie su osjetljive na taj lijek.
Iskustva sa liječenjem nematolom u zasađenom akvariju sa botiama, ancistrusima i corydorasima?
Hm, imam dovoljno lijeka za tretirati cijeli veliki akvarij sa nematolom za prvu rundu samo nekako mi je muka kad nisam siguran jel to zaista posrijedi. Imaš li neki link ili sliku koji objašnjava upravo kako izgleda diskus kojeg su napale nematode? A kako izgledaju ti pinwormi za koje sam negdje pročitao da hoće napasti diskuse?
Vidim još jednog manjeg diskusa u glavnom akvariju kako gleda u kut. Malo je debeljuškast ko da se lijepo najeo mada nisam vidio da jede zadnjih par dana i vidim da mu je bijeli izmet koji kao da je zapetljam sam oko sebe kad viri iz anusa. Nešto se zbiva to je definitivno. Doduše hranio sam ribe prije pet dana u glavnom tanku sa bijelim crvima, pa se možda taj mali diskus prejeo tih crva i sve se nadam da je to možda uzrok njegovom gledanju u kut. Tu i tamo se trgne iz kuta, i propliva akvarijem. Peraje široke, boja prekrasna. Da ne stoji malo po strani i da neviri taj bijeli izmet iz anusa rekao bih da je riba super.
Onaj mršavko koji je sam u karanteni i dalje je u ćošku, ne vidim da jede, na tretmanu je medazolom već treći dan. Od tretmana nematolom u karanteni prošlo je pet dana. Bijelih crvića u karanteni kolko hoćeš. Našao sam i jednu novu malu spodobu. Dugačko je oko 0,5 mm, lijepo se vidi pod miskroskopom na povećanju 100x, još bolje na 450x, nema nikakve dlačice kao onaj bijeli crvi. Izgleda mi kao tikvica koja ima na sredini jednog kraja kao neko "oko". Idem malo prosurfati, možda nađem sliku te beštije pa skužim o čemu se radi. Inače, skinuo sam to čudovište sa stakla. Golim okom se može vidjeti kako puže po staklu prilično brzo.
Malo sam ažurirao svoj crtež od maloprije da se vi usporedba ovog novog crva kojeg sam otkrio u odnosu na onog bijelog sa "dlačicama".