Svibanj 05, 2025, 14:11:40 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Mogu li staviti kozice ?  (Posjeta: 5818 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline AkvaristaBiH

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Mogu li staviti kozice ?
« u: Ožujak 08, 2010, 21:44:28 poslijepodne »
Da li mogu da stavim kozice u zajednicki akvarij. Mislio sam stavit na preporuku iskusnijih odredjeni broj ovih koliko se razumijem red cherry shrimp . Razlog stavljanja jesu alge , zatim par puzeva  :angry: , ali i njihov lijep izgled . Akvarij je 125 litara sa unutarnjim filterom. Od riba su samo to zebrice , koridorasi i acitrusi sve ukupno 18 riba . Biljke anubias,javanska mahovina , hemiantus , rotala , sagitaria subulata,neka crypta i jos neka biljka ciji tacan naziv jos ne znam , inace raste velika i uz straznji plan ... Koliko bi stavio kozica i da li uopste mogu u ovaj akvarij sa ovim ribama , dajte mi savjet -  Hvala .
Čovječe, ne ponosi se svojom "superiornošću" nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.

Offline tikky2

• Punopravni član
Odg: Mogu li staviti kozice ?
« Odgovori #1 u: Ožujak 08, 2010, 21:52:55 poslijepodne »
možeš staviti bez problema, samo se u zajedničkom akvariju kozice zbog stresa od riba neće moć dovoljno razmnožavat, a manji postotak koji se razmnoži će biti pojeden, i tako ćeš ostat bez kozica, jedina solucija je da stalno stavljaš nove kozice kad im se smanji broj...

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #2 u: Ožujak 08, 2010, 22:00:00 poslijepodne »
ako je gusto zasađen mozes stavit kozice unutra pa ce nesto i prezivit

u 125l mozes stavit i 200komada ako hoces

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Ožujak 08, 2010, 22:00:54 poslijepodne »
Ne vjerujem da ce ih zebrice zadirkivat , ni koridorci ali ancitrusi  -? ? Koliko da ih stavim npr. 20 ??
Čovječe, ne ponosi se svojom "superiornošću" nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #4 u: Ožujak 08, 2010, 22:05:54 poslijepodne »
Ne vjerujem da ce ih zebrice zadirkivat , ni koridorci ali ancitrusi  -? ? Koliko da ih stavim npr. 20 ??

ancitrusi sigurno nece a vec sam ti napisao za kolicinu, koliko ti srce zeli i novcanik dopusta :up:

20 komada neces vidjeti u 125L

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Ožujak 08, 2010, 22:14:23 poslijepodne »
Pravi si shrimp guru  :up:   :up:

Offline Allijen

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #6 u: Ožujak 08, 2010, 22:22:07 poslijepodne »
Dovoljno ti je 20 razmnožit će se one jer imaš mahovinu još samo strpljenja i bit ce ih i većinom ti se budu u njoj skrivale u mahovini
ja sam ih imao s acistrusima nema problema  :) Pozz

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 08, 2010, 22:32:52 poslijepodne »
Mahovina je vezana za panj , poprilicno je ima , mada joj ovo "ima" daje i neka alga mala je i smedje je boje , takodje na panju ima i vezan korjen anubiasa koji ga polako okruzuje , Hvala na savjetima uzimam kozice  :up:  :up:

Offline Allijen

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #8 u: Ožujak 08, 2010, 22:42:58 poslijepodne »
sretno s kozicama i pazi da su baš red cherry jer ti se druge ne razmnožavaju tako jednostavno  :up:

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #9 u: Ožujak 09, 2010, 22:26:11 poslijepodne »
nemaš beda,ja sve kozice tako držim ;)
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline dkukanja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Vrgorac
« Odgovori #10 u: Ožujak 10, 2010, 09:30:35 prijepodne »
stavi 15-20 kozica i osiguraj im malo gušće zasađeno bilje, čime im smanjuješ stres i plašljivost. za mjesec-dva imat češ kozica ih za izvoz.
moj akvarij je po stanovnicima dosta opasnija zona od tvoga (udovice, dosta tetri i guppya, svi strojevi za pojest kozice), ali za dva-tri mjeseca od 10-tak kozica stvorilo se preko 100 komada...

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Ožujak 11, 2010, 12:42:22 poslijepodne »
Ima gusto hemiantusa i rotale i java moss koja se siri po panju , samo na njoj ima alge smedje boje koje ce kozice nadam se potamanit :) . Skeptican sam za svoj akvarij , kada je zelena koncasta u pitanju , alga je bas tvrdoglava , ne mogu da vjerujem , nema sta nisam probao  :) ...

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #12 u: Ožujak 11, 2010, 13:13:07 poslijepodne »
ja sam ih isto imala u toj kominaciji sa korijima zebrama i ancijem i sve su otišle :dead:
Our fears are only what we tell them to be...

Offline ana*žac

• Punopravni član
  • Dob: 46 Lokacija: Zg
« Odgovori #13 u: Ožujak 11, 2010, 15:20:47 poslijepodne »
ja sam ih isto imala u toj kominaciji sa korijima zebrama i ancijem i sve su otišle :dead:
Vjerojatno premalo bilja pa se nisu imale gdje skrivati.
Don't drive faster than your Guardian Angel can fly!!!

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Ožujak 11, 2010, 15:35:24 poslijepodne »
Evo ga, stavljenje unutra 30 komada ... Odma rade svoj posao , sad za sad ancitruse i zebrice na zanimaju , sta ce biti poslije ne znam . Malo me je strah zbog mogu unutarnjeg filtera , ipak kozicnjaci koliko sam mogao vidjeti imaju filtere sa onom jednom spuzvom ili kako vec to ide , nadam se da im nece smetati  :)

Offline ana*žac

• Punopravni član
  • Dob: 46 Lokacija: Zg
« Odgovori #15 u: Ožujak 11, 2010, 15:38:32 poslijepodne »
Meni se uredno mrijeste u Juwel unutarnjem filteru i nema problema(osim kad moram promijeniti vatu-onda je drž nedaj )
ali inače njima je tamo super.
Don't drive faster than your Guardian Angel can fly!!!

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Ožujak 11, 2010, 15:43:28 poslijepodne »
Meni se uredno mrijeste u Juwel unutarnjem filteru i nema problema(osim kad moram promijeniti vatu-onda je drž nedaj )
ali inače njima je tamo super.
  :up:

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #17 u: Ožujak 11, 2010, 17:25:28 poslijepodne »
Vjerojatno premalo bilja pa se nisu imale gdje skrivati.
ma akvarij je bio jako gusto zasađen i mahovine je bilo i puno sitnolisnog bilja...

Offline tikky2

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Ožujak 11, 2010, 17:29:55 poslijepodne »
ja sam razmontirao kozičnjak, a kozice ubacio u gusto zasađeni akvarij s korijima, ancijima, sinodontisima, guppijima i ponekim dalmatino molyjem...

tu će se bez promlema razmnožavat samo što će ih manji broj preživit!

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Ožujak 11, 2010, 19:07:41 poslijepodne »
Evo hvala svim , ali je problem tek nastao kad sam ubacio kozice. TJ. Nastao je haos u akvariju . Zebrice su odma pocele da ih ganjaju.Pocele su se motati oko lisca i bilja na kojima su kozice, bukvalno ih bockaju sa mahovine i tjeraju u slobodni dio akvarija da plivaju, nakon cega citavo jato ide na njih, ne stignem uopste vidjet gdje je sakrila ako jeste uopste i tako svaki cas.Mislim da su i neke pojeli  -? . Sta sam uradio . Ostavim samo dvije zebrice , ostatak,njih 9 odnio u zoo shop i sretno udomio . Inace do sutra kozica ne bi bilo u akvariju . Sada su dvije i kozice uspjevaju da se sakriju od te dvije za njih nemani . Da sam znao da ce ovako biti ne bih niakd stavljao ali sta je tu je . Ancitrusi i Corydorci ni pojma nemaju da su tu, rade svoj posao ... Sada mi je akvarij nekako pust bez riba   :( , ali zebrice nikome ne bih preporucio, ne samo zbog ovoga nego i iz vise razloga. U zoo shopu mi kazu da nakon nekoliko sedmica stavim manje jato plavih neonki, koje nece sigurno dirati kozice , ali poslije ovoga na sve treba misliti ...

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #20 u: Ožujak 11, 2010, 19:54:09 poslijepodne »
Evo hvala svim , ali je problem tek nastao kad sam ubacio kozice. TJ. Nastao je haos u akvariju . Zebrice su odma pocele da ih ganjaju.Pocele su se motati oko lisca i bilja na kojima su kozice, bukvalno ih bockaju sa mahovine i tjeraju u slobodni dio akvarija da plivaju, nakon cega citavo jato ide na njih, ne stignem uopste vidjet gdje je sakrila ako jeste uopste i tako svaki cas.Mislim da su i neke pojeli  -? . Sta sam uradio . Ostavim samo dvije zebrice , ostatak,njih 9 odnio u zoo shop i sretno udomio . Inace do sutra kozica ne bi bilo u akvariju . Sada su dvije i kozice uspjevaju da se sakriju od te dvije za njih nemani . Da sam znao da ce ovako biti ne bih niakd stavljao ali sta je tu je . Ancitrusi i Corydorci ni pojma nemaju da su tu, rade svoj posao ... Sada mi je akvarij nekako pust bez riba   :( , ali zebrice nikome ne bih preporucio, ne samo zbog ovoga nego i iz vise razloga. U zoo shopu mi kazu da nakon nekoliko sedmica stavim manje jato plavih neonki, koje nece sigurno dirati kozice , ali poslije ovoga na sve treba misliti ...
tako je i kod mene bilo....  :punch:

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Ožujak 11, 2010, 20:13:46 poslijepodne »
Ko ce mi sad dati garanciju da tako nece biti i sa ribama kao sa mog avatara,bilo ove bilo plave neonke  -?   :question: :question:

Offline iwanhoe

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 46
« Odgovori #22 u: Ožujak 11, 2010, 20:47:56 poslijepodne »
Ja sam imala jato neonki sa kozicama i nisu uopće dirale kozice, gledale su svoja posla. Sad su mi kozice u posebnom akvariju, u dvadeset litara ih se razmnožilo valjda 50 od desetak! Sretno s kozicama, i meni su zakon! :)
Cheer up, the worst is yet to come!:)

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Ožujak 11, 2010, 20:54:43 poslijepodne »
Ja sam imala jato neonki sa kozicama i nisu uopće dirale kozice, gledale su svoja posla. Sad su mi kozice u posebnom akvariju, u dvadeset litara ih se razmnožilo valjda 50 od desetak! Sretno s kozicama, i meni su zakon! :)
Ako ovako bude , castim te kad dodjes u Sarajevo :) . Akvarij nije jos sazrio za neonke nema jos puna 2 mjeseca pa cu malo sacekat. Meni su kozice bile ruzne i nikako mi se nisu svidjale, sad ih polako pocinjem gotivit , extra su stvarno . Najiskrenije se nadam da im male neonke nece nista . Ipak zebre su veci "predatori" od njih ... Da su bar sve ribe u pola flegmani ko ovi korydorci bilo bi extra  :)

Offline Zorz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #24 u: Ožujak 11, 2010, 21:15:09 poslijepodne »

Meni su kozice bile ruzne i nikako mi se nisu svidjale, sad ih polako pocinjem gotivit , extra su stvarno .

A kad ih jednom zavoliš... :D

Ja ih imam s endlerima, i množe se ko lude. (a bome i endleri) :)
Imam puno mahovine pa se mlade koze imaju di sakrivati dok ne porastu.