Mislim da ipak imaju neku bakteriju zato što kad su bile u akvariju trljale su se po šoderu i pobijelele po tjelu
dok su bile ribe sve zajedno ljećio sam ih sa ANTI-SPOT bilo im je malo bolje ali na kratko.
Prebacio sam ih u mali akvari i lijećio sa ''MEDAZOL'' 3 dana digo temperaturu na 30 stupnjeva ali ništa
ostale ribe su ok???
Pa tako nam reci...
Dakle tvoje su ribe imale Ich i ti si ih liječio sa lijekom protiv ich-a "Anti Spot", OK, međutim, napravio si grešku jer liječenje nisi proveo do kraja i sada ti se bolesti vratila nazad...
Naime liječenje Ich-a se OBAVEZNO provodi dvokratno, odnosno kada si završio prvu fazu liječenja nakon tjedan dana moraš provesti i drugu fazu u istom trajanju kao i prvu.
Koliko ja znam metranidazol ne ubija Ich.
Napravi slijedeće (ako ove ribe koje si odvojio u karantenu po sebi još imaju bijele točkice):
U velikom akvariju napravi veliku promjenu vode (do 50%) i dobro usisaj podlogu a ribe iz karantene vrati u akvarij
Isključi CO2 i izvadi aktivni ugljen iz filtera
Podigni temperaturu na 29 °C ali postupno, odnosno maksimalno 2 stupnja na dan
Uključi dodatnu aeraciju preko zračnog kamena
Započni liječenje kako je napisano u uputstvu te ponovi liječenje nakon 7 dana
Nakon što završiš obje faze liječenja morat ćeš u filter materijal naseliti "dobre bakterije" predlažem AquaStart od Easy Life-a...
Pozdrav i sretno.