Regiusi su čudne biljke, neki odbijaju hranu preko zime, neki ne, neki se hrane pri presvlačenju, neki ne, neki žele samo štakore, neki miševe, neki egipatske miševe, neki gerbile...
Obično nakon posta prvo pojedu hranu kojom inače nisu bili hranjeni.
Moj prvi regius Edo ( ženka

) je tri godine za redom imala legla i prošlu godinu sam ju odlučio odmarati, bez obzira na to što je bila po svemu spremna za parenje.
Nije jela od 11. mj. '09. do 8. mj. '10. i prvo što je pojela bio je gerbil, nakon gerbila sam joj ponudio štakora sa mirisom gerbila i nakon nekoliko takvih hranjenja ponovo se vratila na štakore.
Najveći problem koji se može dogoditi kod hranjenja pri presvlačenju, je to da koža zapne za plijen ukoliko je prevelik.
To se riješava se davanjem manjeg plijena, tako ih hranim već godinama i nikada nisam imao niti jedan problem.
U mojoj kolekciji je svega par zmija koje jedu pri presvlačenju i to su većinom mlađe zmije, odrasli skoro pa redovito odbijaju hranu kada se presvlače.
Iako, kada ljudima dajem savjete o držanju regiusa, napomenem da nije poželjno hraniti zmiju pri presvlačenju.
@Crna Maca
Kada počnu odbijati hranu, nudim im tek ubijeni plijen koji mogu zamrznuti ako ga ne pojedu.

Odmrznuti plijen koji nije pojeden obavezno bacam.
Stvarno mislim da bi trebala malo smanjiti hranjenje svog regiusa..., nemoj se držati moje kartice 'ko pijan plota...
Pravilo o hranjenju regiusa je cca. 10 - 15% njegove težine.
Kada su bebe naravno da ih možeš hraniti svakih pet dana, zato što jedu mali plijen i polako dobijaju na težini.
Ali kada imaš zmiju od 700g, baš nije preporučljivo hraniti svakih pet dana sa plijenom teškim od 70 - 100g.
Ako je plijen veći, hrani jednom u 10 - 14 dana, sa manjim plijenom možeš hraniti jednom tjedno. Naravno, trebala bi obratiti pažnju i na učestalost defekacije...
Ako želiš ženku Spidera staru dvije godine, pripremi se na znatne financijske izdatke... mislim da sam nedavno vidio da su Spiderice od cca 1200 - 1300g oko 1000 - 1300 €, otprilike € po gramu...