koliko si siguran da je PH metar OK
- Well, Moss, has it been completely demagnetized?
- By Steven Hawking himself.

prokletstvo, opet od sume ne vidjeh drvo

rekalibrirao sam ovaj pH metar i sada pokazuje - naravno - 6.23 bez frke, Ca na izlazu iz reaktora 410

bio je kaolibriran sa pH 9.0 i kao takvog sam ga stavio u pogon bez razmisljanja... danas kad sam vidio tvoj post, izvadio van sondu i rekalibrirao sa pH 6.86 kalibracijskom tekucinom... i gle cuda

sve u svemu, opet je (naravno) moralo biti dvije stvari - syebana sonda odn. lazno ocitanje i pre visok pH da bi topljenje bilo optimalno... naravno, mora biti dva simultana sranja da covjek ima o cem mislit preko vikenda

vec sam mislio da mi negdje povuce zrak u komoru jer je krenuo prolupavat (puno kavitacije, a pH pokazivao 6.7, dakle vislje nego kad topi pod normalno, bez puno mjehurica), ali buduci da je cijeli reaktor vise manje zbog pumpe u predtlaku, nemam ideju gdje bi u stvari mogao povuc zrak umjesto da pisa vodu van... iskljucio ga iz sustava, izvadio sondu i rekalibrirao, ohladio glavu i ponovo sve ukljucio.... U 20ak minuta je bio na 6.21 a ustabilio se na 6.23
.gif)
sad me jos zanima, na koliko vi drzite manometre odn. ventile otvorenima, trenutno mi je nastimano 1.1 bar na izlazu prije iglicastog ventila, a kada ga otvorim da bude otprilike 1 mjehuric u sekundi manometar pokazuje 0.7 bar... tu jos nisam nacisto da li veci pritisak radi stabilniji (temperaturno, kako varira temperatura boce odn. njene okoline tako varira i tlak u boci pa i izlaz preko regulatora) ili ne, kakve su kod vas postavke?
Thx jos jednom, sry na izricaju kad me "rant mode ON" krene, ali zbilja me izbaci iz takta kad krene zayebavat a bez dobrog razloga