Pa bolje Tanganyika,nisu toliko turbo aktivne ribe,da ti skacu okolo i cine te zivcanim,fina je litraza za njih.ima dosta vrsta sto bi islo al bolje je 1-2 vrste od vise komada.
Nego..na forumu stvarno ima svega za procitat.
Sto se tice literatura,a cuj,mene zanimaju iskljucivo Tanga ciklidi pa imam 3 knjige o njima,1.Tanganyika cichlids Ad Konings(svidja mi se knjiga,samo osnovne osnovne stvari su unutra,kao duzina riba,minimalna duzina akvarija,litraza,neke sitnice i tako,lijepe slike itd) 2.onda onu zutu od Ad Koningsa ciklidi u prirodnom stanistu,knjiga nije onak,za pocetnike pa da pise o drzanju riba,akvariju i ostalo vec o varijatetima ciklida,ponasanju,hranjenju i mrijestu u divljini pa..svasta nesta,dosta slika al vise teksta.odlicna mi je knjiga,stalno nesto citam na preskokce vec godinu dana lol.3.a neka fus mala knjizica to sam jednom prelisto..u 2 dana ne znam kako se zove.
Mozda nadjem nesto u pdf formatu(mrzim to,al dobro je za pogledat knjigu prije no sto je kupis)pa ako nadjem da ti posaljem..al tek iduci tjedan.
Onda,cesto zna biti tekstova u TFH magazinu ali o svim ribama ne samo o ciklidima,eto u zadnjem je bilo o (pike ciklidima,ali"dwarf" iako te juzno americke ciklide nisam vidio nikad u zivo u nas,meni je bilo zanimljivo procitat.naravno ima i hrpa reklama i sranja koje mrzim ali,ok je magazin,nije skup pa sam pretplacen.Eto,takvo je stanje o literaturama kod mene,mozda netko da napise svoja iskustva o nekim specijaliziranim literaturama?

i ja sam dosta dugo razmisljao sto i kako pa sam imao vremena,kamen po kamen skupit,pijesak,pa malo ovo malo ono, ali su me doma zeznuli za velicinu akvarija pa nisam mogao stavit zeljene dimenzije 8( ali nema veze,bit ce i to hehe.stoga samo pomalo i ne zuri.
Jel sam bar malo pomogao?