Kolovoz 25, 2025, 14:04:23 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Prvih mj. dana moga prvog akvarija. I prvi problemi sa RedFin Sharkom!  (Posjeta: 7141 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 985plavi

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
Odg: Prvih mj. dana moga prvog akvarija. I prvi problemi sa RedFin Sharkom!
« Odgovori #25 u: Ožujak 02, 2010, 09:01:49 prijepodne »
Kratko zbog žurbe!!!

Nikakvih ugibanja ili promjena na gore. Nakon tretmana običnim bactopurom bijelo po perajama glowlightica i neonkica se nije povuklo. No nije se niti dalje pogoršavalo.

Zbog tog što danas putujem na tj. dana (ribice bu hranila svekrva i dodavala ffm, a buraz mijenjao onih 25% vode u sri i petak), započela sam sa postupkom nakon liječenja. Jučer stavila u filter crnu spužvu i sad bum je izvadila. PITANJE: KAda da je vratim - buraz vrati?

Pozdrav!

Tasana, Bactopur je antiseptic on može zaustaviti napredovanje upale ali ne može potpuno izliječiti ribe, već sam napisao da moraš koristiti antibiotik Bactopur Direct...

"Crna spužva", odnosno, aktivni ugljen ne treba biti u filteru on se koristi samo nakon liječenja da pokupi otrove i ostatke lijeka iz vode... umjesto njega stavi još jednu spužvu da se u njoj nastane "dobre bakterije", pozdrav.

Offline tasana

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 42
« Odgovori #26 u: Ožujak 03, 2010, 02:39:58 prijepodne »
DA sam nasla Bactopur direct kupila bih ga. Nije ga bilo.

Pozdrav.

Offline kiki83

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: varaždinske toplice
« Odgovori #27 u: Ožujak 05, 2010, 12:25:30 poslijepodne »
Okej.

Biljke od početka gnojim 1x tjedno sa PLANT GRO - Nutrafin.
Jedna vrsta buja i najrađe bi ju šišala. Pokušat ću je rasaditi, kad naučim kak. Anubias je ok.
Niska trava se polako širi po šljunku i postaje prljava- smečkaste nakupine po njoj - valjda alga. (Bum našla temu na forumu o tom, sad ne stignem) To smeđe na listovima uredno papaju 4  kozice, i to temeljito. Nešto sitno i ranije spomenuti Sharkovi. Čistači su uglavnom po panjevima, dnu i staklu. A mislila sam da budu oni čistili listove...
To isto smeđe čudo se pohvatalo na biljke sa sitnijim duguljastim igličastim onako čupkastim listovima. Nedavno sam ih izbacila van.
Biljka (najviše zastupljena u akvariju) kojoj lišće svakodnevno otpada ima mlade izdanke, i to podosta. Otpadaju stariji veliki (više manje prljavi) listovi , od sredine stabljike prema dnu.

Za testere sam čula, budem ih potražila no mislila sam da postoji neka alternativa.
Pozz

sto se tice onih puževa vto su dosli s biljkama ako su to oni mali rjesi se tog dok je vrijeme
inace oni su stetucine i kroz koj mjesec ce ih bit na desetke oni isto unistavaju bilje.
ja dok nemam kupljenu hranu za biljke koristim sušeni zeciji izmet :rolleyes: ima sve hranjive tvari i prirodnu je i besplatno stavis pod korjen i supaćććć :up:

Offline kiki83

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: varaždinske toplice
« Odgovori #28 u: Ožujak 05, 2010, 12:35:58 poslijepodne »
Hvala vam na odgovorima.

Do ove serije ugibanja prošli tj., uginulo je sve zajedno 4-5 ribica. Dakle, u prvih mj. dana. U pravilu nove nakon transporta iz pet centra i ubacivanja u akvarij.Ili sljedeci dan nakon sto sam promijenila vodu i (neznalica) oprala filter pod pipom. Nije da nisam pročitala da se to nesmije, nego je prodavač u centru rekao kako on to uvijek tako pere i da nikom ništa.Pa sam eto i ja isprobala.

Promijenila sam 40% vode jutros umjesto jučer, počistila netom prije nego sam pročitala ove vaše odgovore. Filter nisam dirala. Jedino na kraju ubacila 2 kapsule bactoyzma (akvarij ima 180 l). Voda je stajala par sati tretirana sa aquaplusom.

novi sam u slatkovodnoj aq, ali su mi poznati problemi sa frenatusom jer ih imam trojicu u 240 litara,
jedan se odmah po dolasku postavio za sefa i naganja ostalu dvojicu,
uz njih imam zelene barbuse i rosy barbuse, zelene naganja a rosije ne dira,
kod mene svi dobro jedu i bez obzira na naganjanje cini mi se da se dobro razvijaju,
mislim da je kljuc u prostoru, ako ga ima dovoljno, ne bi trebalo biti problema

E da. Dok nisu počeli rasti, fino su svi papali i naganjali se. Akvarij je velik, imaju se kuda zavlačiti. Ako požive, kad bude tijesno poklonit ću ih. U euforiji kaj kupujem ribice, uzela sam eto 4 komada, pouzdajući se u znanje prodavača, koji mi ih je odabrao.

Pofotkala sam akvarij s mobitelom, nisu baš neke fotke, pogotovo nemrem nazumirat i izoštrit ova dva jadnika. Na fotkama se vidi mrežica na površini u kojoj su bili. Sada sam ih prema savjetu izvadila. Neonka neće još dugo. Nije jela od petka kad je ostala bez repa. Ali zato gupi ima teka. Upravo jede pored mene u posudi u koju sam ih izdvojila.

Niti jedna ribica u akvariju se ne ponaša čudno. Sve lijepo izgledaju. I veselo plivaju. Nakon promjene vode, a i otkako je krenulo ovo s repovima, nije bilo nikakvih znakova da nešto sa drugima ne štima osim spominjane crne neonkice i jučer gupija. Nemam iskustva pa se ne usudim napisat da nema infekcije, ali ne želim ih bezveze sad opet mučit sa promjenom vode kad sam je jutros promijenila. Mogu oprat filter u kadici sa odstajalom i tretiranom novom vodom koja mi je ostala kao višak. Vidjet ću kako će se odvijat situacija. I ako je to ipak infekcija, poslušat ću savjet.

Kaj se biljaka tiče, imam hranjivu podlogu ispod šljunka.

Evo slikica.

pazi da ti beta nebi grickala repove moja je obozavala gupice grickat jer imaju ljepe repove malo to prati