Pozdrav svima!
CcA Mjesec dana je trajala idila u velikom RIO 180 akvariju. A isto toliko imam iskuustva u akvaristici.

Kad uspoređujem ribice sa onim mališanima iz Pet centra, mogu reć da su poprilično narasli.
Imam nekoliko vrsta: 6x plava neon tetra, 4x crna neon tetra, 4x glowlight tetra,
gupiji: 3 ženke i 2 mužjaka, 4x olovčice, 4x crnoguze sitne-zaboravih kak se stručno zovu- nadimak im je Ninice
3 čistača (1 izrastao troduplo veći od preostala 2 zajedno)
4 kozice i nekoliko pužića koji došli s biljkama
i na kraju one potencijalno problematične:
Betta borac koji stigao zadnji (prije 3tj), u početku nije htio papat, bio zbunjen,a sad je super.
Istražuje, zavlači se gdje god stigne, sve jede kaj mu se ponudi.
MAlo je na površini, malo na dnu u biljkicama Ostale ribice ga ne diraju niti on njih.
Sharkovi: 2 Silvera i 2 Redfin sharka
Stigli su u prvoj rundi ribica. Odabrali smo ih neupućeno. Sve 4 prilično brzo rastu.
Od prvog dana je jedan Redfin pokazao ostalima tko je gazda. Prisvojio si je veći od 2 panja u akvariju.
Glavna zanimacija mu je bila obrana svog teritorija-panja. Pogotovo svakog komadića hrane koji bi pao na panj.
U međuvremenu bi proganjao drugog Redfina. S vremenom je počeo terorizirat Silver sharkove.
A danas naganja svaku ribicu koja mu se nađe na putu.
Zadnja 3 dana, manji Redfin se ponaša čudno. Ne jede, prestao je živahno plivat po akvariju.
Sakriva se u kutu u gornjem dijelu, stoji na mjestu okomito, glavom okrenutom prema dolje.
Kad ga onaj drugi pomahnitali pronađe,
nakon kraće trke mu pobjegne i vrati se nazad u kut. Ako nije tamo, onda se naslanja na vrh panja i miruje.
Panjevi su dosta razvedeni i sa puno rupa za provlačenje. Nije da ih nemam ali rAzmišljam o tom da dodam još koju biljkicu.
Tako bi imali još više mjesta za sakrivanje. Postojeće sporo rastu i na pojedinim jako otpada lišće.
Nabavit ću jedan pomoćni manji akvarij. Najrađe bih odvojila sharkove. Očito je da Redfinovi neće više moći zajedno.
A strah me i pomislit kaj će bit sa Silverima kad se odvaže.
Molim vas komentare, savjete, kritike... Stalo mi je da ribicama osiguram što bolje uvjete i da budu što sretnije...