Srpanj 27, 2025, 10:44:58 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Problem ili ne?  (Posjeta: 5873 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dkukanja

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Vrgorac
Odg: Problem ili ne?
« Odgovori #25 u: Veljača 10, 2010, 12:41:16 poslijepodne »
to je definitivno premalo hrane, a i inače, zlatne ribice su izjelice, pa koliko god ih hranio, one će hvatat sve sa površine...

Offline rider331

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #26 u: Veljača 10, 2010, 13:55:17 poslijepodne »
eto ga na, ma neću više ništa pitat one prodavače u pet shopu. Sve su mi krivo rekli :down:
dati ću im više malo.
60 litara akvarij

Offline dkukanja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Vrgorac
« Odgovori #27 u: Veljača 10, 2010, 15:06:16 poslijepodne »
samo ih nemoj previše hranit... otprilike koliko mogu pojest za minut-dva ako ih hraniš jednom dnevno...

Offline rider331

• Novi član
  • *
« Odgovori #28 u: Veljača 10, 2010, 21:04:26 poslijepodne »
evo malo su živnile sve osim čistaća  :(. Stavio sam 10 ml JBL denitrol kažu da je to za amonijak i nitrite... sad hoće li to pomoći... također sam pripremio usisavač... pa kad mi se 25 litara vode ciklira mijenjam.
trebam taj denitrol svaki dan stavljad idučih 9 dana.. ili se opet varam
60 litara akvarij

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #29 u: Veljača 11, 2010, 07:41:34 prijepodne »
nemoj pretjerivati sa sredstvima protiv nitrata -radije riješi problem češćim mijenjanjem vode i usisavanjem podloge - u prvo vrijeme lijepo mijenjaj tjedno usisavanjem cca 10 - 15, pa čaj i 20 % vode i sredit će se stanje!
zlatice su veliki papalići - moja je preporuka da ih hraniš dva do tri puta na dan i to toliko da popapaju sve u 3 - 5 minuta...još će one kopati neko vrijeme po podlozi, ali neka im vrijeme prođe
a čistačima, kad zlatna bagra ode spavati, stavi navečer svakom po jednu tableticu za čistače (hehe, moji su toliko ogromni da im dajem 5 tabletica!  :P)

prebacujem ovu priču na hladnovodne....ipak tamo ima puno više savjeta za držanje zlatica!
sorry nisam prije ....starost!  :P

Offline rider331

• Novi član
  • *
« Odgovori #30 u: Veljača 11, 2010, 19:09:24 poslijepodne »
ajme meni. moj akvarij polako gubi stanare... :( gazi ih amonijak.. izgleda da mi je još jedna gotova samo dvije ribice su ok ova jedna zlatna je gotova :(
ja sam uboica, izgleda da to nije za mene... dao sam sve od sebe da ih dovedem u red ali pozitivnih rezultata nema.još samo dvije ribice su ostale žive od 4
60 litara akvarij

Offline Sipo

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Malesnica
« Odgovori #31 u: Veljača 11, 2010, 19:15:48 poslijepodne »
ajme meni. moj akvarij polako gubi stanare... :( gazi ih amonijak.. izgleda da mi je još jedna gotova samo dvije ribice su ok ova jedna zlatna je gotova :(
ja sam uboica, izgleda da to nije za mene... dao sam sve od sebe da ih dovedem u red ali pozitivnih rezultata nema.još samo dvije ribice su ostale žive od 4

U vodu stavi nesto za pripremu vode i brzo mijenjaj vodu, to je najbrze rijesenje za pomoc ribama. 

Offline rider331

• Novi član
  • *
« Odgovori #32 u: Veljača 11, 2010, 19:20:13 poslijepodne »
evo to sam i do sad radio... stavio sam im frišku negdje 20 - tak litara ( koja je stajala od jućer normalno sa onim srectvima) jer je hitna situacija. Usiso sam im sa dna sva ona smeća i šta ti ja znam. dobile su jest i sad šta bude bude... ja nemogu ništa više
60 litara akvarij

Offline Sipo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #33 u: Veljača 11, 2010, 20:07:12 poslijepodne »
evo to sam i do sad radio... stavio sam im frišku negdje 20 - tak litara ( koja je stajala od jućer normalno sa onim srectvima) jer je hitna situacija. Usiso sam im sa dna sva ona smeća i šta ti ja znam. dobile su jest i sad šta bude bude... ja nemogu ništa više

kad si promjenio vodu ? Ja sam u svom akvariju svaka 2 dana mijenjao 50% vode, dok se nije stanje stabiliziralo.

Offline vauvaufish

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #34 u: Veljača 11, 2010, 20:16:04 poslijepodne »
Da li možeš opisati izgled ribica(škrge,ljuske itd),dali imaju kakve promjene na sebi
Draco dormiens nunquam titillandus.
Ne škakljaj zmaja dok spava.

Offline Sipo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #35 u: Veljača 11, 2010, 20:17:14 poslijepodne »
Da li možeš opisati izgled ribica(škrge,ljuske itd),dali imaju kakve promjene na sebi

Da, dali skrge izgeldaju crvenije nego inace, dali izgledaju kao da krvare ?

Offline vauvaufish

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #36 u: Veljača 11, 2010, 20:30:05 poslijepodne »
Ako je problem u amonijaku akvarij će ti smrdit po trulim jajima
Draco dormiens nunquam titillandus.
Ne škakljaj zmaja dok spava.

Offline rider331

• Novi član
  • *
« Odgovori #37 u: Veljača 11, 2010, 21:43:45 poslijepodne »
problem je u amonijaku jer vidim imam smeđih algi na nekim dijelovima stakla. Ribice izgledaju dobro, mislim nema nikakvih promjena boja im je ista sve je isto. Svije još plivaju bez problema dok je jedna veća crvena zlatna ribica izgubila ravnotežu i nalazi se na površini i pokušava plivati.
Voda je promjenjena prije 3 sata. oko 40 % vode je izbačeno usisano i stavljeno nove vode sa kemijama u akvarij.
Jedini problem što ja osobno mislim je to što ja nakon 30 dana nisam mjenjao uopće vodu već samo dva put očistio filter. I još nešto, ribice su bile stavljene 4 dan u vodu... to nikako nije bilo ok.
60 litara akvarij

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #38 u: Veljača 12, 2010, 08:02:56 prijepodne »
dobro, sad više nemoj brljati s vodom, i svakako nabavi dobre bakterije koje stavi nutra...
i, imaš pravo, glavni je uzrok bolesti ribica nezrela voda....jer i zlatice (pogotovo, nevjerojatno kako su osjetljive na to) kao i ostale ribice nužno trebaju ići u zrelu vodu...

amonijak ti nije takav problem jer ne vjerujem da se on baš razvio, nego njegovi "proizvodi" - nitrati i nitriti na koje zlatice jako reagiraju, a i ostali štetni plinovi koji se stvaraju kod sazrijevanja akvarija...

no, što je - tu je...

ovu bolesnu ribicu probaj izdvojiti u karantenicu sa čistom pripremljenom vodom, daj joj vitamine, pojačaj aeraciju (pumpa za zrak, ili stavi filter tako da JAKO mreška vodu) na maksimum, hrani više puta na dan pomalo....i nadaj se....

ako im pocrvene (flekice ili crtice) perajice, tijelo, škrge...pod hitno im daj bactopur po uputi na pakiranju...dakle, imaj ga u pripremi jer je to bakterijska infekcija koja se u pravilu javlja kod zlatica kao sekundarna bolest kod pada imuniteta i trovanja (što se tvojima desilo) - uz to, bactopur pojačava i izlučivanje otrova iz organizma (viš, ne bi bilo loše da ovoj najbolesnijoj dadeš odmah!)...

sretno!

i, nemoj odustajati!
tu smo da ti pomognemo...
a ako bude trebalo, i spasimo ribice (ak si iz Zagreba - računaj na nas)

Offline rider331

• Novi član
  • *
« Odgovori #39 u: Veljača 12, 2010, 21:07:19 poslijepodne »
hvala vam na odgovorima!
 međutim izgleda da sam skupo platio svoje greške... tj jedino gore što mi se moglo dogoditi je to da mi pukne akvari i razlije se po sobi, to bi bio vrhunac.
uginula je ona zlatna što je u komi i izgleda da će jedna samo ostati živa dao sam im hrane 2 put... jedna samo jede ona druga je mrtva... ostala je samo jedna riba u akvariu.
Dati ću je nekome dok je živa... dati ću je jednoj poznanici, rekla je da nema problema ... tako da idem ispočetka ali ovaj put sve će biti po propisima.. hvala na odgovorima i na volji pomoći
javim se pozz  :heartbr:
60 litara akvarij

Offline kozica

• Novi član
  • *
« Odgovori #40 u: Veljača 12, 2010, 21:36:50 poslijepodne »
Po mom mišljenju ti je problem u filtru, šta radiš sa filtrom?

Filter nesmeš da čistiš, izlazak is filtra ti mora biti na pola u vodi i pola nad vodom jer ovako češ u vodu utisnuti više kisika nego sa vazdušnom pumpom.

Offline rider331

• Novi član
  • *
« Odgovori #41 u: Veljača 13, 2010, 17:20:14 poslijepodne »
Stavio sam filter po propisima u akvarij, tj onako kako piše na uputama a to je 1 cm od površine vode.
60 litara akvarij