Pozdrav svima.
Ovih dana sam dobioprazan akvarij i odlucio se napuniti ga (da se dijete i tata vesele). Akvarij je 50x30x40 s pregradnim filterom. U srednjoj pregradi su kuglice, ugljen i vata. Da li je to dovoljno za filtriranje i koliko cesto mijenjati vatu i ugljen? Iz treće pregrade crijevom zracna pumpa (RENA) prebacuje vodu nazad. Ta je pumpa tako glasna da je za poluditi. Da li ima neka koja tiho radi? Da li jevodena pumpa tisa? Na dnu akvarija je bio samo sljunak. Da li mi treba substrat za sadnju bilja?Koji je kvalitetan grijac?
S obzirom da nemam nikakvih iskustava, a ovo je vrlo opsezno podrucje, puno latinskih naziva koje ne mogu zapamtiti i koje se ne moze nauciti za 20 dana zamolio bi neku/nekog iskusnijeg da mi predlozi konkretan scenarij za moj akvarij. Koje ribe, koliko komadai koje biljke? Kod nas u Sibeniku ima samo jedan ducan s ponudom za akvaristiku. Drze tri vrste ribica (zlatne 20kn, pajcolanke 40 kn i neke crne buljooke 40 kn), nesto tehnike i samo plasticno bilje.Gdje bi mogao sve sto trebam kupiti kvakitetno i po primjerenoj cijeni? Mozda netko od vas iz mog susjedstva prodaje ribice i bilje?
Unaprijed zahvaljujem