Imam mali akvarij (15l) i htjela bih u njega staviti nekoliko microrasbora (Celestichthys margaritatus).. Neko malo jato, 5 – 6 ribica.. Vidjela sam na youtube-u da ih imaju i po 7 – 8 u 10l akvarijima. Ne znam da li im je to premalo prostora (youtube nije objektivan, kao i razne stranice). Stoga, zanima me vaše mišljenje. Da li bi te ribice mogle funkionirati u maloj litraži? I, da li je to možda premalo ribica? Pronašla sam njihov opis preko google-a i to su stvarno male ribice..
Da odmah napomenem, htjela bih u akvarij i staviti nešto bilja, da im ne bude prazno, a i pročitala sam da im to odgovara. Prvi izbor mi je Cabomba caroliniana, zbog temperature vode, a i u priručniku (za početnike) piše da je jednostavnog uzgoja za nas početnike (
i lijepaaa je 
).
Trebam i malo pomoći oko podloge, netko stavlja zemlju pa preko šljunak.. No, ima li neka gotova smjesa za kupiti jer mi nekako to sa zemljom ne funkcionira u mojoj glavi, imam osjećaj da će se zamutiti. ?!
Naravno, imam još pitanja, znam da mi još treba filter i neko osvjetljenje pa.. Filter koje protočnosti i lampica, kakva, koje jačine? I najbitnije, gdje da to sve (pritom mislim na filter) postavim jer kao što se vidi iz posta, ništa nemam u originalu s akvarijem? Osim poklopca..

I za kraj, jedno, više ili manje, glupo pitanje.. Treba li hladnovodne akvarije ciklirati? Pretpostavljam da da, ali bolje pitati pa da sve točno znam.

Unaprijed hvala na vašim odgovorima!!
P.S. Ukoliko smatrate da sam zaboravila se osvrnuti na još nešto bitno, uputite me!!