Srpanj 27, 2025, 18:49:07 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Mali mali hladnovodni?  (Posjeta: 6972 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tikky2

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: Mali mali hladnovodni?
« Odgovori #25 u: Ožujak 07, 2010, 21:09:41 poslijepodne »
ne bi se reklo po prijašnjim postovima

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #26 u: Ožujak 07, 2010, 22:55:08 poslijepodne »
Ma nemojte se prepirati bez veze. Toplovodna je. Vjerojatno može biti i u hladnovodnom, ali opet do neke granice. Ne baš kao hladnovodne ribice. Isto kao i već mnogo puta spomenute zlatne u kugli od 5 litara. Mogu biti i puno ljudi ih i drži tako, ali to nisu baš adekvatni uvjeti za njih. Sigurno joj je ugodnije i bolje u toploj vodi i zato ne mislim ni pokušavati stavljati ju u hladnovodni.
A nije ni svaki hladnovodni isti. Ja recimo ne grijem preko noći, pa bude hladno u kući, a netko tko ima centralno i drži temperaturu stalno na 22oC vjerojatno i može držati i neke toplovodne  bez grijača. Ali opet to je ono "može", a ipak bi im bolje bilo u toplom.
 :n046:
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline kiki83

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: varaždinske toplice
« Odgovori #27 u: Ožujak 07, 2010, 23:04:56 poslijepodne »
ne bi se reklo po prijašnjim postovima
trebas jos puno ucit i citat
uostalom cemu se prepiremo bezveze :question:

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #28 u: Ožujak 17, 2010, 01:07:47 prijepodne »
možeš i skalara i barbusa držat u hladnoj vodi,ali se zapitaj koliko če živjet
bette su pravi borci i mogu trpjet puno više nego ostale toplovodne jer su dvodihalice sto im pomaže da prežive svakakva s**nja u koja ih ljudi ubace  :down:
osobno uzgajam bette i znam iz iskustav, i jedino bi na tjedan dana držala odvojene malce u posudama (jer nije lako smjetsit mrijest od 15malaca-svi dečki) ali max tjedan dana dok ne smislim nešto-ili ih ne podjelim.Ali držanje u posudama za stalno mi nepada na pamet ,jer svoje ribe čuvam ko oko u glavi  :)

da se vratimo na temu, u 10L možeš bez problema ubacit grijač i hang on filter, i držat jednog bettana i možda s njim kozice, ili možeš micro rasbore  ;)
jer gambuzije su ko gupiji,nisu male ribe i ja ih nebi držala u tako malom aq jer mislim da je to pretjesno za njih  ;)
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline green lizard

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #29 u: Ožujak 17, 2010, 18:28:36 poslijepodne »

da se vratimo na temu, u 10L možeš bez problema ubacit grijač i hang on filter, i držat jednog bettana i možda s njim kozice, ili možeš micro rasbore  ;)
jer gambuzije su ko gupiji,nisu male ribe i ja ih nebi držala u tako malom aq jer mislim da je to pretjesno za njih  ;)

betta i kozice, nije neka kombinacija, betti će bit super, ali kozama baš i ne...

Offline Smilas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #30 u: Ožujak 17, 2010, 21:34:05 poslijepodne »
Kozice i microrasbore.. Max 4..

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #31 u: Ožujak 17, 2010, 22:31:29 poslijepodne »
moze 3 kozice + jedna microrasbora?  :D
hehe salim se
ma ipak cu odustati od tako malog hladnovodnog. Nek stoji prazan za sada. Moram smisliti sto sa svojim DIY 24 litre koji se vec skoro 2 tjedna ciklira.
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline Smilas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #32 u: Ožujak 18, 2010, 02:36:45 prijepodne »
Moja preporuka ostaje ista ;)

Offline kaeli

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka, i Gorski kotar
Mali mali hladnovodni?! neznalica..
« Odgovori #33 u: Lipanj 09, 2010, 00:24:17 prijepodne »
Imam mali akvarij (15l) i htjela bih u njega staviti nekoliko microrasbora (Celestichthys margaritatus).. Neko malo jato, 5 – 6 ribica..  Vidjela sam na youtube-u da ih imaju i po 7 – 8 u 10l akvarijima. Ne znam da li im je to premalo prostora (youtube nije objektivan, kao i razne stranice). Stoga, zanima me vaše mišljenje. Da li bi te ribice mogle funkionirati u maloj litraži? I, da li je to možda premalo ribica? Pronašla sam njihov opis preko google-a i to su stvarno male ribice..
Da odmah napomenem, htjela bih u akvarij i staviti nešto bilja, da im ne bude prazno, a i pročitala sam da im to odgovara. Prvi izbor mi je Cabomba caroliniana, zbog temperature vode, a i u priručniku (za početnike) piše da je jednostavnog uzgoja za nas početnike (i lijepaaa je  :buw:).
Trebam i malo pomoći oko podloge, netko stavlja zemlju pa preko šljunak.. No, ima li neka gotova smjesa za kupiti jer mi nekako to sa zemljom ne funkcionira u mojoj glavi, imam osjećaj da će se zamutiti. ?!
Naravno, imam još pitanja, znam da mi još treba filter i neko osvjetljenje pa.. Filter koje protočnosti i lampica, kakva, koje jačine? I najbitnije, gdje da to sve (pritom mislim na filter) postavim jer kao što se vidi iz posta, ništa nemam u originalu s akvarijem? Osim poklopca..  :up:  :D
I za kraj, jedno, više ili manje, glupo pitanje.. Treba li hladnovodne akvarije ciklirati? Pretpostavljam da da, ali bolje pitati pa da sve točno znam.  :help:

Unaprijed hvala na vašim odgovorima!!

P.S. Ukoliko smatrate da sam zaboravila se osvrnuti na još nešto bitno, uputite me!!  ;)
« Zadnja izmjena: Lipanj 09, 2010, 00:30:50 prijepodne od kaeli »

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #34 u: Lipanj 09, 2010, 08:46:23 prijepodne »
ja tu ne bih  stavio više od 5-6 microrasbora...njih ljudi baš stavljaju u tako male akvarije kao u tebe jer su male...bilje se svakako uvijek preporuča...najjeftinije ti je uzeti običnu zemlju za cvijeće(svi govore da je florabela najbolja),ali onda je moraš potopiti u neku kantu sa vodom na minimalac 3 tjedna,s tim da mijenjaš vodu svaka 2-3 dana,a opet imaš skuplju verziju tj. gotovi supstrat za akvarije...neće ti se voda zamutiti ako staviš deblji sloj šljunka preko toga..
svaki se akvarij treba ciklirati!
ovo su ti toplovodne ribice,znači uopće se ne radi o hladnovodnom akvariju(hladnovodne ribe su ti zlatne ribice i poneki čistač npr, piškor)...
za filtere i to neznam,neka ti netko drugi pomogne...
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline kaeli

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #35 u: Lipanj 09, 2010, 09:26:50 prijepodne »
Ma ja sam vidjela temperature koje im pašu, zaključila da je u mojoj kući toplije i preko zime pa rekoh.. To mora da su hladnovodne ribe.  :oops:
U redu, treba mi grijač?! I tu mi morate pomoći oko jačine i sl..    :uptnik:

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #36 u: Lipanj 09, 2010, 09:49:48 prijepodne »
otvori novu temu samo za svoj akvarioj :up:

kakav je poklopac?... ako ima mjesta ja bi stavio neki hang on filter koji ti neće zauzimati mjesta u akvariju.... grijač stavi najslabiji od 25W ili 50W to će biti čisto dovoljno za tu količinu vode...

ako si iz ZG imaš u viliju wave hang on rasvjete za mali akvarij... cijena je od 160kn na dalje... ima nešto i u repiću ali je kinesko i nisu baš najiskustva... vrijedi ona stara... kolko para tolko muzikr ;)
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline kaeli

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #37 u: Lipanj 09, 2010, 09:58:09 prijepodne »
Kai, ''Mali mali toplovodni''?!  :D

Nažalost nisam iz Zg, morat ću to sve uzimati u Rijeci u Pet centru..  -? Ako netko zna neku drugu trgovinu u Rijeci, slobodno neka javi.. :)

P.S. Poklopac zauzima poveću površinu, ostaju mi slobodna dva ugla, jedan cca. 5, a drugi 10ak cm2.
« Zadnja izmjena: Lipanj 09, 2010, 10:02:48 prijepodne od kaeli »

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #38 u: Lipanj 09, 2010, 10:01:52 prijepodne »
da otvori svoju temu sa naslovom npr. nano toplovodni... :)
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #39 u: Lipanj 09, 2010, 10:04:24 prijepodne »
pogledaj u podforum trgovine ... ima govora i o nekim trgovinama u Rijeci
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #40 u: Lipanj 09, 2010, 10:08:25 prijepodne »
zaključavam ovu temu jer je postala izvan tematike podforuma ...
i molim da se otvori nova tema pod toplovodnom akvaristikom!
hvala!