Dobila sam bettana za Novu Godinu.Posle par dana u malo zapustenijem akvariju se videla-pena (na povrsini). Onda kad smo vodu promenili-opet isto.Pa sam dobila i 3 bettanke,i jednu svjetlu bettanku odvojila s njim u akvac s gnezdom ( na listu).Slucajno su upareni pa je sve teklo,,ko na filmu''.Od beba nista jer je ikra propala-gnezdo je bilo premaleno zato sto su se mehurici brzo raspadali ,posto je i na bettanku cekalo vec napravljeno.

To je bilo krajem prethodnog meseca.
Sad imam bettanku punu ikre-jer se ,,oporavila''brzo i sad je jako debela!Stavila sam je iz tog razloga s bettanom ponovo u akvarij da bi on napravio ponovo gnezdo (ona je u flasi). Medjutim,to je bilo pre oko tjedan ,ali se nista nije desilo,od gnezda nista.Bettan, koji je jako mlad crowntail, nije zelio napraviti gnezdo pod stiroporom,ni pokusati pod listom.

Vrlo se zaletao na flasu,i sav je bio njom obuzet

,a onda odmarao na listu.

Izabrala sam novog bettana vailtail i ne znam sad dal ce on praviti gnezdo za bettanku koja je ko kliker.(Mozda je greska sto sam je odvojila sad od crowntail,ali mislim da on nije spreman,ovaj put?)

Sad na povrsini stiropora imaju mehurici ,ko pena al ne znam dal su od novog bettana,malo starijeg,jer je tek stigao.Kad i dal mogu ocekivati gnezdo i da li pod stiroporom jer mi je zao bettanke?

Da li voda treba biti odstajalija,inace brzo se prlja?)
Inace,kondenzovala se vlaga na stiropor pa mladi bettan nije ni mogao graditi pod njim.(Zbog temperature od 28'C.) Ima li nacin da to izbegnem ako se ponovi,iako je sad u najboljem redu ( to mi se ne desava inace,uprkos temperaturi...)