Pozdrav!
Imam problema sa temperaturm u novo postavljenom AQ (ovdje je tema di se vidi setup
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=40757.0).
Od prvog dana kako je formiran (danas 11 dan) temp se ne spusta ispod 29 a cesto je i 30 ? Sobna temp je 24-25 i grijac je stalvjen na off tj. do kraja samnjen na 19-20.
Ne kuzim u cemu je stos jer prije formiranja ovog novog setupa bilo je 26-28 a sad je i 2-3 stupnja vise i nemogu je spustiti ispod 29 ni nocu kad su lampe ugasene

?
Imam dodatne lampe ali bile su tu u prije, jedina razlika je sto sad ima puno manje biljaka (jer sam staro SVE bacio zbog algi) pa se tjesim da je mozda u pitanju to sto sad vise svjetla/topline prodire zbog nedostatka biljaka ?
Cak sam kupio jos jedan terostat (sad ih je tri ukupno) i svi pokazuju isto tako da to iskljucujem kao problem.
Jedino sto mi jos pada na pamet je da izvadim grijac iz AQ pa da tako provjerim da se nije slucajno poremetio termostat u njemu ili tako nesto? Jel imao netko takav slucaj da grijac radi stalno (premda na dodir rukom ne osjetim da je upaljen).
Hvala na ideajma/pomoci
P.S. postoji li neki "chiller" za biljni AQ (kao sto ima za morske) jer ako je vec sad takva temp po zimi to znaci da ce preko ljeta biti jos 2C vise a to bi moglo biti pogubno za ribe (za sad se nitko ne buni i svi su zdravi i veseli).