Kolovoz 04, 2025, 09:46:09 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: par pitanja za iskusne  (Posjeta: 1574 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zero-cool

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
par pitanja za iskusne
« u: Veljača 03, 2010, 18:49:20 poslijepodne »
pozdrav, evo par pitanja ako netko može pomići:

1.koji je vijek trajanja hranjive podloge sera complete substrat?
2.oko bilja mi se pojavljuju smeđe smeće kao zemlja, da li je moguće da izlazi van ispod 4-5 cm pijeska? (zemlja - sera complete substrat je stara oko 3 god.)
3. imam tu podlogu, nove lampe (gro lux, aquastar, flora glo) i bilje mi slabo raste, ponekar ima i pokoju rupicu na sebi.

SISAK - DIY 140L

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
Odg: par pitanja za iskusne
« Odgovori #1 u: Veljača 03, 2010, 20:59:13 poslijepodne »
mislimda je rok trajanja oko 2 god  ,
to smeće oko biljaka je na jvjerojatnije hrana koju ubacivaš u kombinaciji sa truljenjem bilja  i listova   (slika bi pomogla )
sama podloga nije dovoljna za bilje treba dodavat tećna gnjojiva  ja koristim  pro  fito    i bilje mi raste ko ludo  u 3 akvarijuma
ni u jednom nemam hranjivu podlogu  znaći samo  pijesak   sitne granulacije i dodajem  tećna gnjoiva    u kombinaciji sa   serinim tabletama ,,, florenate a...

dali koristiš  co2  ? makro i mikro elemente , ako da koliko?     treba  više info za ozbiljan odgovor  
rupe mogu biti nedostatak  željeza  a mogu biti pojedene  to jest od parazita  ili riba
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline zero-cool

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Veljača 03, 2010, 22:10:34 poslijepodne »
koristim i ja te tablete koje sravim ispod korjena, koliko se često treba dodavat tekuće gnojivo? ništa drugo ne koristim
SISAK - DIY 140L

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Veljača 04, 2010, 09:23:29 prijepodne »
1. Trebalo bi definitivno promijeniti hranjivu podlogu
2. Ako imaš dovoljno jaku rasvjetu 0,7 do 1 w/l obavezno započeti sa dodavanjem Makroelemenata (CO2+Fosfor+nitrati+kalij+željezo) te Mikroelemenata.
   Pouzdan znak nedostatka Kalija je pojava rupica po listovima.