ovisno o setup-u tanka tj šta unutra držiš tj kakve ribe i biljke možeš u filter svašta natrpati,moj ti je savjet ako imaš biljni akvarij i zeliš da ti bilje uspijeva onda ovim redosljedom,provjereno radi:
znači biljni akvarij (od dna prema vrhu)-spužva,keramika,vata,treset,vata,green-x ili fosfat remover (bolje nego green-x) i vata na kraju i zatvori filter.
ciklidni tank ( isto od dna prema vrhu )-spužva,keramika,vata,aktivni ugljen ( moja preporuka sera ),vata,green-x ili fosfat remover i na kraju opet vata i zatvori filter.
inače ova oba setup-a filtera sam ja osobno isprobao,prvi na tanku sa skalarima itetrama gdjevidiš da je umjesto ugljena treset zato jer ti snižava ph,gh i kh te ti oboji vodu,pošto su to ribe iz područja amazone one vole mekšu i obojaniju vodu,a i treset ti je dobar jer potiče rast bilja,moja cura ga ima u podlozi i bilje joj doslovce divlja u tanku od 100 litara sa jednom lampom od 20 watta i reflektorom,bez CO2 i dodavanja gnojiva.
ovaj drugi di je ugljen umjesto treseta tj za ciklide sam isto imao takav setup filtera dok sam imao malawi ciklide,oni vole tvrđu vodu i bistru,što znači tu je potreban ugljen koji bistri vodu,a ne treset koji stvara kontra efekt.
Eto i to ti je to,ako češ koristiti jednu od ove dvije preporuke moj ti je savjet da samo vatu promjeniš svaka 2-3 tjedna i to ti je to,inače vate ne stavljaš puno samo tanki sloj između svakog filter medija.