Dakle, moja Štefica Zlatica je preminula, kao što sam već napisao. Tugovanje je trajalo (i još traje) i u toj tuzi pobacao sam sve iz akvarija. I bilje i podlogu - sve. Oprao akvari octom da skinem kamenac, oprao svu opremu i sve spremio u podrum.
Sad je tuga malo popustila, pa si ipak planiram ponovno postaviti sve od početka. Eb'ga, jednostavno mi ne dostaje ona živost koju akvarij daje.
Ali nisam siguran da li da idem ponovno na zlatice ili da probam nešto drugo, npr guppy-je. U slučaju zlatica bile bi jedno 2-3, a u slučaju guppy-ja nešto više. Da podsjetim, radi se o 54 litrenom akvariju s ful opremom, dakle imam i grijač.
I sad se ne mogu odlučiti. Lijepe su mi i jedne i druge, životinje ko životinje, a ja životinje volim. Guppy je živahniji, čini mi se, relativno lako se razmnožava, dok su zlatice relativno vrlo inteligentne i imaju puno jače izraženu osobnost, te znaju biti iznimno privržene vlasniku.
Ljudi, dajte mi argumente za i protiv obje opcije i pomozite mi u odluci, molim vas.
PS. Mix jednih i drugih, naravno, ne dolazi u obzir.